Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 122
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 530
Някои хора си представят света точно така. Странно, но факт. Любопитно ми е само защо създателката на тази "новина" избра Sharp? Много по авторитетно щеше да е например Sony или Panasonic. A представете си каква сензация би предизвикала със Samsung, особено на фона на многото нови случаи в Южна Корея.
Някак си, липсва и въобръжение.
Съвсем истинска новина с репортажи от масовите медии и за 5 секунди може да се провери в гугъл, което може би е трябвало да направите преди да почнете с хапливите нападки.

# 10 531
  • София
Никога не съм ползвала дезифектанти за ръце и не смятам да ползвам. Много нехигиенично ми се струва да си размажеш мръсотията по ръце с някакъв гел, пълен с химикали. Ако не мога да си измия ръцете ползвам мокри кърпички. От грип не съм боледувала от десетилетия, със сигурност над 20 год.

# 10 532
Като чета темата си мисля, че масово хората са с много ниска хигиена. Едва сега взехте да търсите дизенфектанти за ръце. А какво правехте преди това. Все пак е грипен сезон.
Откога пък дезинфектантите са признак на хигиена? Като ти кихне някой грипав в лицето, върви си мажи гел по ръцете.

# 10 533
И аз не одобрявам геловете. Гнусно и лепкаво и неясно колко химическо.
Имам мокри кърпи в чантата и до там.

# 10 534
Имам чувството, че целият свят пламна не от Китай, ами от Италия. Все от там върнали се, разходили се, пътували.
Сега да мисля и Николета Лозанова, че и тя там се чекна.
И аз съм в потрес....в Европа явно си мислим, че няма да ни тръшне нищо.

# 10 535
  • Индия/България
Не виждам да е отбелязано в онлайн брояча, защото вероятно пак чакат препотвърждение, но  в Индия днес и жената на италианския турист (от вчера)  даде първа положителна проба. Мъжът е в интензивно отделение, но стабилен; жената също е добре. Останалите от групата засега са негативни. И още- поставиха 2училища под карантина заради децата на инфектирания мъж от Делхи+ още 3 затвориха като превантивна мярка.  Има буквално куп подозрителни случаи, които се тестват в момента и повечето са идващи от застрашените райони. Спряха визите за Иран, Италия, Ю.Корея и Япония. Премиерът днес излезе да успокои нацията като обяви, че много от частните болници във всички щати ще дадат рамо на държавата и ще работят в екип с държавните институции за овладяване на ситуацията, както беше при свинския грип. Всичко се е мобилизирало, дезинфектират хотели, раздават се ръкавици, маски..Паника няма, но определено има тревога. Общо взето и тук се започна.....Аз просто не мога да повярвам, че това се случва в 21век....

# 10 536
Като чета темата си мисля, че масово хората са с много ниска хигиена. Едва сега взехте да търсите дизенфектанти за ръце. А какво правехте преди това. Все пак е грипен сезон.

Аз може би съм изтървала, но не разбрах кой едва сега е чул за дезинфектантите и чак сега ги е потърсил. Отделен е въпросът, че те не са баш голямата хигиена, но едва сега изчезнаха заедно с брашното, консервите домати, водата, тоалетната хартия и какво ли не.

# 10 537
  • В офиса
Дезинфектантите са някаква гадост за места без течаща вода. Сигурно в щатите има доста такива, но в България не е така. Не си представям да избера дезинфектант пред течаща чиста вода и сапун.

# 10 538
Откога пък дезинфектантите са признак на хигиена? Като ти кихне някой грипав в лицето, върви си мажи гел по ръцете.

Към това искам да добавя, че някои нямат навика да се пазят, до сега. Други имат навика да се пазят. Най-вече препатили от предишни гадни вируси.

Като се съберат практиките на различни хора и става едно добро списъче с неща, които да правим и които да не правим освен това да си мием ръцете често и да не се пипаме по лицето.

# 10 539
В Китай леките случаи също ли са влизали в болница? Нямаше ли някаква възможност да се изолират за домашно лечение?

# 10 540
Втори случай в република Ирландия.

# 10 541
  • Варна
Някой от вас контактува ли с българи в страни, с открити случаи на корона вирус? Преподавателка в Германия не ходи с маска, нито в транспорт, нито на работа. Разясняват им да дезинфекцират основно ръцете си. Маските не предпазват.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 23:39 от Не се сърди, човече

# 10 542
  • тук и там
Aз се коригирам.От двамата ученика във Белгия-единият е положителен,другият още чака резултата.Щели да тестват близките им контакти и да  ги проследят също така.На училище са били както по всичко изглежда,въпреки че не дават ясна информация.При необходимост щели да затворят училището,но за сега ще си работи както обикновенно.

# 10 543
Моля, спазвайте правилата на форума:
При цитиране на чуждестранни източници, то чуждестранният текст трябва да е придружен с превод или поне кратко предаване на смисъла на цитираното.
https://www.bg-mamma.com/?topic=23714

# 10 544
Забележете, че в момента това, което наблюдаваме не е скоростта, с която вирусът се разпространява в реално време, а скоростта, с която тестват и разкриват случаите.
От Италия вече ги хващат много бързо, защото вече тестват по много. Колко тихи бомби има още от Ухан, които тепърва ще се разкриват, предстои да видим. Вижте Испания - смъртен случай още от средата на февруари, какъв е размера на огнището там, не ми се мисли.
В момента огнища има в цяла Западна Европа, а списъкът с опасни държави вече стана супер дълъг. Добре че най-накрая и ние ще започнем да тестваме съмнителните случаи по болници.

Общи условия

Активация на акаунт