Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 551
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 230
Изобщо не говоря за това дали е стерилна или не, а че е прекрасно място за разпространение не само на вируси ами и на бактерии и какво става, когато една бактерия там зарази повечето вече болни от вирус и то сериозен? Нека някой медик тук се обади,защото аз наистина не знам, четох го, попитах лекарката, тя ми каза това, което аз Ви казвам на Вас.

Lucy in the Sky with Diamonds и аз съм имала тези премеждия в Токуда, ама съм имала и други, където са ми разрешавали проблем, за който други лекари бяха готови да ме сложат на операционната маса.

# 10 231
Не намерих информация другаде и питам тук: знаете ли защо се изкупува Вигантола от аптеките? Каква е връзката му с вируса?

От няколко години става вече мейнстрийм да се мерят нива на вит. Д. Да, този витамин може да повиши общото здраве, само че сега очаквам вълна от предозирали. Вигантол е най-евтината форма.

# 10 232
Благодаря за отговорите. На мен ми е необходим, защото съм с дефицит на вит. Д. От доста време си го купувам, а сега не мога да го намеря. Помислих, че има нещо общо с вируса.

# 10 233
Още в самото начало ми направи впечатление как британски министър или техен здравен специалист каза, че ще се стигне дотам, да се наложи да избират на кого да помогнат.

# 10 234
  • София
Почти всички в Сф са с дефицит на вит Д, както и във всеки по-голям град. Здравните каси и допълнителните здравни застраховки не заплащат тетстване на вит Д, мисля, че е ок. 25-30 лв. във всяка лаборатория.
Затова и се търси много. Не знам модерно ли е или не, но както беше преди (а и сега) с магнезия, сега е с вид Д. Причината - елементарна - лошата храна, в т.ч. и всички плодове и зеленчуци (реално не набавят коктейла от витамини ,които би трябвало да набавят, ако отворите гугъл), а в големите градове - казват, че и мръсния въздух влияе (не знам така ли е, лекар ми го е казвал).

# 10 235
В Англия има недостиг на медицински персонал, болници има, ама дали ще се съберат всички болни, ако наистина теорията за 60-80% заразени се окаже истина. Все пак там живеят 60млн човека, не 6 млн., сметнете и това.

# 10 236
Lucy in the Sky with Diamonds и аз съм имала тези премеждия в Токуда, ама съм имала и други, където са ми разрешавали проблем, за който други лекари бяха готови да ме сложат на операционната маса.

Да, съгласна съм, аз имам положителни впечатления от лекари и отделения там. В случая говорех най-вече за организацията на спешното, защото там трябва да се отсяват евентуални заразени.

# 10 237
Още в самото начало ми направи впечатление как британски министър или техен здравен специалист каза, че ще се стигне дотам, да се наложи да избират на кого да помогнат.

Ами тяхната здравна система се пука по шевовете и без коронавирус. С месеци чакаш да посетиш лекар и т.н. а сега покрай Брекзит изгониха сумати лекари и сестри от континентална Европа. Но реално няма здравна система в света, която да може да се справи с такъв наплив.

# 10 238
Идеята е да се позабави заразяването и в крайна сметка болните за хоспитализиране да са много малко. Щото ако изкараш леко вируса, не следва да се явиш в болница и да те почнат с най-тежките лекарства.

С вит. Д следя нещата в социалните мрежи и публикации. Преди 5г. беше нишово, даже повечето хора смятаха суплементирането за опасно, а сега се смята за едва ли не задължително и че без вигантола шаомрем. Което е другата крайност...

# 10 239
  • София
Точно това е идеята, както казва Сирен!
Да добавя за витамин де-то, задължително се смята, щото се установи, че почти няма някой на който поне да са му в долните граници, всички са под. Отделно, с вид Де почти не можеш да предозираш (както с вит А да речем), по-трудно се усвоява (на практика тва, което пиете - малък процент, ако и изобщо се усвоява, нужни са година или две, за да стигнете поне долните граници), така че...

# 10 240
И преди Брекзит си беше същото, тая тяхна система е доста смахната. Аз винаги съм се дразнила,че тук нашите ни карат да лежим по болници здрави, ама пък да чакаш 2 месеца с разместено коляно и да получиш хематом и да чакаш с болките цифра време за един преглед, а после вероятно още 2 м за ЯМР, че тогава лечение, отиде на първа пенсия. В България за 2м, ще си се възстановил напълно.

# 10 241
  • София
Национален празника е днес, а отново сме твърде сериозни и минорни.
В миг на върховно проникновение по време на престоя ми в елитарно заведение, ''Двете нули'' съчиних един виц за коронавируса за повдигане на националното ни самочувствие...

Учените мъдрят ли мъдрят, изход няма.
от СЗО вдигат ръце:
'' По дяволите, пак ще трябва да търсим онзи егоцентрик Чък Норис…
Чък Норис:
Мамка му, пак ще трябва звъня на онзи нарцис Асен Блатечки…

Wink

# 10 242
За витамин Д - аз пия капките на Джеймисън. Не бяха евтини (не помня колко струват), но стигат за 1 година. Едва ли са изчезнали.

https://jamieson.bg/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD-d … D0%BF%D0%BA%D0%B8

# 10 243
... Отделно, с вид Де почти не можеш да предозираш...

Можеш, можеш. Добре че повечето са с дефицити, щото сега ще се почне едно пиене. Но това си е натрупващ се в тялото витамин и над определени концентрации става неприятно. А и малко хора знаят, че трябва да се пие заедно с вит. К2.

# 10 244
  • MI
По повод на температурата и вируса, явно доста хора не са наясно колко голям е всъщност Иран. В неговата южна част се намира един от най-топлите градове в света - Ахваз. Гледам че там тези дни о 30 градуса ще стигне, а явно според Гугъл не са имунизирани от вируса. Rolling Eyes

За безсимптомните, днес писаха, че официално над половината регистрирани случаи са си вкъщи под карантина без симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт