Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 625
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 215
https://twitter.com/ChinaDaily/status/1234093261872037890

Ето я импровизираната болница на Китай за болни от КВ, една от многото всъщност. Тази я затварят. Това говори, че нещата там се оправят наистина, не само на хартия. Погледнете я и ми кажете, че Ви прилича на операционна, където няма и един микроб или бактериика.
Прилича на военно-полева болница, което може и да е нормално за ситуацията. Каква операционна, като това е хале, пълно със заразени от един и същи вирус хора? Кого от какво да пазят и изолират?

# 10 216
  • град-държава
А мен все повече ме притеснява, че се стига до военно положение и контрол, дори без реално голямо засягане от самия вирус. Все повече съм убедена, че е тренировка това да стане обичайно.
Целта е да се накарат хората сами да си го искат. Днес карантина и камери, утре чипове и гривни. А, часовниците май са нещо като гривните.

# 10 217
Е в такава среда, според лекарката е много вероятно да има друго освен коронавирус. Това е мнение на доктор, разбира се тя не е експерт, просто не го изключва като вариянт. Вчера няколко пъти питах в темата за същото и понеже имах ходенка и до личната, реших да и задам и на нея този въпрос.

# 10 218
Скрит текст:

ПС: Видях, че е 11 градуса в момента там, тоест не особено топло. Имате ли информация дали има случаи в държави, в които е лято?
Да. в Бразилия има случай, както и в Доминикана.
Това са хора,върнали се от засегнати държави,не са се разболели в Бразилия/Доминикана. Вече като си заразен,като отидеш на топло няма да се излекуваш
Питате дали има случаи, да има. И в другите държави болните са привнесени, не са заболели на място.

# 10 219
Не намерих информация другаде и питам тук: знаете ли защо се изкупува Вигантола от аптеките? Каква е връзката му с вируса?

# 10 220
Е в такава среда, според лекарката е много вероятно да има друго освен коронавирус. Това е мнение на доктор, разбира се тя не е експерт, просто не го изключва като вариянт. Вчера няколко пъти питах в темата за същото и понеже имах ходенка и до личната, реших да и задам и на нея този въпрос.
Напълно е възможно някой с коронавирус да има и грипен вирус, но това какво променя нещата? Всеки с коронавирус в отделна стая с личен персонал?

# 10 221
Това е изолационната за коронавирус в Линкълн.
Скрит текст:

Не е сградата, а палатката.
Явно доста са ги налазили, защото сега е заменена от два контейнера, които изглеждат по-добре.

Цитат
Хубей е в карантина от 25.01  и това не попречи на вируса да се разнесе из целия Китай.
Така е, защото заради тяхната нова година Ухан е бил напуснат от 5 000 000 души преди карантината.
Самата карантина е единственото, което доведе до спад на случаите. То реално няма друго какво да намали заразяването.

Американските вирусолози коментират помежду си, че се справят по-лошо от китайските - оставили са откриването на случаите постфактум. Ядосват се, че са правени толкова малко тествания преди това и са допуснали 6 седмици безпрепятствено разпространение.

# 10 222
Мен също ме притеснява, че здравната ни система в много отношения е бутафория и имитира здравна грижа. Бях писала по-рано, прекарах цялата си неделя, до 3 през нощта в спешното на Токуда и съм потресена от имитацията на спешно, това в уж хубава, скъпа болница. В спешното има млади специализанти, а ако трябва специалист, го викат от отделението и може да минат часове. Нямаше никакво разделение между чакащите болни, включително бебета, кашлящи деца, възрастни хора с инсулти, бременни. Всички заедно в един салон, излизат груби сестри да разпитат кой как е и да го отпратят ако може. Отвреме навреме питаха хора дали са пътували или са били в контакт с пътуващи, но система нямаше.

Един пример  - момиче и момче, млади хора. Сестрата излиза и пита за какво са там. Момчето започва да обяснява с  "тя е много зле". Сестрата ехидно го прекъсва и казва иронично "Да бе, много зле?! Ще чакате!" И си тръгва. След 20 минути момичето припадна. Не разбирам отношението. Едва ли някой е в спешно отделение в неделя вечер, защото му е забавно и не му се стои в къщи. Държаха се с всички като със симуланти.

86-годишната ми леля ми е държаха полугола в неудобна поза с часове, без обезболяващо (нямали налични и нямали право), уж я консултираха със 100 лекаря, а всъщност всеки обясняваше как тя е проблем на някой друг и защо не може да я приеме. В неофициален разговор всеки от тях беше съгласен, че тя трябва да постъпи в болница, но не в неговия отдел. Вместо пулмолог я прегледал гастроентролог. Вместо гръден хирург - коремен. Нямали тези специалисти в момента. Което не им попречи да ни пратят в къщи през нощта и да ни предостяват сметка от 315 лева за тази прекрасна консултация и грижа. Всички лекари бяха много млади, сигурно специалзианти.

Бях и в други болници миналата седмица, срещах се с много лекари, просто всички болници избягват да приемат възрастни. Извинявам се за оффтопика, но още съм емоционална. Не е само вирусът, ние имаме сериозен проблем със здравната система. Не виждам как този хаос изведнъж ще се превърне в добре работеща машина за справяне с евентуална епидемия.

# 10 223
  • Варна
Не намерих информация другаде и питам тук: знаете ли защо се изкупува Вигантола от аптеките? Каква е връзката му с вируса?
Няма  връзка. просто трудно се намира още от преди коронавируса.

# 10 224
Витамин Д. Подсилва имунната система. Аз си взимам по веднъж, два пъти в годината, че съм с автоимунно заболяване, ама от есента не съм намирала по аптеките. Има само скъпи таблетки, или 7-8 пъти по-скъпи капки.
Тия дни слънцето грее прилично и обедни разходки по къси ръкави не са рядкост, а и набавя човек полезния витамин. Ей на, във Варна е 22 градуса.

# 10 225
Нито една болница не е стерилна операционна, а нашите ако ги видиш, може да ти стане лошо. Ако изникнат и в България прекалено много случаи, ще опънат и тук легла по халета и спортни зали. За легла места ще се намерят, въпросът е в оборудването и персонала.

# 10 226
В Бразилия са два привнесени - хора дошли от Италия. Като първия се беше разходил ИЗ карнавала и имал контакти с много непознати. Очакваха да пламне и там, но засега нищо.

Прави впечатление, че по нашата телевизия вече не се говори изобщо, освен в края на новините по едно изречение. Явно има спуснати нареждания да не се плашат хората. Дано не ни изиграе лоша шега това.
В София болниците са препълнени и болничните легла изобщо не стигат, изобщо не виждам къде ще хоспитализират болните.

# 10 227
https://www.sciencemag.org/news/2020/02/united-states-badly-bung … -may-soon-improve

Статия за провала на американците с тестването . Оказва се че голям процент от тестовете им били дефектни . Плюс лошо взаимодействия между агенциите ими местните лаборатории . Учуден съм че точно те оплескаха нещата , бях убеден че ще е обратно . Китайците правели по 1 600 000 теста на седмица .

# 10 228
  • При елфите ...
Само за хора с чувство за хумор... Wink

Скрит текст:

# 10 229
А мен все повече ме притеснява, че се стига до военно положение и контрол, дори без реално голямо засягане от самия вирус. Все повече съм убедена, че е тренировка това да стане обичайно.
Целта е да се накарат хората сами да си го искат. Днес карантина и камери, утре чипове и гривни. А, часовниците май са нещо като гривните.

Ние чиповете с локацията ни и цялата ни информация сами, доброволно и с кеф си ги носим. И се паникьосваме ако ни падне батерията или ги забравим Simple Smile Така че отдавна няма нужда от конспирация за да ни чипират.

Общи условия

Активация на акаунт