Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 872
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 265
  • Варна
Какъв е смисъла да се купуват и приемат медикаменти, без ясна диагноза и лекарска оценка? Самолечението е опасно. Безвредни лекарства няма.
Всички ваксинирани и взели превантивно лекарства се разболяха от грип. Дори ги повтори.

# 11 266
Не знам дали журналисти четат тази тема. Ако има такива, нека им насоча вниманието към някои въпроси...

https://www.vesti.bg/bulgaria/prof.-kantardzhiev-tolkova-bolni-o … 10-godini-6106476
Цитат
Толкова сериозно увеличение на заболели от грип тип „В” в страната не е наблюдавано от 10 години насам. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болест.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/04/4036622_shtabut_za_bo … s_e_pritesnen_ot/
Цитат
През миналата седмица беше отчетено сериозно покачване на болните от грипен вирус тип Б. Заболелите са 12 пъти повече, отколкото при предишната грипна вълна, когато циркулираха вирусите от типа Н3.

Днес съпругата ми беше при личния лекар (в София). Била "със най-грипните симптоми от днешните пациенти". Носочиха я към тест за грип. Отрицателен.

Всеки може да събере 2 и 2... Светът е на прага на епидемия (пандемия). Много вероятно е вирусът да е влязъл вече в България (София) от известно време. Симптомите са грипоподобни. Но тук ни убеждават, че "това не е страшно, като на грип". Обясняват също, че "имаме необичайна грипна вълна" точно сега.

Може КОВИД19 да е стигнал до нас, не зная. Ние сме рисково семейство - и аз, и съпругата, и още повече детето - имаме контакти с много чужденци, и хора пътуващи в чужбина. Чудим се какво да правим. ОК,  съпругата ми е в болнични. Но аз - да ходя ли на работа? Детето - да ходи ли на училище? Да отидем ли в събота при родителите си?

Ако вирусът е при нас (това важи и в бъдеще време) - искаме да знаем това, за да се опитаме да ПРЕДПАЗИМ нашите роднини, колеги, съучениците на детето ни.

Ако ни лъжат че това е грип,  и обявяват грипна вълна само на симптоматични диагнози (симптомите са близки до Ковид19), ние ще разпространим болестта и ще рискуваме ЖИВОТА на много хора. Това е ПРЕСТЪПНО поведение. Не по различно от "чернобилското".

Ако това е така, ще търсим отговорност!

И нека журналистите (дай боже да има все още нормални) да зададат въпросите - "грипната вълна базира ли се на резултати от изследвания? Какъв процент от изследванията са позитивни за грип?"

Или просто ни лъжат?
Много притеснително. Моето дете изкара грип. Тестът беше отрицателен, но лл каза, че се е случвало и друг път в първите дни.
Няма ли как да се изследва ?

# 11 267
Ако съпругата ви е имала контакт с хора от рисковите зони и тестът за грип е отрицателен, би трябвало да я изследват.

# 11 268
А не може ли да е просто настинка!

# 11 269
Мисля, че има много по-важни неща за дискусия от фризерите и маските.
Първо се питам защо границите за екскурзианти продължават да са отворени. Питам се и защо не тестват хора, като жената от поста.

# 11 270
Представете си жив плет.

И си представете зърно ориз. Зърното е достатъчно малко за да може да премине между клонките на живия плет, но дори цял ден да хвърляте шепи с ориз по него нито едно зърно ориз няма да премине от другата страна. А въздух си преминава.
Перфектен пример, ако имахме само едно вирусче. Не ми се търси, колко такива има при едно кихане, при условие, че едното е 0.3 микрона.

# 11 271
Темата зверски се оспами. Десетки страници са "Откъде да си купя маска?" или "Кои са италианските гости на семейство Х?"

Следя всичко от самото начало, но сега вече ми е ужасно трудно да прочета всичко.

Та, един съвет към четящите.

Аз например следя няколко човека какво пишат. Запазил съм си линкове:

raptor - https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=597349;sa=showPosts

Nikola Tesla - https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=571140;sa=showPosts

Snezhana Petrakova - https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=651272;sa=showPosts

Прочитам тях и мисля, че съм информиран.

Ако искате да следите някой друг - потърсете го в търсачката -> Потребители -> избирате го -> Публикации -> и четете неговите мнения. За съжаление се само-ограничавате откъм мнения и информация, ама спама е огромен.

# 11 272
Пропуснал си много ценна и важна информация от други потребители. Не искам да посочвам никове, за да не пропусна някого.
Пожелавам съпругата ти бързо да се оправи и да нямате проблеми!

# 11 273
Ако съпругата ви е имала контакт с хора от рисковите зони и тестът за грип е отрицателен, би трябвало да я изследват.
Нямам предвид това.

Ако голям процент от изследванията за грип не доказват грип, тогава не е "невероятна грипна вълна, невиждана от 10 години", а може би нещо друго. Какво?

# 11 274
Но пък тук ни съветват да не носим маски, защото хората без медицински познания не знаят как да си свалят правилно маската и ако по нея от външната страна има полепнали вируси, ако не махнем правилно и безопасно маската, то си разнасяме вируса по ръцете и лицето и всичко се обезмисля.
Свалянето и поставянето на маска не е като да ти се наляга да управляваш пътнически самолет. Вместо да обясняват колко е опасно да си свалиш маската, да вземат да направят едно разяснително клипче и да го пускат по ТВ.

# 11 275
Перфектен пример, ако имахме само едно вирусче. Не ми се търси, колко такива има при едно кихане, при условие, че едното е 0.3 микрона.
Кое е 0,3 микрона?

# 11 276
Пропуснал си много ценна и важна информация от други потребители. Не искам да посочвам никове, за да не пропусна някого.
Не искам да пропусна нищо важно. По принцип прочитам почти всичко (от пост 1 насам).

Просто последните 2 дни стана много трудно. И направих тази "елементаризация".

# 11 277
Знаеш ли, за трети път днес говоря и чувам за това. Какво е ? Но надежда ми даде едно момче, което се тества за грип в две лаборатории. Първата беше отрицателен, втората положителен. Моето дете беше с - както споменах.

# 11 278
Знаеш ли, за трети път днес говоря и чувам за това. Какво е ? Но надежда ми даде едно момче, което се тества за грип в две лаборатории. Първата беше отрицателен, втората положителен. Моето дете беше с - както споменах.
Страх ме е също. Не за мен. А за детето ми и за съпругата ми. Влязло ли е в семейството, ще се борим. Но най-много (зверски) ме е страх за баща ми (възрасте и болен от какво-ли-не), и за сестра ми (онкологично-болна с нулев имунитет в момента).

Искам да знам, ако сме болни за да ги пазим. Не искам да ме лъжат, че е "просто грип". Още повече, когато явно не е!

Това е ПРЕСТЪПНО поведение! Ако е умишлено.

# 11 279
Но пък тук ни съветват да не носим маски, защото хората без медицински познания не знаят как да си свалят правилно маската и ако по нея от външната страна има полепнали вируси, ако не махнем правилно и безопасно маската, то си разнасяме вируса по ръцете и лицето и всичко се обезмисля.
Свалянето и поставянето на маска не е като да ти се наляга да управляваш пътнически самолет. Вместо да обясняват колко е опасно да си свалиш маската, да вземат да направят едно разяснително клипче и да го пускат по ТВ.

Няма смисъл от разяснителни клипчета, защото маски няма. Аз поне днес се сетих да търся маски след вчерашните и днешните нови потвърдени случаи, а маските вече са изкупени. Каквото-такова, надявам се ако се стигне до драматична ситуация, властите да отпуснат маски за всички в засегнатите райони по определена бройка.

Общи условия

Активация на акаунт