Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 783
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 295
Тесла, Раптор, ако ли остане време днес или утре ще събера информация за кораба. Към неговите 706 заболели се прибавят минимум още 81 човека, които са заболели извън него. Ще потърся и събера информация за тях, включително и състояние и колко време след като са слезли са се разболяли. В момента информацията е непълна и се вадят изводи, които не са точни.

Маските пазят от вируса, както якето пази от студа. Има якета през които вятъра минава и ви е студено, нали? Е и през маските може да мине вирус, няма как. Но зимата е по-добре да сте с някакво яке, вместо с никакво. Същото е и с маските.
Искам да попитам модераторите, може ли да се направи тема "Ковид-19 изследвания" където да се пише само новини и линкове към тях, а тази да си остане за въпроси като боба, кой е виновен, че няма тамифлу и т.н.

# 11 296
  • В офиса
Аз още преди няколко дни четох доклада на СЗО и ги цитирах по отношение на асимптоматичността. Та, тяхното мнение е различно от това на гурутата тук. Ще видим кой крив, кой прав. Още нещо различно в техния доклад - смъртността е била най висока при заразените в първите дни - 17,3% за проявили симптоми в началото на януари срещу 0,7% за проявили симптоми в началото на февруари. Това може да означава и най-вероятно е комбинация от много неща: че нацелват все по-успешно подходящото лечение, че първите не са лекувани въобще, че процентът на вторите ще се вдига с времето и че вирусът мутира в по-лека форма. Което е очаквано ( при предаване от човек на човек силата на вирусите обикновено намалява), противно на теорията за това че по-смъртоносния L се е появил от по-не смъртоносния S, а не обратното.
Neko.fukakai, много ще е полезно да напишеш данните от Даймънд Принсес. Аз отдавна им загубих бройката, a Raptor си прави изводите основно по тази статистика. (а изводите му се разминават със СЗО)

# 11 297
За който му е интересно и знае английски - група доктори отговарят на въпроси свързани с коронавирус:

https://www.reddit.com/r/Coronavirus/comments/fdf5fq/we_are_a_te … xperts_following/

# 11 298
  • тук и там
В Белгия има още няколко случая на заразени учители с корона вирус след ски ваканция, в момента се сещам за три отделни случая, но не са отишли на работа, т.е. в училище.

Днес има случаи в Льовен, при което са заразени 3 родители на деца. Две от децата с в едно училище, друго е в друго училище, но сградите са свързани, и има един заразен родител на служител на трето училище.
Децата са изтеглени от училище и са под карантина.
https://www.hln.be/in-de-buurt/leuven/vier-ouders-van-schoolgaan … navirus~ae3b6b64/
zon, много благодаря за информацията.Аз не говоря фламандски и информацията която даваш ми е много полезна.(предполагам и за другите е така).
Тръгне ли вирусът по  училищата,се очертава  много голям проблем,за съжаление.

# 11 299
Искам да ви покажа едни прилични и на изгодна цена многократни респираторни маски в алиекспрес.
https://www.aliexpress.com/item/32666518144.html?spm=a2g0o.detai … 23888%233325%2311
Предимствата им са, че уплътняват по лицето по-добре от еднократните, имат 2 клапана, всмукателен и изпускателен и влажният въздух който издишате няма да се връща към филтъра, няма да се налага да сменяте всеки ден филтъра, а ще го смените когато усетите, че започвате да дишате трудно. Pри липса на филтри можете да изрежете парче от друг материал или памук и така да се пазите.

А това са филтри за тях.
https://www.aliexpress.com/item/32852296538.html?spm=a2g0s.89374 … .0.5a462e0ecSX6ZO
KN90 са, което е корейски стандарт и означава над 90% филтрация, малко по-ниско е от FFP2, но е доста повече от хирургическите.
20 филтъра са $5+5,26$ за доставка
40 филтъра са $9+5,26$
50 филтъра са 11$+5,26
маската е 9+1$
за 26$ си решавате проблема с маските

# 11 300
The_Third, виждам че имаш сериозни технически познания и понеже писа за FFP2, искам да те питам имаш ли представа от характеристиките на FFP3 NR?

# 11 301
# 11 302
28 проби за вчера. Направо са жалки. Нищо не правене. Нямат тестове или си ги пазят. Прав е Мангъров - естествен подбор ни чака.

# 11 303
Идва момента, в който цяла Европа ще ни се смее. Словения и Унгария регистрираха случаи вече , останахме ние, Словакия, Турция, Албания и Косово. Некадърна работа.

# 11 304

Благодаря, прочетох на едно място, че предпазват надеждно, но също и че NR означава, че са използваеми само една смяна, т.е. 8-12 часа. R са за многократна употреба.

# 11 305
МВФ отпуска 50 млрд. долара за борба с коронавируса. След тази новина и нашите ще се включат да усвояват 🤷♀

# 11 306
Идва момента, в който цяла Европа ще ни се смее. Словения и Унгария регистрираха случаи вече , останахме ние, Словакия, Турция, Албания и Косово. Некадърна работа.
Дано все така да продължава, пък нека ни се смее Европа . През маските им се не вижда .

# 11 307
А някой сети ли се, че и маникюрите ще е добре да се подкъсят , за да може по-лесно да се измива под ноктите?

И не само. Добре е дългите коси да са вързани. Намалете количеството на бижутата по ръцете. За мъжете, ако ще носите маска, подстрижете брадите или най-добре ги обръснете.

# 11 308
  • на пистата
И Сърбия 😁
Но пък е добре.Туризмът ни лятото ще цъфти.Италианци, немци,французи..ще са у Бг то

# 11 309
Не съм сигурна, че Турция ще обявят.
Всяка сутрин ми става по-ведро след пресконференцията от щаба. Но..... Гледам си реално на ситуацията и си вадя изводи. Според мен не се тестват достатъчно хора и няма засилен контрол. Мерките, които трябва да се вземат са малко по-драстични и всичко може би ще се размине. Това според мен. Не виждам да го правят и леко се притеснявам. Каквото такова, но ви желая един по-ведър ден, усмивки и разум 🤩

Общи условия

Активация на акаунт