Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 013
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 855
Спокойно. За малките деца не е опасно.

# 9 856
Информацията, подготовката за очаквано събитие е половин победа.
Всички в началото преминаха през шок, голямо притеснение и т.н. Сега слушам новините, чета по сайтовете и си мисля, че не чувам нищо ново, нищо което тук не сме коментирали и предвидили.
Исках да кажа, че така сме по информирани, по леко приемаме лошите новини, защото вече ги преживяхме.
В крайна сметка тук пише всеки и излива своите мисли, емоции. Това също е помощ.

# 9 857
  • София
Както и да го гледаме, както и да го смятаме, иде гадно заболяване, опасно за всички.
Въртим-сучем, това е положението Sad.

# 9 858
Спокойно. За малките деца не е опасно.

А дано!
Един “прост” грип лепна 3 годишното ми..лелеее ни ядене ,ни вода.
Повръщаше всякакви лекарства..накрая повърна слуз с жилки бистра кръв и ние съвсем вързахме жиците с мъжа ми.
Оправи се,а на мен ми побеля косата..еле пък докато чакахме в спешното се изрина около устата..Та го преглеждаха в изолирана стая .Само като видях какво пише на вратата и ми се подкосиха краката.
Ако беше сега около корона вируса..сигурно да съм пукнала от стрес😒

# 9 859
Какво стана последно с тема за маските за предпазване. Някой направи ли такава. Ето тук има и видео за направата на маска: https://www.youtube.com/watch?v=QpnNcCZn0Vg

# 9 860
  • на пистата
Търсих къде мога да го докладвам, но всъщност закон против спекулата няма, така че единствено НАП могат да го проверят, ако решат.
Сигурно пак ще ме изтрият заради спам(вече имам предупреждение,не знам кой ме докладва,но здраве да е)НАП абсолютно нищо няма да направят.Трябна официална жалба.С данни на продавача,абсолютно всичко.Никой не обръща никакво внимание иначе.Лично знам,защото съм подавала.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 9 861
Е не е толкова скъп тамифлу-35 лева е. Антибиотиците да не би да са евтини.

# 9 862
Хора защо непрекъснато пишете по колко случая има в отделните държави? какво значение има и може ли да промените нещо? Нека да се пише само нещо полезно.

Защото, в случай че не си забелязала, не живееш на изолиран остров, а това, което се случва в другите държави пряко ни засяга и нас. Ето, някой ял нещо си на другия край на света и вече целият свят гори. От това как се развиват нещата в другите държави, зависи какво ще бъде положението и при нас, от колко места може да пристигне вируса тук и т.н. Колкото повече пожари около нас, толкова повече и нашите шансове къщата ни да пламне се увеличават. А някои се интересуват и защото живеят или пътуват до там.

Та не знам ти какво точно разбираш под полезна информация, но специално тази е много полезна и не, не защото обичаме да броим трупове.

# 9 863
  • София

"Влиянието на COVID-19 върху човешкото тяло е като комбинация от SARS и СПИН, тъй като той уврежда както белите дробове, така и имунната система".

Отдавна го мисля това, че е изключително заразен СПИН.
Не това не е изключително заразен СПИН. Вируса на СПИН е ретровирус- съвсем друг вирус. Този вирус няма механизъм как да атакува клетките, които атакува СПИН. Дори и обикновеният грип уврежда имунната система като разболее. Какво пък прави с нея морбили да не говорим.
 Не се паникьосвайте толкова- постоянно постовете ви изглеждат като написани в състояние на пълна паника.

# 9 864
За Куба съм 99% сигурна, че няма да има заразени-да не казвам голяма дума...

# 9 865
Трябна официална жалба.С данни на продавача,абсолютно всичко.Никой не обръща никакво внимание иначе.
Да, НАП нямат вариант за анонимен сигнал. Ако пусна официална жалба, то е все едно аз срещу него, а проблемът не е личностна разправия, засяга българските граждани, лекари, зъболекари и тн., които сега заради този и такива като него не могат да си купят маски.
Другият вариант е да го направя медийна звезда.

# 9 866
"Влиянието на COVID-19 върху човешкото тяло е като комбинация от SARS и СПИН, тъй като той уврежда както белите дробове, така и имунната система".

Може ли източника на тази информация?

# 9 867
Не е твърдение, не е твърдение, не е твърдение!!!! - за всички, които не правят разлика между "има вероятност" и "100% е сигурно, че"
raptor, за мен има вероятност да е кръстоска между коронавирус и HIV. Имаше някъде много достоверно звучаща статия по въпроса, трябва да я намеря.
В нея пишеше, че излекуваните остават белодробни инвалиди, такива поражения на белите дробове нанася.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 21:59 от Less

# 9 868
Изобщо не съм паникьосана.
Не съм презапасена нито с лекарства, нито с маски, нито с храна, не съм променила начина си на живот. Разсъждавам върху изнесена от учени, лекари, вирусолози и съфорумци информация.
Това горното го е написал лекар, шеф на спешното в Ухан. Смятам същото. Естествено, че не е с абсолютно същите характеристики този вирус, но има такова действие, има и такива части в структурата си.

# 9 869
През първата грипна вълна докато чаках в кабинета на лл на родителите ми, мина едно семейство с болно дете. Лекарката изписа Тамифлу профилактично на всички членове на семейството, а болно беше само детето. Та, изобщо не се учудвам, че няма по аптеките.
Аз съм се лекувала с Реленца преди години и бях доволна. Имаше по-малко странични ефекти. Трябва да се прочете дали действа за сегашния грипен вирус.
Какво стана последно с тема за маските за предпазване. Някой направи ли такава. Ето тук има и видео за направата на маска: https://www.youtube.com/watch?v=QpnNcCZn0Vg
А  платнените, които се ползват при замърсяване на въздуха, изкупени ли са? Днес влязох в един магазин за платове на П. Славейков. Изобщо бе знаеха какво е нетъкан текстил.

Мен ми е по-полезно да се пишат тук новите случаи, тъй като не проверявам другите сайтове за заболелите.

Общи условия

Активация на акаунт