Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 293
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 980
От щаба обявиха че няма случаи на коронавируса у нас, но пропуснах началото. Излезли ли са резултатите на сем. с италинските гости или не.
Поне аз, не чух да казаха.

# 10 981
Сега прочетох в Гардиан това за кучето в Хонг Конг - да, имало слаба инфекция, предполага се първия случай от стопанин на куче. Кучето е под карантина, още го тестват и изявлението не е окончателно.

# 10 982
От щаба обявиха че няма случаи на коронавируса у нас, но пропуснах началото. Излезли ли са резултатите на сем. с италинските гости или не.
Няма резултати за семейството, втори японец и трима наши лекари, били на симпозиум в Испания.

Ако има положителен резултат, то трябва да се изпрати до Германия или Холандия за препотвърждение, което отнема време.

# 10 983
  • град-държава
Няма резултати за семейството, втори японец и трима наши лекари, били на симпозиум в Испания.
Казаха ли откъде са лекарите? Зная от нашата лекарка, че в началото на март е на симпозиум в Барселона.

# 10 984
  • Другата България
Скрит текст:
Според мен народът ще изтрещи при първия смъртен случай. Но представете си какво би станало по магазините, ако се обяви някъде карантина и хората бъдат пуснати само да си напазаруват. В Италия чакаха спокойно на опашки, но тук може и смъртни случаи да има. Аз наблюдавам такива брутални скандали за дреболии по улиците, представям си за нещо сериозно какво ще стане.
Затова си купете основни продукти за всеки случай, а ако не се наложи - ще си ги изядете.
И ти не давай такива препоръки, че то от подобни "за всеки случай", именно за всеки случай сега няма и маски, и дезинфектанти, и Тамифлу, и Нурофен...и още кой знае какво. От утре и храните ще се изкупят.
Скрит текст:
Недейте хора, при една психоза и стрес се отключват още куп други заболявания, които може да са в пъти по-опасни, не си причинявайте сами нещо, което може и да не ви се случи, та вие за "всеки случай" ще се гътнете от стрес, а не от корона. Не към горния потребител, по принцип говоря. Не е задължително да има смъртен случай, така както е и напълно възможно досега вече да има смъртен случай от усложнение от коронавирус, но просто да не е "хванат".
Това е повече от разумен съвет вместо човек да ходи всеки ден до магазина за порцийки. Пазар за седмица напред не е нито паника, нито психоза.
Скрит текст:
Да питам, у нас как гарантираме, че с препоръката за домашна карантина се спазва? Ако е имало такава информация, съжалявам, но съм я пропуснала. Изцяло на доброволен принцип ли е, или има някакви санкции за неспазване?
Никак.
Аз къде казвам да се ходи всеки ден за "порцийки"?
Мисля, че стана ясно какво имам предвид, нито визирам седмичния пазар, който и аз утре ще се пробвам да направя, нито нормалното пазаруване за всяко домакинство. Говоря за презапасяването именно "за всеки случай", ако стане нещо, което може и да не стане. Примери бол, като почнеш от маските и свършиш с Тамифлуто.

# 10 985
В Търново няма карантинирани туристи.

# 10 986
  • София
Виж сега- аз както  разбирам нещата около тия тестове (пък явно не ги разбирам но това разбрах) те са имали гости преди 10 дни. Междувременно може да са им станали положителни и после след няколко дни отрицателни и да не ги констатират. Те така или иначе вече не са заразни (ако са били). Не знам колко съм прав, но докато не почнат кръвни проби (серологични тестове) няма как да знаят дали някой не го е прекарал.
 Пък и ако тия италианци са били тук преди 10 дни е по-вероятно да са се заразили като са се върнали обратно (средно време заразяване симптоми 5 дни).
 Сигурно в България и случаи си има и умрели вече е имало- просто никой не е изследвал пневмониите приписани на "неустановена" причина. Както някой се беше изразил- всичките сме в тъмна и доста пълна зала и като почнат да светкат лампите, изненада- вътре е пълно с хора.
 А и да са им положителни резултатите на това семейство, нали обявиха че първо ще пратят пробите в чужбина и чак ако там ги потвърдят, ще считат че са такива.

# 10 987
Нещо интересно, извинявам се, ако е постнато:
https://bnr.bg/post/101236204/20-turisti-ot-singapur-pod-karanti … av-veliko-tarnovo

20 туристи от Сингапур ще останат 14 дни под карантина в 4-звезден хотел във Велико Търново.

Това са разпорежданията на здравните власти спрямо хората, които тази сутрин са преминали през граничния пункт Дунав мост.

Туристите, които са от рисков район, са планирали да посетят обекти в България, но след като тази сутрин са преминали през границата, към тях са приложени превантивни мерки заради коронавируса:

"Попълват се анкетите, които са ни изпратени от министерството, термометрират се. Здрави са всичките, нищо им няма, но във Велико Търново трябва да са под карантина 14 дни".

Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция в Русе д-р Маргарита Николова и допълни, че наблюдаваните граждани под карантина в областта вече са повече от 30 и се търси съдействието на полицията и общинските власти за тяхното наблюдение.

Действително, Сингапур е със 110 случая, доста по-малко от Италия и други европейски държави, където не ги оставят под карантина, вероятно регионът се води рисков, което...... пак е странно - за мен регионът - италия-германия-франция е не по-малко рисков към момента...

От РЗИ-Велико Търново отричат за карантината. Пускат си ги да обикалят.

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/rzi-veliko-tarnovo-nyamame-sing … sti-pod-karantina

# 10 988
  • София
Ето от днес, най-отдолу в статията https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/uchenicite-12-oblas … -gripna-vakanciya

# 10 989
  • град-държава
Ние имаме приятелско семейство върнало се от Сингапур и доста приятели, които бяха в Тайланд и никой не е бил под карантина.

# 10 990
Мери Ан, написано е хранителни продукти. Не маски и Тамифлу. И дали ще го наречеш запасяване за 1-2 седмици или пазар за 1-2седмици, е все тази.

# 10 991
Нещо интересно, извинявам се, ако е постнато:
https://bnr.bg/post/101236204/20-turisti-ot-singapur-pod-karanti … av-veliko-tarnovo

20 туристи от Сингапур ще останат 14 дни под карантина в 4-звезден хотел във Велико Търново.

Скрит текст:
Това са разпорежданията на здравните власти спрямо хората, които тази сутрин са преминали през граничния пункт Дунав мост.

Туристите, които са от рисков район, са планирали да посетят обекти в България, но след като тази сутрин са преминали през границата, към тях са приложени превантивни мерки заради коронавируса:

"Попълват се анкетите, които са ни изпратени от министерството, термометрират се. Здрави са всичките, нищо им няма, но във Велико Търново трябва да са под карантина 14 дни".

Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция в Русе д-р Маргарита Николова и допълни, че наблюдаваните граждани под карантина в областта вече са повече от 30 и се търси съдействието на полицията и общинските власти за тяхното наблюдение.

Действително, Сингапур е със 110 случая, доста по-малко от Италия и други европейски държави, където не ги оставят под карантина, вероятно регионът се води рисков, което...... пак е странно - за мен регионът - италия-германия-франция е не по-малко рисков към момента...

EDIT: няма да ги задържат под карантина:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/rzi-veliko-tarnovo-nyamame-singap … sti-pod-karantina

Току що в Лице в лице :
Няма такова нещо, директорът на РЗИ е допуснал грешка!

И каква е грешката- че е съобщил ли ?! Чудно, как се допуска такава грешка!

# 10 992
Мери Ан, написано е хранителни продукти. Не маски и Тамифлу. И дали ще го наречеш запасяване за 1-2 седмици или пазар за 1-2седмици, е все тази.

Аз не знам кой изяжда по 3 пакета ориз, 2 пакета брашно, спагети, боб и 10 консерви за 1-2 седмици..

# 10 993
Пак да повторя. Маските свършиха още докато се разиграваше драмата в Ухан, много от тях се произвеждат в Китай, а недостиг има по целия свят.

За изчерпване на Тамифлуто попитайте тези, които се скъсаха да повтарят на народа, че "това е просто грип".

Храната не е свършвала и няма да свърши, ще презаредят.

# 10 994
Не знам ама четох включително и от мои познати във фейсбук, че нямало брашно в София, ами има, ей сега купих... рафтовете пълни във Фантастико...

Общи условия

Активация на акаунт