Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 551
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 170
В Иран климатът не е ли топъл?
Нали се говореше, че през лятото ще отслабне? Някой знае ли колко градуса трябва да е навън, за да започне вирусът да губи сила?

ПС: Видях, че е 11 градуса в момента там, тоест не особено топло. Имате ли информация дали има случаи в държави, в които е лято?

# 10 171
Това са си мой теории, знам че ако се ровна в интернет, ще Ви намеря тук статия, която да го потвърди, ама не ми се занимава. Дори експертите не знаят дали е истина. А в столицата на Иран сега е 11 градуса.

# 10 172
Засега съотношението оздравели-починали е доста плашещо...

Това съотношение е около 16, т.е. на всеки умрял има 16 излекувани и това съотношение се подобрява. На мен не ми звучи плашещо, а по-скоро обнадеждаващо.

# 10 173
  • София
Един на 16 е адски много, ако се опиташ да си го представиш наистина. Това са например по двама ученици от всеки клас. За щастие този вирус щади децата, казвам го просто, за да си представиш колко всъщност е 1 на 16.
Лично аз обаче мисля, че сред толкова много безсимтомни, слабо симптомни и съответно изобщо неизследвани случаи, реалната смъртност може и да е доста по-ниска.

# 10 174
Чувствам се обидена от подобни подмятания. Аз не си черпя инфото от дарк уеб-а. Ето ти доклад от СЗО от преди 4 дни. Там изчисляват R0 в Ухан на 2-2,5.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … TfaIWQuEkjdvq_O7i

# 10 175
Сега какво забелязваме, Хубей над 3% смъртност при официални данни, останалия Китай от 1 до 2%. Е айде преди казахте, че в Хубей е почнало по-рано, сега какво ще кажете? Както ясно се видя за 1 месец, Хубей пострада най-много. Визирам само Китай.
Да се преместим на кораба, 706 заболели от 3500 души, от тях 6 човека загинали, 34 човека са с усложнения(въпросната пневмония). Няма нито един в критична фаза за момента.
Така да Ви го напиша в проценти, защото някой тук се изказаха доста крайно,че имало 50% хора за хостпитализация с пневмония, което не е верно. Отдавна се каза,че този процент е доста под 50%. Има интервю с доктор, още от самото начало на карантината в Ухан, прочетете го. Намира се в първия пост.
Та за процентите. От всички хора на борда има 21% болни, има 0,9% загинали и има 5% с усложнения, къде са 5%, къде са 50% питам аз? Дано ми отговорите.

Снежана, тук пресматяш

Това съотношение е около 16, т.е. на всеки умрял има 16 излекувани и това съотношение се подобрява. На мен не ми звучи плашещо, а по-скоро обнадеждаващо.

От статистиката в Китай - да, но погледни цифрите на другите държави.

# 10 176
Един на 16 е адски много, ако се опиташ да си го представиш наистина. Това са например по двама ученици от всеки клас. За щастие този вирус щади децата, казвам го просто, за да си представиш колко всъщност е 1 на 16.
Лично аз обаче мисля, че сред толкова много безсимтомни, слабо симптомни и съответно изобщо неизследвани случаи, реалната смъртност може и да е доста по-ниска.

Това се коментира напоследък, но от СЗО излязоха със становище, че смятат, че е малко вероятно. Малко, малко но не е изключено съвсем. Имаше една статия на китайски учен, които твърдеше, че в Китай 1,2% от заразените го карат без симптоми. Това тепърва ще се изучава, дали е истина и Господ не може да каже.
Според мен също тези официални данни са лъжливи, Ухан 11млн жители и 60000 заразени само, под 1%. Италия същата история. Много е съмнително това. По-скоро много хора не се изследват и не попадат в статистика. Айде докато беше в Китай, казвах си, че е възможно заради затварянето на сградите, хората да не може да стигнат до болниците. Ами Италия?

Чувствам се обидена от подобни подмятания. Аз не си черпя инфото от дарк уеб-а. Ето ти доклад от СЗО от преди 4 дни. Там изчисляват R0 в Ухан на 2-2,5.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j … TfaIWQuEkjdvq_O7i

Лили аз не визирам теб в този пост. Говоря като цяло за всички присъстващи. А и го казвам като общо, че всякаква информация може да се намери в мрежата, ако не в нормалната, на 100% ще го има в другата. Не знам дали си влизала, аз не смея да влизам там за да гледам извращения, само и само да си потвърждавам теориите.

# 10 177
  • град-държава
В Иран е страшна мизерия, със сигурност е фактор оказващ влияние. В Китай пък има голям контраст, но са първенци по ниско ниво на хигиена и мръсен въздух. Не мисля, че може да се сравня с условията в Европа.
Също така 80% карат безсимптомно, но реално никой не знае, каква част са всъщност тези 80%.

# 10 178
  • Варна
В Иран е страшна мизерия, със сигурност е фактор оказващ влияние. В Китай пък има голям контраст, но са първенци по ниско ниво на хигиена и мръсен въздух. Не мисля, че може да се сравня с условията в Европа.
Също така 80% карат безсимптомно, но реално никой не знае, каква част са всъщност тези 80%.
А в Италия мизерно ли е или хигиената им е ниска?

# 10 179

Ей това вече беше върха на сметките и статистиката Joy Joy Joy

# 10 180

ПС: Видях, че е 11 градуса в момента там, тоест не особено топло. Имате ли информация дали има случаи в държави, в които е лято?
Да. в Бразилия има случай, както и в Доминикана.

# 10 181
  • град-държава
В Италия не са ли от един старчески дом най-тежко засегнати?

# 10 182
  • град-държава

Ей това вече беше върха на сметките и статистиката Joy Joy Joy
Еми върни се назад и виж кой ги е правил, и пак се посмей.

# 10 183
Експертите все още изучават вирусът, никой не е излезнал с официално становище. В гугъл и в Дарк уеба може да намериш всякакво инфо, което потвърждава твоята теория. Аз съм ИТ Съпорт и много добре знам как се проверява един сайт. Първото основно нещо да ме усъмни нещо е, нещо написано без източник.
Всеки може да си пише есета. Е Less да каже, гледам че и тя е запозната доста в тази сфера.

Надявам се не в А1, че там... оле майко Grinning
А как по-точно се проверява един сайт ми стана интересно?

За другите обичащи числа и факти - възможно най-подробната статистика до сега (най-долу се сменят шийтовете):

https://covid2019.azurewebsites.net/

# 10 184
  • Countryside
Всъщност 80% го карат с леки симптоми. При около 20% се развива някаква форма на пневмония. Асимптомните май никой не ги знае колко са.

Общи условия

Активация на акаунт