Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 458
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 350
Red_balloon, ами значи на повечето хора им прави впечатление лошото, по-оптимистичното отива на заден план. Не всички ще четат цялата статия и ще се хванат само за цитираното. Така че,аз си цитирах това,което на мен ми в направило силно впечатление

# 10 351
Не че не са важни маските, по-важно е да натрупаме техника за спасяване.

# 10 352
  • София
Ето това е белината без хлор https://m.dostavituk.com/ideal/product/view/3025/preparat-bingo- … va-bez-hlor-750ml
Нямам представа дали е толкова ефективна. Аз буквално от два-три дена чистя с нея.
Не е ефективна.

# 10 353
Малко храна за размисъл:

- Казвате, че витамин Д помага при всякакви болести и се спекулира, че помага за КВ. Също така естествен източник на витамин Д е слънцето.

Въпрос: В кои страни сега грее повече слънце от други? Какъв е броят на заразените там?

- Казвате, че топлото спира вируса. Но дали го спира с убиване?

Въпрос: Според вас достатъчно ли е температурата над 20 градуса да "обезоръжи" вируса до толкова до колкото той да не може да се разпространява свободно чрез въздуха и предмети а само и единствено при директен контакт - кихане/кашляне в лицето, здрависване и после пипане на уста и т.н.?

Жокер: В кои страни температурата сега е над 20 градуса и какъв е броят на заболелите там? Кога са били първите случаи?

За хората които ще разберат какво точно имам предвид - браво. За другите - давайте смело с черногледите прогнози.

# 10 354
Италия: 466 нови случая, 27 нови смъртни случая, оцщо 2502 случая, 79 смъртни случая

BREAKING: Italy reports 466 new cases of coronavirus and 27 new deaths, raising total to 2,502 cases and 79 dead

Тесла, честит празник и на теб. Не разбрах какво имаш предвид, че вирусът бил по-малко заразен, защото имало повече безсимптомни. Има инфо, че безсимптомните са също толкова заразни, колкото тези със симптоми, което по принцип не е типично и е лоша характеристика на този вирус.

# 10 355
40,726 регистрирани в момента, 48,458 излекувани. това го казвам,защото еднс приятелка се информирала само от тази тема и като й казах, ми отговори “ами аз не знаех,че има излекувани” добре е и това да се споменава от време на време

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 19:12 от elleonore1

# 10 356
Ето това е белината без хлор https://m.dostavituk.com/ideal/product/view/3025/preparat-bingo- … va-bez-hlor-750ml
Нямам представа дали е толкова ефективна. Аз буквално от два-три дена чистя с нея.
Не е ефективна.
Защо?
Нали писаха, че водородният пероксид също се ползва за дезинфектант за вируса?

# 10 357
Добре де, ще разширявяли кръга на тестваните. До сега тествяха само карантинни идващи от рискаве зони, а тестват ли в белодробните отделения с плевмонии? Да не се окаже, че някой някога нещо го е имало?

# 10 358
Англичаните се готвят за разгара на епидемията сквд 2-3 месеца. Явно теорията за топлото време не е стигнала до Борис Джоунс

https://www.actualno.com/world/london-chertae-apokaliptichni-sce … utm_content=03_03
В Англия няма топло време - до към 30 се качва в най-горещите дни. Така че не могат да разчитат на това.

# 10 359
По новините нищо вече не казват.

# 10 360
Защо да се говори за това само? В света и България има и други новини, хора катастрофират и умират също всеки ден, да не говорим за политическите и икономическите новини. Хората и други неща ги интересуват.А пък като се говори, всички казвате “не им вярвам на бг медиите”

# 10 361
Наистина много хубава статия от първо лице как са спряли вируса в Китай извън Ухан, където пожарът е бил вече много голям. Бързината е от съществено значение. Намираш, проследяваш веригата - прекъсваш като изолираш контактните. Колкото по-малко е огнището, толкова по-лесно става това. Колкото повече време минава, толкова повече хора се заразяват в геометрична прогресия и толкова по-трудно става гасенето след това.

Аз затова се притеснявам, че ние тестваме много малко, защото дори един незабелязан случай може да направи големи бели.
Абсолютно! И според него трябва да се тестват задължително всички случаи на атипични пневмонии и хора с грипоподобни симптоми. Джипитата също трябва да са инструктирани как да процедират, а те не са. Китайците са херметизирали цели крила на болниците, за да ги отделят за болните от Ковид.  Ние тука хем имаме преднина, заради времето, с което разполагахме да се подготвим, заради информацията, която вече имаме за вируса и разпространението му и пак ми се струва, че се подценява ужасно ситуацията в България - нас не ни ловяло, генетично било, ракията пазела, 80% били безсимптомни, май го изкарахме вече тая зима и тем подобни българизми. Не става въпрос да се плашим, а да погледем ситуацията реално и докъде може да доведе подценяването и. Защото става въпрос за нашите животи и тези на нашите близки - майки, бащи, дядовци, баби, деца.

Red_balloon, ами значи на повечето хора им прави впечатление лошото, по-оптимистичното отива на заден план. Не всички ще четат цялата статия и ще се хванат само за цитираното. Така че,аз си цитирах това,което на мен ми в направило силно впечатление
elleonore1, за да решиш един проблем, за да се подготвиш за него - първо трябва да го забележиш. Това не е черногледство. Аз също дълбоко в сърцето си се надявам да се разминем с тази гадост, но не можем да разчитаме само на гол оптимизъм.

# 10 362
Red_balloon говоря за спазвани мерки + доза умерен оптимизъм е при мен,защо да е лошо, да легна да умирам тогава? На мен ми направи впечатление,как човека си обясни за близките контакти,и как този вирус не циркулира във всеки един човек,но това всички го заобиколиха, а в статията дори е с големи букви написано. Иначе съм на мненке също,чв трябва да тестват грипни и пневмонии,просто нямаха достатъчно тестове. Сега може би ще има промяна

# 10 363

И правилно. Цяла седмица ни надуха главите само с това.

# 10 364
Имаме ли инфо как живеят хората в карантинираните селища в Италия?

Общи условия

Активация на акаунт