Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 369
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 995
Мери Ан, написано е хранителни продукти. Не маски и Тамифлу. И дали ще го наречеш запасяване за 1-2 седмици или пазар за 1-2седмици, е все тази.

Аз не знам кой изяжда по 3 пакета ориз, 2 пакета брашно, спагети, боб и 10 консерви за 1-2 седмици..
Нищо не е това. Имам трима сина, хем не са от най-ящните, ама изброеното ще го полеят с 10 литра мляко и няколко кила зеленчук.

В арабските емирства затварят превантивно училищата за 4 седмици.

# 10 996
Ако са били за карантина Сингапурците  би трябвало още на Дунав мост да ги спрат, а не да влизат във БГ.

# 10 997
Мери Ан, написано е хранителни продукти. Не маски и Тамифлу. И дали ще го наречеш запасяване за 1-2 седмици или пазар за 1-2седмици, е все тази.

Аз не знам кой изяжда по 3 пакета ориз, 2 пакета брашно, спагети, боб и 10 консерви за 1-2 седмици..

Някой, който обича нездравословното хранене. 😂

# 10 998

Виж сега- аз както  разбирам нещата около тия тестове (пък явно не ги разбирам но това разбрах) те са имали гости преди 10 дни. Междувременно може да са им станали положителни и после след няколко дни отрицателни и да не ги констатират.

Единственото смислено е признанието, че явно не ги разбирате.

# 10 999
  • MI
Може ли линк за щама в Италия? Не статия моля, ами нещо сериозно. Благодаря.

Търси Massimo Ciccozzi и Massimo Galli. Интервюти брои ли се за статия? Grinning За насочване, но имай предвид че проучванието още не е завършило, не знам какво очакваш да прочетеш.

https://www.avvenire.it/attualita/pagine/contagi-oltre-quota-mil … -mutato-tre-volte
https://www.fanpage.it/attualita/coronavirus-i-ricercatori-del-s … o-cosa-significa/

# 11 000
Цитат
А и да са им положителни резултатите на това семейство, нали обявиха че първо ще пратят пробите в чужбина и чак ако там ги потвърдят, ще считат че са такива.
Точно така, те сутринта казаха че по късно днес ще са им готови резултатите, а сега нищо не казват за тях, така че приятелите гответе се, а всъщност няма за какво да се готвите, аз пак повтарям нищо не се променя, и няма да се промени след обявяването на първите случаи в България. Няма поводи за паника, ситуацията не става по различна. Даже това е положително защото ще се работи за ограничаване на вируса, ще се следят контакти ще се пресече разпространението на вируса и действията на държавата ще го ограничат, и така. Няма поводи за паника.

# 11 001
 Очакваме да прочетем, че вирусът е мутирал в по-лека форма.

# 11 002
  • Другата България
Всеки чете и разбира по различен начин написаното.
В случая аз коментирах само и единствено изразът "за всеки случай", видно и от поста ми.
Затова и конкретизирах и за маските, и за лекарствата, изкупени за всеки случай.

# 11 003
Няма ли някакво инфо за щама в Италия?

# 11 004
Маските не са изкупени за всеки случай. Всеки има по 5-6. Правят ги в Ухан повечето. Не бива да се вменява вина на всеки, защото има има един, купил 2,5 милиона.

# 11 005
Ей, разчекнахте ме! Казах КУПЕТЕ, а не запасете се. Да, купила съм един Нурофен за детето ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ! Ситуацията го изисква, колкото и да ви е неприятно. Нямам намерение да рискувам, да ми потрябва и да не мога да купя. Купила съм две кутии аспирин и една парацетамол, два спирта, кутия с витамин С на прах. Тамифлу въобще не знам какво е, нито съм го ползвала някога. Купила съм пет пакета ориз, пет брашно и пет макарони. Ако се наложи можем да изкараме с тях дълго време, защото трайността им е голяма. Каква е драмата?

# 11 006
  • MI
Очакваме да прочетем, че вирусът е мутирал в по-лека форма.
Оптимисти Grinning Опасяват се, че може да стане по-смъртоносен, за момента това което са видели е, че мутациите не са променили съществено поведението на вируса. Но все още работят по италианския щам, всъщност са изолираниот пациенти от огнищата в Ломбардия и Венето за да проследят и там мутациите.

# 11 007
При първия смъртен случай и последващите (не дай боже) не искам да съм на мястото на it's just the flu bro агитката. Не тази на обикновените хора, а на нон-стоп гастролиращите по телевизията професори, доценти и т.н. които са се втурнали да "успокояват" народа. Както вече казах, подкопаното доверие в такъв критичен момент може да нанесе много големи щети.

Че защо? От грип да не би случайно да не умират хора? Умират и още как. И не само от грип, от атипични, неразпознати навреме пневмонии също. И то млади хора(на по 20-30 години), за децата да не отварям дума. Пак казвам, никой лекар покрай мен не е притеснен, даже се чудят за какво е цялата истерия. Затова пък немедицинските  лица масово са изтрещели покрай мен. Само дето от тоя стрес, който сами си създават, е доста по-вероятно да умрат, отколкото от короната.

# 11 008
https://twitter.com/covid_virus/status/1235228963741609990

Много хубаво видео, показващо защо е важно да си миете ръцете.

# 11 009
Тези от вас, при които вече има вирус, ходите ли спокойно в магазини и молове?
Аз се старая да не ходя, но детето е на училище, всичките му съученици тъкмо се върнаха от Италия. Така че контактите си ги има.

Общи условия

Активация на акаунт