Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 538
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 830

Не пускайте така голи линкове, които не сте прочели. За да изясня, статията в бг медията, пише неща, които изобщо не се докосват до горното изследване.

Л Ков по всяка вероятност е мутация. Този тип е по заразен и по агресивен от С ков. Интересно е друго. Цитирам от пдф файла.

Сред 27-те вируса, изолирани от Ухан, 26 (96,3%) са тип L и само 1
 (3,7%) е тип S.  Въпреки това, сред останалите 73 вируса, изолирани извън Ухан, 45 (61,6%)
 са тип L и 28 (38.4%) са тип S.  Това сравнение предполага, че L типът е
 значително по-разпространен в Ухан, отколкото на други места.

В резюмето пише, L типът се е разпространявал в ранните етапи на огнището в Ухан, в началото на януари.2020 честотата му силно е намаляла.

# 10 831
  • София
Гледам я картата тук и се чудя: https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html# … 99423467b48e9ecf6
в Италия тази неделя ли стават 2 седмици от бума? Защото все още възстановени към починали съотношение е само 2:1 (или 160 към 79).
Би трябвало до десетина дни в Италия да има доста много оздравели, да? Сега, ясно е, че ако има лавинообразно покачване на болните там проценто няма да има скачане, но ако видите в Хубей напр. от 67 хиляди 38 хиляди са възстановени, тъй като там нещата са от по-отдавна.
Отделно, някой виждал ли е в ютюб или другаде разказ на някой, който е оздравял, да речем вече седмици, месеци, как се чувства? Той ще да е китаец сигурно, но и италианци има много, дето ги дават recovered

# 10 832
  • София
На мен, например, не би ми хрумнало да качвам клипчета в ютюб. На познатите ми също. Даже и на децата ми. Затова не ми се вижда чак толкова необичайно, че липсват такива.

# 10 833
  • София
На мен, например, не би ми хрумнало да качвам клипчета в ютюб. На познатите ми също. Даже и на децата ми. Затова не ми се вижда чак толкова необичайно, че липсват такива.
Права сте, но интервю, статия, разказ, ТВ участие. Говорим за СЛЕД като са излекувани. Как се чувстват? Защо да не разкажат, как всичко е минало на крак или обикновен грип или напротив?

# 10 834

Може и да ги махат...от толко милиона китайци ,колко клипа видяхме ?

# 10 835
Да, от Италия клипчета има ли някакви? На хората в карантина как прекарват, на някой оздравял?

# 10 836
  • София
Как прекарват в карантина - мисля, че няма да е особено интересно, но след оздравяването им, как се чувстват, как са се чувствали... съвсем пък да няма...
Но и вие сте прави - в Италия има-няма 160- оздравели, което е нищо, но му звучи страховито никой от тях да не е в състояние (или във възраст?!) да качи нещо в ютюб.
В Китай обаче над 40 хиляди ги дават оздравели, не може да нямат достъп до ютюб никакъв....

# 10 837
Snezhana Petrakova , списващият /та искаше линк към англ. вариант, а не интерпретации.Явно има нужните знания да го стори сам, а не с натрапена помощ.

# 10 838
# 10 839
  • София
Сега като се замисля, съгласна съм - поне тв участие би трябвало да има наистина.

# 10 840
Да, от Италия клипчета има ли някакви? На хората в карантина как прекарват, на някой оздравял?
Аз бях постнала клип на 67 годишен човек в болнична карантина,бил на круизния кораб. Човекът се оправя, кашлицата му не била по-лоша от тази на настинката. Но за Италия не съм търсила.Ако се разболее някой “инфлуенсър” със сигурност ще има видео по темата.

# 10 841
  • Варна
Цитат

Не пускайте така голи линкове, които не сте прочели. За да изясня, статията в бг медията, пише неща, които изобщо не се докосват до горното изследване.

Л Ков по всяка вероятност е мутация. Този тип е по заразен и по агресивен от С ков. Интересно е друго. Цитирам от пдф файла.

Сред 27-те вируса, изолирани от Ухан, 26 (96,3%) са тип L и само 1
 (3,7%) е тип S.  Въпреки това, сред останалите 73 вируса, изолирани извън Ухан, 45 (61,6%)
 са тип L и 28 (38.4%) са тип S.  Това сравнение предполага, че L типът е
 значително по-разпространен в Ухан, отколкото на други места.

В резюмето пише, L типът се е разпространявал в ранните етапи на огнището в Ухан, в началото на януари.2020 честотата му силно е намаляла.
[/quote]
Ако  това е така , то това би обяснило високата смъртност в Хубей и Ухан. Ако и СЗО е знаело това, обяснява  безхаберното им отношение към разпространението на вируса в Европа. Спокойни са ,че вируса не е чак толкова агресивен на местна почва.

В началото на темата потребителя Н. Тесла,  също имаше теория ,че с разпространението и отдалечаването от огнището,  вируса  може да стане по-малко смъртоносен, защото не е в негов интерес да си убива гостоприемниците. Дано, поне тази теория излезе вярна.

# 10 842
  • Пловдив
В 120 минути по бтв в неделя имаше интервю с жена в Китай, която е оздравяла.
И разказваше за карантината и какво прави в момента, за де се пази.

# 10 843
  • София

Малко трудно е това да се гледат сами. Както и у нас малките не можеш да ги оставиш да се гледат сами.
Няма сравнение с едно време. Има сега и тук и действащото в съответната държава законодателство. И не на последно място спазването и санкциите.

Не виждам нищо по-различно от едно време, дори напротив. Вратите днес са масово блиндирани, с по няколко ключалки, входовете на блоковете се заключват, някъде има и видеонаблюдение. А пък децата имат сто и една възможности за развлечение вкъщи, като тв, компютър, таблет, имат мобилни за връзка по всяко време. Кой и как насади мнението, че е опасно да се стои сам вкъщи - не знам. Цялото мое поколение израсна самО вкъщи след училище, нашите деца - не могат, милите.

Аз също имам някакви подозрения по отношение лекото прекарване на вируса от деца и последствията след време. Особено ако е изкуствено създаден. Но някой няма да ни каже,  ще разберем от опит.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 13:48 от EliG

# 10 844
  • София
В 120 минути по бтв в неделя имаше интервю с жена в Китай, която е оздравяла.
И разказваше за карантината и какво прави в момента, за де се пази.
Благодаря за инфото!
От какво се пази - щото предполагаемо няма имунитет или защото й е зле имунната система, или?
В смисъл, оздравяла е, и се пази от......? ("да не я повтори" ?)
Ходи ли на работа или?

Общи условия

Активация на акаунт