Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 878
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 990
  • Пловдив
Тук се задават въпроси, чиито отговори ще станат известни сигурно след години. Как да каже някой дали вирусът ще остане в организма или не, дали можеш пак да заразяваш и какви ще са последствията? Вирус, появил се преди няколко месеца. Е, за съжаление, това не е компютърна игра, нещата ще се случват бавно. То и за тестовете е същото. Да, дават грешки. Затова правят проби през няколко дни. Лекарите се учат в движение.

# 9 991
https://youtu.be/YsZSzava5Fk Ето цялото видео по процеса на "ловене" на китайци. Аз такова чудо и във филмите не съм виждала.
Само не разбирам защо пише Exercises на табелата? Да не са подготвителни упражнения ?
Хората тренират... за това са го и написали. Наложи се да викам колегата китаец, да ми прочете ейроглифите.

# 9 992
  • При семейството си
Бледолилава,какво предлагаш да правим? Освен да спазваме мерките. Не го казвам с ирония.

И аз това се чудя. Здравната ни система и изобщо Системата ни е такава от години, никой не мрънка или поне не така, че да я промени, подобри. Сега изведнъж, покрай новия вирус, очакваме какво, като в Китай да построим болница за една седмица, при положение, че нова детска няма 20+ години.

# 9 993
Аз съм биолог. Имам си мои предположения.
Проследявайки историята на ХИВ също се натъкваме на интересни твърдения. В началото хората са смятали, че е болест само при гей двойките.
Около 5-6 години изучаване на вируса са били необходими за добиване на по-реална представа. Сега няма време.

# 9 994
Няма какво да строим, болници има адски много и сега.  Но с какво ще ги напълним, и сега няма лекари и апаратура.

# 9 995
Гледам ги в Тайланд от 43 болни, 30 излекувани.Само един смъртен случай и то в резултат на дефектен тест, както се поясни преди малко.Значи знаят нещо хората, има някакво успешно подсилване на имунитета, защото все още няма лечение.

# 9 996
Ооооо,  по новините сега нищо не коментираха за вируса. Ставам подозрителна...

# 9 997
Колкото и да се умува тук за леченията,като се заразиш с вируса,попадаш в лекарски ръце. Те ще ти кажат как ще те лекуват и с какво разполагат. Не дойде ли този момент за България, не се знае нищо. Ако не си съгласен с лечението, ше кажеш “Не! Дайте ми това,това и това!” ?? Въпросите какво имат на разположение,какъв е капацитета и колко кадри имат ще се разбере само с времето

# 9 998
Гледам ги в Тайланд от 43 болни, 30 излекувани.Само един смъртен случай и то в резултат на дефектен тест, както се поясни преди малко.Значи знаят нещо хората, има някакво успешно подсилване на имунитета, защото все още няма лечение.
Виетнам също имат 16 случая и то всичките излекувани. И то отдавна. Една “травъл блогърка” която следя сега замина за там с група от нейни последователи..... пс. Мненията ми се пращат със закъснение и се получава двоен пост,извинявам се

# 9 999
  • Варна
По новините на Нова , хванах изказване на водещия на оперативния щаб. Каза ,че имало 16 случая на морбили и 11 случая на хепатит А и тези случаи ще заемат част от леглата ,предназначени за случаите на Ковид19 . Здравната система вече се задъхвала. Преразказвам, не мога точно да цитирам.Ако, отсега системата се задъхва, ако и когато  се появят реалните случаи ,какво ще правим.

джуди, точно в Тайланд, лекуваха още първите случаи с комбинация от противувирусни препарати + лекарства против HIV.

# 10 000
Чета за излекувания лекар трите неща , които е написал. Второто -плазма от излекуван пациент. Еми ние откъде ще я вземем, то не са лекарствата само за спин. Не са и толкова много излекуваните. (това плазма какво е -нещо кръвно или...много съм невежа медицински) Та нашите първи случаи не знам с какво ще ги лекуват. Да вземат поне да излекуват няколко, та да имат материал за следващите. Направо ми е пълна каша това лекуване какво ще е у нас. Все повече не виждам шанс. Дано ни подмине, щото сме си пътници иначе и с лекарствата в аптеките. Те не вършат работа при този вирус, освен за дезинфекция и от първа необходимост елементарни някакви да имаш, но това всеки човек си има -за глава, стомах...
Не вярват хората и е масово. Насадено е, че е грип това и малко хора боледуват, а ако се разболеели дори не се разбирало. Днес слушах две жени да си приказват и неглижират. Дори на едната сега синът летял за Анкара и си говореха, че няма нищо страшно да се поразходят някъде ей-така. Явно си бяха заможни и се чудят къде да харчат пари. Моя колежка пък ме светна колко съм проста и че това си е грип, при това по-лек, а тя е ваксинирана и няма нищо страшно , да му мисля аз без ваксината. Докато си пиех кафето , пак един се разкашля без да слага ръка, накрая се и изсекна без кърпа, направо отвратително. Не станах, прекалено уморена бях, то няма какво да се направи просто, нямаме култура никаква. При това мъжът не беше от мургавите, много добре облечен и на средна възраст. Нямам думи просто. Как да се опазиш, това е мисия невъзможна просто. Дори градския транспорт е по-безобиден, там не плюват и се съобразяват донякъде.

Кура булгара, не съм съгласна. Ами оцелявали са без ваксина, ама са раждали по 6-7 деца , че и повече. Половината измират, още като малки  и остават най-силните.  Колко е била продължителността на живота в миналото обаче. Малко хора над 60г са остарявали. Сега работиш до 65 обаче и се водиш трудоспособен. Нито раждаемостта е толкова, нито хората на 60г са пътници. Повечето семейства сега имат по 1 или 2 деца. Ако вирусът удари и децата, колко ще продължат човечеството, като възрастните са най-уязвими. Голямо редуциране ще падне на човешкия род си мисля. Ваксините са добро нещо за мен донякъде за някои болести.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 23:34 от Анонимен

# 10 001
Не зная какво ще е развитието с вируса в България-може с топлото време да изчезне,може и след 2 седмици  да пламнем .....
Не мисля ,че идва апокалипсис и видиш ли ние заразим ли се всички ще умрем в някой килер .
Сигурна съм ,че ако не можем да овладеем ситуацията ще се притекат на помощ екипи от други държави.....
Най -много ме тревожи това, че е само началото...и ще ИМА епидемии постоянно, докато не станем възпитани марионетки под карантина за удобството на тези който искат да го постигнат.Само страх може да управлява маса от 4 000 000 под карантина.
Cry

# 10 002
От коя държава ще ни помогнат? И как? Консумативите ще им трябват на тях, специалистите също.

Лили, то още има хора, които се чудят защо е отменена официалната част утре, заради някакви си сополи.
Нямаме проблеми със Спин тук и вероятно и лекарства няма за него по малките болници.

# 10 003
Дано наистина Тайланд да са напипали някаква сполучлива формула и да предадат опит. Пак е нещо преди да пуснат ваксината/ лекарството.

Колко да е оцелявало човечеството без ваксини и лекарства като векове наред 40 г. е била преклонна възраст... добре, че са раждали по много та е имало баланс.

# 10 004
Дано наистина Тайланд да са напипали някаква сполучлива формула.

Колко да е оцелявало човечеството без ваксини и лекарства като векове наред 40 г. е била преклонна възраст... добре, че са раждали по много та е имало баланс.
Те са раждали, а голяма част от майките са умирали от проста инфекция. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт