Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 841
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 840
  • София
Това тамифлу не съм го пил никога. Колежката ми още е в болнични от последствията му. Сериозните му странични ефекти май са толкова много, че по-добре да не му се налага на човек. Би трябвало да не го дават на никой без рецепта и как и защо са го давали- трябва да ги подгонят сериозно. Антибиотици не дават а това го дават ей така, при положение, че има толкова странични ефекти.

# 9 841
  • София
Цялото ми семейство го пи миналия месец. Детето наистина повърна при някои от приемите, но това беше. С баща и не сме имали странични и ефекти, помогна ни.

# 9 842
Един път съм го пила, имам около 5-6 хапчета. Но факт, че ме вдигна за ден.

# 9 843
  • София
Наистина ли СЗО не признава съществуването на безсимптомни случаи?!
Ама всеки ден ли ще научаваме нещо ново и то такова?!

СЗО /т.е. ръководителят на мисията в Китай/ смята, че шансът да има неоткрити безсимптомни случаи в Китай е малък.
Което е явно опровергано от даймънд принцес твърдение. Имаше и статия за 24 асимптоматични в азиатска държава, които са проследени- едва 20% от откритите асимптоматични са развили впоследствие минимални симптоми. Доказано обаче поне един е успял да зарази цялото си семейство.

# 9 844
Скеча в шоуто е върха на простотията.Никой не е застрахован.Старозагореца да го стигне нещо и да бъде безсилен да се справи..Как да го провери нап,ако няма сигнал?По-добре в медиите да се съобщи.Те по-биха  реагирали,ако пожелаят.
На мен ми казаха за дете 2ри клас,което се появило в у-ще и се похвалило,че семейно са били на екскурзия в Италия.Звъняли на родителите за повече инфо,те отричали.Хм,купили екскурзия,но се отказали.Ходили на село.Никой не проверява сериозно.Пък и щом карантината е препоръчителна,ще чакаме като германци на карнавал,когато дойде-тогава.

# 9 845
Ама всеки ден ли ще научаваме нещо ново и то такова?!

СЗО /т.е. ръководителят на мисията в Китай/ смята, че шансът да има неоткрити безсимптомни случаи в Китай е малък.

Много ми е интересно това още откакто го прочетох. И е супер противоречиво. Уж адски заразен вирус, пък само 80 000 заразени в Китай. То само 11 милионен Ухан да вземеш пак са много малко като процент, а да не говорим за държава с население 1,5 милиарда.
Вярно, че са под стриктна карантина, но първо, че я наложиха късно и второ, че случаи има и в други провинции, които как успяха да ги задържат по около 1200-1500 случая, не знам.
Просто при толкова заразен вирус, в толкова населена държава би трябвало заразените да са вече милиони. Явно просто не искат да си признаят, че не са ги открили или вируса не е толкова силно заразен.

# 9 846
  • София
Тами флу е доста скъп медикамент. Не мисля, че обикновените граждани са заредили шкафовете.
Мерси! И аз това опитвам да обяснявам от седмица и тук, и на познати, но те не, та не, хората били тъпи. Лично на мен не ми се е случвало да купувам подобен препарат в такива количества никога, но тази година купих 4 опаковки Реленца – използвани при първия грип на сина ми за него, мен и родителите ми, и след това и 4 опаковки Тамифлу, пак по същата схема, но за втория. Първия тип А, втория свинки, изследвани и доказани. И двата пъти го купих с рецепта, защото ми я поискаха, единият път в Ремедиум, а другият в аптека на Раковски. Не вярвам някой просто така да вади по 30 лв на опаковка и да се запасява. Просто, заради топлото време или друго, тази зима е уникално грипозна.

За това какво да се пише в темата – нещо да е полезно е доста относително. В моменти като този, дори групирането с други по въпроса може да е успокояващо, а също и събирането на информация, което си е илюзорна форма на контрол над ситуацията, но все пак също е полезно за контрола на паниката.

# 9 847
  • Germany
Ето нещо интересно:
“The influence of COVID-19 on the human body is like a combination of SARS and AIDS as it damages both the lungs and immune systems," Peng Zhiyong, director of the intensive care unit of the Zhongnan Hospital of Wuhan University in Wuhan, told the Global Times on Friday.“ ( "Влиянието на COVID-19 върху човешкото тяло е като комбинация от SARS и СПИН, тъй като той уврежда както белите дробове, така и имунната система")
Това не ми звучи много добре, но пък и нищичко не разбирам от медицина. Немският здравен министър пък само повтаря, че четирима от петима заразени имат съвсем леки симптоми.

# 9 848
Гледах интервю на една от най-известните вирусолози на Австралия, в момента е в Сингапур. За нея заразата е от прилепи. Тя каза, че самите вирусолози не са очаквали, че Короната ще е така изключително заразна. Каза, че тя лично очаква ПАНДЕМИЯ и е въпрос на време и просто ще трябва да се научим да живеем с този вирус и да се пазим. Това е... не знам дали има и други майки на бебета в тази тема и как мислят да ги пазят?
Аз се чудя дали не е по-добре сега да го хване човек този вирус, докато все още има капацитет в болниците. Тя нищо не каза за горещините и вируса...

Ето ако някой го интересува:
https://www.youtube.com/watch?v=9g47wD55Nl8

Още нещо полузабавно. Мъжът ми е физик и много негови колеги пътуваха за срещата на APS в Денвър. Ден преди срещата организаторите отменят срещата заради короната, но повечето европейци вече са били пристигнали.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 20:30 от iabadabadu

# 9 849
Не съм я видял тази статистика, но предполагах, че за да тръгнеш на такъв вид пътуване се предполага че си достатъчно здрав, дори и да си в по-напреднала възраст, което е и основното изискване при ваксиниране за да има смисъл и да няма усложнения. Другите заразени по родните им места е много по-вероятно да са случайни хора и да има повече болни сред тях.
Скрит текст:
Все пак на пътуване с кораба са тръгнали сравнително по-здрави и по-млади хора и е нормално да се очаква по-ниска смъртност при такива. Не може да се сравнява директно със ситуацията в Италия където значителна част от заразените са по-възрастни и вероятно по-болни хора.
НЕ!!!
 На кораба се знае колко са по възрасти. 2/3 са над 60- има хора и над 90, младите са много малко. Кораба е бил пълен на практика само с пенсионери.
Age group
00-09- 16
10-19- 23
20-29- 347
30-39-428
40-49-334
50-59-398
60-69-923
70-79-1015
80-89-216
90-99-11

ей на- предимно "млади" хора Simple Smile

# 9 850
  • В офиса
Ето какво казва WHO за асимптоматичните

# 9 851
  • Mediterraneo
В Испания само за ден новите случаи са над 55.

# 9 852
А, това е друго.

Естествено, че не е добре човек да го хване. Няма имунитет и може и пак да го хване после. Пък с времето вероятността от откриване на ваксина или някакво по-подходящо лечение нараства.

"Влиянието на COVID-19 върху човешкото тяло е като комбинация от SARS и СПИН, тъй като той уврежда както белите дробове, така и имунната система".

Отдавна го мисля това, че е изключително заразен СПИН.

# 9 853
Майка съм на малко дете. Как да се пазим? Детски маски няма! Нормалните маски ги пуснаха по 1,50-1,60лв бройката! Те за да са ефективни трябва да се сменят на 2 часа. Колко време мога да удържа?
Днес по улиците не видях нито един с маска!
Таксиджията беше с маска за прах, евала му!

# 9 854
  • София
Не съм я видял тази статистика, но предполагах, че за да тръгнеш на такъв вид пътуване се предполага че си достатъчно здрав, дори и да си в по-напреднала възраст, което е и основното изискване при ваксиниране за да има смисъл и да няма усложнения. Другите заразени по родните им места е много по-вероятно да са случайни хора и да има повече болни сред тях.

Възрастта си е възраст- едва ли са кой знае колко по-здрави от останалите. Между тях няма как да няма и диабетици и с хипертония и т.н. и позната германка беше пътувала на круиз с онкологично болният си съпруг така за последно. За част от починалите имаше и допълнения за съпътстващи заболявания, та явно не- това са си възрастни хора както и да го погледнем. Като се направят статистики- 8% от тия под 50 са се заразили въобще, над 20 при тези над 50. Дори и в това има драстични разлики.

Общи условия

Активация на акаунт