Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 851
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 920
Скрит текст:
Тепърва, след много години ще се види какво и що. Знаеш че и аз съм във филма, у дома всички сме с автоимунни заболявания.
Само се чудех дали става въпрос за евентуално отключване на автоимунни след прекаран ковид в някакъв момент по-нататък.
Да бъде подкрепено с твърдения, едва ли. То всеки един вирус може да отключи АИ заболяване. Дори един грип. Една циститна инфекция, една УНГ инфекция и т.н.

И понеже се пише, че Италия е пламнала едва миналата седмица, да припомня, че първите случаи в Италия са от края на януари, не отпреди 10 дни. А първите смъртни случаи са отпреди седмица.

# 10 921
  • тук и там
Ами то семейството си е заразено така или иначе си мисля.Ваканциите са семейни обикновено.Иначе от 495 теста направени днес,10 са положителни.Само тежките случаи хоспитализират.

# 10 922
  • Terra incognita
Прилагам таблица със случаите в Италия от вчера, 03.03.20 17ч. Ако ми попадне днешна таблица, ще обновя:
1.Регион 2. Хоспитализирани със симптоми 3. На интензивно лечение 4.под домашна карантина 5. Позитивни към този момент 6. Изписани оздравели 7. Починали 8. Общо случаи 9. Брой направени тестове

# 10 923
  • София
Четох ги и именно това разсъждавах - причината да се разпространи по-малко заразният. Не е логично.  Обикновено се разпространяват по-силно заразните щамове. Дават ги със заразност L-70% към S-30 %.
Не разбирам какво е това по-слабо селективно налягане? Някой може ли да го обясни, както и този алогизъм?

Ами случаите от тип L са предизвиквали много по-често сериозни симптоми- тези хора са много по-често тествани и изолирани. S най-вероятно предизвиква доста по-леки и безсимптомни случаи- такива хора доста по-рядко ги тестват и изолират- S започва бързо да се разпространява по-често. S е породил L, но S има еволюционно предимство пред L, който постепенно ще изчезне. Повече успява да се разпространява този, който не привлича внимание- ако не предизвиква никакви симптоми или такива на хрема, ще се разпространи у всички хора.
 Дори за СПИН съм чел, че с времето вируса му намалява агресивността си.

# 10 924
  • София
Без да искам да се намесвам в магическите отношения межд телсата и Диаволо - ако отменят европейското (което ще е изключително неприятно) то ще е за септември, по всяка вероятност, или дори към ноември-декември (в този период,но 2 години по-късно трябва да се играе световното в Катар).
Сега, тук е въпросът, това юбилейно европейско първенство - в плюс несъмнен ли е, че ще се играе в 12 града, в 12 държави, а не само в една-две държави домакан? тъй като поне половината отбори ще могат да гледат любимците си (поне в груповата фаза) у дома, може би няма да има такова струпване на фенове и кръстосване из европата?

# 10 925
"There is selective pressure for the mild form after all. People with the more aggressive form are put into quarantine because the more severe symptoms are easily noticeable."

"В крайна сметка има селективно налягане за леката форма. Хората с по-агресивната форма са поставени в карантина, защото по-тежките симптоми са лесно забележими."
Може да е мой пропуск, но не го видях това.
ПС Давай превод на бг, модераторите трият постове на чужд език без превод или обяснение на текста.

Скрит текст:
Четох ги и именно това разсъждавах - причината да се разпространи по-малко заразният. Не е логично.  Обикновено се разпространяват по-силно заразните щамове. Дават ги със заразност L-70% към S-30 %.
Не разбирам какво е това по-слабо селективно налягане? Някой може ли да го обясни, както и този алогизъм?

Ами случаите от тип L са предизвиквали много по-често сериозни симптоми- тези хора са много по-често тествани и изолирани. S най-вероятно предизвиква доста по-леки и безсимптомни случаи- такива хора доста по-рядко ги тестват и изолират- S започва бързо да се разпространява по-често. S е породил L, но S има еволюционно предимство пред L, който постепенно ще изчезне. Повече успява да се разпространява този, който не привлича внимание- ако не предизвиква никакви симптоми или такива на хрема, ще се разпространи у всички хора.
 Дори за СПИН съм чел, че с времето вируса му намалява агресивността си.
Не се убедих, че това е причината. В Ухан всички бяха под карантина, целия град, заваряваха блокове..  Разпространението извън Ухан явно е започнало преди карантината, когато L  е бил в пълна сила.
Тестовете дали улавят за кой тип става дума L или S?
Знае ли се в Европа кой тип се разпространява? L или S, или и двата? Това е доста важно, струва ми се.

Ако от S симптомите са леки и не са смъртоносни, излиза, че по света се е разпространил L, съдейки от смъртните случаи....

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 16:00 от Diorela

# 10 926
Един нов случай и един нов изписан в Румъния. Новият случай е 16 годишния племенник на предишен случай. Момчето е асимптоматично. Румъния ми направи впечатление,че ги изписва много бързо. Дали е защото случаите са с по-леки симптоми и се възстановяват по-бързо?

# 10 927
  • на пистата
Въобще не ме притесняват Малцинствата мен.Ти си живеят в техни си затворени гета,много лесно ще ги сложат всички под карантита.Белите ме притесняват,пръснати сме по села и паланки...нас как ще ни съберат на едно място.

# 10 928
  • Другата България
Цитат
Но тук става въпрос за свръхдебилизъм.  Явно трябва да поясня - е ли възможно човек с капка здрав разум да приема на гости хора от рискова зона, които дори са го предупредили, че са болни, а впоследствие и диагностицирани? Вие бихте ли? Тук не говоря за служебни неотложни пътувания, а за гости, което можеш да отложиш за по-добри времена. За мен това е не просто безотговорно, а малоумно.
Така написано горното ме кара да вярвам и в написаното за възрастния човек в метрото, който е имал астматичен пристъп, а едва ли не са го линчували, защото кашля. Очаквам и още по наистина дебилни прояви от българските граждани, които в пристъпите си на паника и параноя /далеч по-опасни от пристъпите на астма или спастичен бронхит/ са в състояние да стъпчат човек само защото някой някъде казал или написал нещо, което може да се окаже евтина медийна ....неточност, хайде да не е лъжа, или просто творческо безсилие на автора.
Когато са дошли в София италианците не са имали клиника на коронавирус, всъщност на никакъв вирус. Били са здрави. Това е причината българското семейство, в което има и дете да ги приеме в дома си. Всеки средно интелигентен човек предполагам е наясно, че 100% от италианските граждани не са болни или носители на вируса. Едва след като са се прибрали в Италия гостите са се разболели, тествани са и са положителни. Вече го написах. Има вероятност да са се заразили и след прибирането си там. По-притеснителното за мен е това, че ако тук в България са били носители на вируса, са били контактни с още кой знае кого. И къде. Тези хора поне са се обадили и са съобщили, и са ясни, установени са. Но има такива, които си ходят напред-назад, без капка здрав разум или мисъл за превенция на себе си и останалите. Те са "опасните", дебилните, а не едно българско семейство, което в случая постъпи по най-правилния възможен начин след като разбра, че има проблем и за него, и за останалите.

# 10 929
Въобще не ме притесняват Малцинствата мен.Ти си живеят в техни си затворени гета,много лесно ще ги сложат всички под карантита.Белите ме притесняват,пръснати сме по села и паланки...нас как ще ни съберат на едно място.
И вие имате право,но не се знае на кой ще попаднеш. Има деца от малцинствата,които ходят на училище все пак, не всички си стоят вкъщи безработни да раждат. Има и хора,които ходят на работа. Но после всички се връщст вкъщи в един и същи квартал.

# 10 930
Един нов случай и един нов изписан в Румъния. Новият случай е 16 годишния племенник на предишен случай. Момчето е асимптоматично. Румъния ми направи впечатление,че ги изписва много бързо. Дали е защото случаите са с по-леки симптоми и се възстановяват по-бързо?

Даже пише, че днес тестът на чичото е отрицателен, ако правилно е преведено от румънски.

# 10 931
Новина от днес, каргото идващо от Китай е възвърнало нивата си отпреди корона вируса . ( информацията е от една от професионалните организации, която се занимава с анализи на транспорта по света).

# 10 932
  • на пистата
И вие имате право,но не се знае на кой ще попаднеш. Има деца от малцинствата,които ходят на училище все пак, не всички си стоят вкъщи безработни да раждат.
Един да има болен и ще си спрат децата от училище и градина.Няма и на работа да ходят.Ще се изпокрият като мишки каквито са страхливи.Въобще не ме притесняват мен те.

# 10 933
  • Пловдив

Само че те са основните служители на фирмите за чистота, паркове, градини и подобни.
Без тях сме затънали в отпадъци за нула време.
Искам да видя Столипиново под карантина и как ще ги ограничат ... трудна работа.
Но пък са способни да правят големи панаири по болниците и къде ли не. Че  има и кой да ги защитава.

Merri_An, дебили има навсякъде. И във Франция някакъв умник е нападнал ученичка от китайски произход, защото е с дръпнати очи.

# 10 934
Цитат
ако отменят европейското (което ще е изключително неприятно) то ще е за септември, по всяка вероятност
Ако го отменят то ще е за 2021 г. защото това значи че вируса ще е продължил да се разпространява и през Май за да се наложи отмяна на Евро 2020, а това значи че топлото време не спира вируса, което ще се окаже голям проблем, но този сценарий няма да се случи, спокойно. Убеден съм че няма да има никаква отмяна на Евро 2020, защото топлото време ще го спре, виж големи проблеми със спортният календар в държавите където положението се влошава начело с Италия ще има. Аз там не изключвам правителството да отмени целият спортен календар за март месец както обмисля да го направи което ще породи страшни организационни проблеми, като например този сезон да бъде 0-лев във серия А, първенството да остане незавършено защото няма кога да се доиграва, има Европейско и то не може да бъде отложено заради незавършили вътрешни първенства а участниците в ШЛ и Лига Европа да бъдат определени спрямо временното класиране, и брой мачове които ще се изиграят да речем през Април или Май ако тогава бъде подновен спортният календар в Италия. Абе изобщо голяма главоблъсканица и бъркотия ще създаде вируса за шефовете на италианската федерация, но здравето на хората е по важно, и ако трябва ще се спре спортният календар въпреки всички проблеми които ще създаде това.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 16:14 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт