Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 588
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 885
# 9 886
  • Germany
Това от китайският лекар го видях в Туитър, но потърсих от къде е. Ето тук е статията https://www.globaltimes.cn/content/1181121.shtml[/url

# 9 887
  • София
Напротив, Тамифлу се изкупи основно от панирани пациентки, както този за възрастни, така и този за деца, за да го дават превантивно на децата си.
 Ако видите някой да го отпуска без рецепта можете да сигнализирате на контролните органи.
Масово се презапасяват с антибиотици, всякакви имунистимулатори и всички противогрипни. И под презапасяване имам предвид повече от 1 кутия.

# 9 888
Лично аз смятам, че положението е сериозно, но паниката никак не е добър съветник. Имам приятелка, която от няколко месеца прави опити да забременее и сега се отказаха с мъжа й с оглед на това, че " не било подходящото време заради корона вируса"....Дано отмине бързо, че ми омръзна тази тягосност. Пуснеш сутрин ТВ-корона вирус, на обяд-отново, вечер-пак...лягам и сънувам корона вирус...За добро утро пак същото.

# 9 889
raptor, за мен има вероятност да е кръстоска между коронавирус и HIV. Имаше някъде много достоверно звучаща статия по въпроса, трябва да я намеря.
В нея пишеше, че излекуваните остават белодробни инвалиди, такива поражения на белите дробове нанася.

Значи преди някой болен от СПИН да изяде прилепа, първо го е "изтаковал" Sweat Smile  Малко абсурдно взе да става.

Не е кръстоска.
Според сайта на нашето министерство на здравеопазването Covid-19 и ХИВ имат само сходна структура (имат РНК), но това не означава, че едва ли не “болните имат ХИВ”. Просто структурно са подобни, нищо повече.
Коронавирусът има генетично тясна връзка единствено със SARS - тежък остър респираторен синдром. В Китай още през 2003 година откриват SARS, който пак е вид коронавирус.

# 9 890
  • на пистата
Нашата ЛЛ е сложила на вратата на кабинета си,всеки който е пътувал до рискови зони само по телефона с нея.Сега го е постнала и на стената си във фейсбук.И това в малък град.

# 9 891
Добре бе, хора, аз имам много зловещ въпрос, ама човек трябва да знае. Заразените хора, които са починала, в затворени ковчези ли ги дават на роднините им. Нали са заразни. Съжалявам, че задавам такъв кофти въпрос, ама аз съм доста паникьосана....

# 9 892
Изгарят ги.

Е, не е само за него. Има си и бежанци, рецесия. Говорят хората, за каквото е актуално.

# 9 893
Нашата ЛЛ е сложила на вратата на кабинета си,всеки който е пътувал до рискови зони само по телефона с нея.Сега го е постнала и на стената си във фейсбук.И това в малък град.

Браво на нея!

Това за Беглия е гаранция измишльотина..

# 9 894
  • Пловдив
Добре бе, хора, аз имам много зловещ въпрос, ама човек трябва да знае. Заразените хора, които са починала, в затворени ковчези ли ги дават на роднините им. Нали са заразни. Съжалявам, че задавам такъв кофти въпрос, ама аз съм доста паникьосана....
В Китай кремират, по принцип. За Италия не знам. Но мъртвият човек не е вече заразен.

# 9 895
Щата Вашингтон съобщава за 4 нови случая и 3 нови смъртни случая.

Не е добре работата там.

# 9 896
Щом върху предмет/метал вируса оцелява 12 часа ( мисля) ,  починалият също е заразен за поне толкова време,  греша ли?

# 9 897
  • София
raptor, за мен има вероятност да е кръстоска между коронавирус и HIV. Имаше някъде много достоверно звучаща статия по въпроса, трябва да я намеря.
В нея пишеше, че излекуваните остават белодробни инвалиди, такива поражения на белите дробове нанася.
Достоверно звучащи научни статии подобни няма. Ако някой е стигнал до интензивното може и да остане белодробен инвалид- така е, но се отнася само за стигналите до интензивното в критично състояние. Предполагам тези хора все пак са доволни че са останали живи.
 Това за кръстоската с HIV било направено на нищо от вирусолозите- имало още сума ти вируси дето споделят повече общо от този с HIV.
Изобщо не съм паникьосана.
Не съм презапасена нито с лекарства, нито с маски, нито с храна, не съм променила начина си на живот. Разсъждавам върху изнесена от учени, лекари, вирусолози и съфорумци информация.
Това горното го е написал лекар, шеф на спешното в Ухан. Смятам същото. Естествено, че не е с абсолютно същите характеристики този вирус, но има такова действие, има и такива части в структурата си.
  Това горното го е написал и публикувал някой безотговорен журналист за да паникьосва.
  Морбили има МНОГО ПО СТРАШНО действие от този вирус върху имунната система, но това не пречи на сума ти антиваксъри да не си ваксинират децата за него, въпреки че е 100 пъти по-опасен за деца.
 А това, че не сте запасена е неразумно- запасяването не е заради вируса- разберете го!!! Запасяването е заради тия дето ще изпаднат в паника като разберат че в България има случаи и ще вилнеят из магазините разпространявайки вируса (който пък в този момент вече ще е доста по-добре разпространен). Купете си неща поне за седмица- не се шегувам. Така ще си спестите излизания баш като се развилнеят тия дето сега им е смешно.

# 9 898
  • София
Инфото за белгийското семейство, уви, е вярно.
https://www.vrt.be/vrtnws/en/2020/03/02/returns-from-italy-push- … -19-tally-higher/

# 9 899
Кремират ги.

Общи условия

Активация на акаунт