Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 741
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 310
Благодаря, прочетох на едно място, че предпазват надеждно, но също и че NR означава, че са използваеми само една смяна, т.е. 8-12 часа. R са за многократна употреба.
Да, водят се за еднократна употреба, но при липса на достатъчно бройки по-добре многократно използване отколкото без маска. Няма да започнат да пропускат.

И не само. Добре е дългите коси да са вързани. Намалете количеството на бижутата по ръцете. За мъжете, ако ще носите маска, подстрижете брадите или най-добре ги обръснете.
Да, трябва кожата да е гладка за по-добро уплътнение.

# 11 311
МВФ отпуска 50 млрд. долара за борба с коронавируса. След тази новина и нашите ще се включат да усвояват 🤷♀
Да, вече се изясняват нещата ,Световната банка вече отпусна 12 милиарда нисколихвени заеми на определени страни, МВФ не остана назад.75 милиарда мъртви пари започват да носят приходи.Защото нали не си мислите че някой ще ви даде ей така 50 милиарда да си ги харчите за маски и витамини по ваше си усмотрение
Кой каквото и да ви казва, знайте че става дума за пари...

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 08:42 от Maria 56

# 11 312
https://www.scmp.com/news/hong-kong/health-environment/article/3 … -covid-19-patient

Болно кученце померанче, но било леко заразено...

Хората и кучетата си изследват вече, при нас още не могат да изтъркат печелившия билет 🙄

# 11 313
  • София - Рим и обратно
МВФ отпуска 50 млрд. долара за борба с коронавируса. След тази новина и нашите ще се включат да усвояват 🤷♀
Много ясно. Чакай да се почне тия дни. Боко как не се е усетил още. Или си чака реда, след като по-големите се наядат... Аз откога ви говоря, че Италия се самоуби за пари.

# 11 314
Дааа, като обявят ще почнете какви некадърници са да са го допуснали Relaxed

# 11 315
От снощи в Испания си към 220 . Но постоянно пристигат самолети от Италия, а нали и хиляди запалянковци бяха на мач преди седмица от Валенсия. Сега се чака да играят тук. Дано да послушат министерството на здравеопазването и да играят на закрити врати. Има и три деца болни. Вчера почина човек на 82  часове преди това са разбрали. че е заразен. Лошото .че имигрантите от турция ако пламнат няма спасение нито имаме пари за болница в Бг. Да не говорим ако гърците почнат да си внасят труповете да ги горят у нас. Дано е само в мойте фантазии.  Оооо  Забравих  на италианците боклука...Пази Боже

# 11 316
  • София
раптор, ще съм благодарен да чуя мнението ти за това, което ще напиша по-долу.
Има явно някаква вероятност вирусът да се "омекоти" със времето (заради мутацията му).
1) Четох днес статия на всеки седем дни мутира минимално. (малка надежда).
Аз от генетика не разбирам, освен на ниво научно-популярно, все пак:
https://bedford.io/blog/ncov-cryptic-transmission/   това е интересно и се казва за две мутации на месец в една верига на препредаване на вируса. Доколкото разбирам това са незначителни промени, които не могат принципно да променят вида и поведението на вируса и според това, което четох от интервю с вирусолог, точно този вирус трудно би претърпял голяма и съществена промяна в следващите няколко години (такава по подобие на грипните)
Цитат
2) Освен това (моя интерпретация, четящите не трябва да я приемат за истина) си мисля, че ако доста хора го "прекарат/преболедуват", ще си изградят имунитет, който донякъде ще омекоти следващите вълни. Т.е. преоболедувалите го няма да го разпространяват на следващ етап (нещо като ваксинирани)
Да- ще възникне "стаден" имунитет. Не е обаче задължително това да омекоти още втората вълна. За втората вълна на испанския грип пише, че в Европа е била по-тежка от първата (което обаче може да се дължи и на социални фактори).
Цитат
3) Има някаква вероятност да се създаде ваксина. Или поне - медиците да намерят средства да омекотят смъртоностността на вируса (опит, съществуващи лекарства)
Доколкото разбирам да- даже първата е готова за тестове в САЩ, но трябва да се докаже първо че е безопасна, второ, че въобще защитава- т.е. едва ли ще е готова за масова употреба за по-малко от година.
Цитат
Това (по-горе) би трябвало да даде по-добри шансове на застрашените, ако успеят да избегнат първата вълна. Т.е. не трябва да се отчайваме (така или иначе всички ще го прекараме, и който оцелее - оцелее). А най-рисковите групи, трябва да опитат да го избегнат и отложат доколкото е възможно.
Имат ли рисковите групи някакъв по-добър шанс така?
Eстествено рисковите групи е добре да избегнат първата вълна- най-малкото в Китай текат много клинични изпитания на различни лекарства. Най-обещаващи били тестовете на експерименталното лекарство Ремдезивир, което се изпитва в момента в Китай и ако резултатите са добри, ще може да се ползва стандартно.
А за рисковите групи- аз съм от по-малко рискова група- малко под 50 и без сериозни заболявания. Много е вероятно ако се инфектирам да не развия никакви симптоми, същото нещо е много вероятно за съпругата ми. Родителите ми не живеят в София (напуснаха я- имат къща в едно село). Инструктирал съм ги да имат запаси от храна и лекарства за достатъчно време и при епидемия да нулират социалните си контакти и да не допускат дори опити за контакти на комшии. Ако една епидемия се развие бързо (месец) нищо няма да им стане да се ограничат в рамките на този месец.
Тесла, Раптор, ако ли остане време днес или утре ще събера информация за кораба. Към неговите 706 заболели се прибавят минимум още 81 човека, които са заболели извън него.
Благодаря! Аз имам за 69 заболели извън него (стават 775) но не знам колко от тези 69 са със симптоми, колко са тежки случаи. За съжаление японците спряха да пускат бюлетини за кораба на английски.
Аз още преди няколко дни четох доклада на СЗО и ги цитирах по отношение на асимптоматичността. Та, тяхното мнение е различно от това на гурутата тук. Ще видим кой крив, кой прав
Доклада на СЗО е политически документ. Той вече като гледам е доста критикуван, но така или иначе целта му освен всичко останало, да не разсърди Китай. Изводите на СЗО за асимптоматичността не са подкрепени в доклада с някакви факти или препратки към изследвания. На кораба имаме факти и 100% тествани, Корейските тестове също се разминават с китайските данни. Сингапурците са почнали серологични тестове
 Ето за сингапурците: https://globalbiodefense.com/headlines/singapore-first-to-test-o … -contact-tracing/
открили са например двойка- и двамата не са имали симптоми (и съответно не са тествани) но имат високо ниво на антитела срещу коронавируса (толкова по въпроса как не се изграждал имунитет) и същата двойка е заразила друга двойка. Ако асимптоматичността беше толкова рядка (примерно 10%), вероятността и двамата в една семейна двойка да са асимптоматични е каква ??? Ами ниска!!! Много наблюдения може да потвърждават тезата на СЗО, но е достатъчен един експеримент, който да ги опровергае, за да опровергае тезата им. Него вече го има. Инфектирането предизвиква болест в 50% от случаите или още по-рядко, но е достатъчно за разпространение на болестта.

# 11 317
Абониран съм за канала на една австрийска влогърка, която снима клипове със сървайвър и бушкрафт тематика.
В Австрия някакъв възрастен човек отишъл в магазина да се запаси с продукти носейки фулфейс маска и някакви келешчета го снимали и го качили в нета за да се подиграват. Оттам и пресата взела да го разнася човека и да му се подиграват.

Между другото и тя е стигнала до извода да обеззаразява маски на слъце.

# 11 318
Това клипче не знам дали  пускано. Родителите се разболяват, а дъщерята се изолира в друг апартамент. Посещава я здравен работник и препоръчва проветряване по 2.5 часа на ден, излагане на слънце на завивки и дрехи, както и редовна дезинфекция. Също така носене на маска през цялото време, дори вкъщи, въпреки че не е болна. Изолиране в друга стая, ако някой се разболее.
https://www.youtube.com/watch?v=yWsPCnNYIu8&t=732s

# 11 319
The_Third, прекрасна илюстрация. Благодаря ти от сърце за информативните постове в темата.

stupidFool, аз вече казах много пъти, че it's just the flu bro мантрата, с която видни лица се опитват уж да успокоят хората си е по същество чернобилско поведение с лоши последствия. Първо то подтиква хората към опасно и рисково поведение, второ подкопава доверието в критичен момент. Скриването на важна информация за опасност от населениено досега не е довело до нищо друго, освен до загубени животи. Защо е важно хората да знаят истината? Защото в тази война трябва да се мобилизират и да вземат участие всички, а това ще стане само, ако хората осъзнаят сериозността на положението. Реално ние не разполагаме с много инструменти, с които са спрем този вирус и не може да се разчита само на държавата да се справи. Сирената беше постнала тук едно проучване, по същество математически модел, което малко се позагуби сред останалите постове. По какъв начин влияе по-честото миене на ръце (extra hand washing) върху скоростта на разпространение на епидемията. Разликата е меко казано драматична. Ето как една малка стъпка може да има огромен ефект, ако повече хора се включат. Всеки, който е взел дори елементарни мерки да предпази себе си от заразяване, вече е направил много за цялата група. Освен това в тази ситуация по-добре да се окаже, че си от страната на паникьорите и че напразно си се притеснявал (дай боже) отколкото че си подценил нещата. Рисковете при тези два варианта не са едни и същи.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 09:08 от LillyM

# 11 320
Още един пасажерски кораб под паника. Компанията не е Принцес този път.
Болния е австралиец, слязъл е в Генуа на 28 февруари и с положителен  за корона вирус.
http://crew-center.com/coronavirus-alert-msc-opera?fbclid=IwAR0m … ni8Qp3LF3MeGPS-Uw

# 11 321
  • София
От щаба онзи ден обявиха, че почват по-сериозно тестване. Днес съобщават, че вчера са тествани 12 проби. Това ли е по-сериозното от 10 на 12 проби?

Едновременно с това дори в Сливен инфекциозна е претъпкана, още повече в Благоевград, какво да говорим за София. Но не, няма какво да ги тестваме, така или иначе, ние освен терапия срещу грип - друго не сме подготвени да приложим, за какво тогава да правим тестове.Изобщо не държа да има позитивен случай, но много бих се радвал, ако новините са същите при тестувани.....айде не хиляда на ден, ама поне по 100 всеки ден. Особено след като инфекциозните отделения са пълни. Как па тоя грип Бе само у нас удари, да?

И все пак, много съм разочарован, за пореден път, от джруналистите ни. Щабът казва всеки ден следното :
Цитат
Няма потвърдени проби на коронавируса в България.

Потвърдени от кого (или откъде)? От нашите лаборатории, дето си ги менкат или от Нидерландската и немската лаборатории, където при съмнение, респ. при позитивна проба, се изпращат за потвърждение. И в които лаборатории едва ли в секундата ще ни отговорят, че си нямат работа, нали.

Журналистите ни са страхливи, жалки и неграмотни. Свикнали на овикването от Баце, "мисирките" не смеят един разумен въпрос да зададат.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 09:27 от Ronald

# 11 322
Тия изявления на щаба станаха като прогноза за времето...

# 11 323
Двама българи са дали положителни проби за новия вид коронавирус в Сидни, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от БНР:

"Получихме днес и от австралийските колеги данни за двама български граждани, които са контактни на техен положителен случай по време на полет от Доха до Сидни. В момента изясняваме техните адреси, но шансът да са в България е много малък". Предварително се извинявам,ако в било постнато. Рових се назад,но не мога повече Grinning

# 11 324
  • София
Скрит текст:
Двама българи са дали положителни проби за новия вид коронавирус в Сидни, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от БНР:

"Получихме днес и от австралийските колеги данни за двама български граждани, които са контактни на техен положителен случай по време на полет от Доха до Сидни. В момента изясняваме техните адреси, но шансът да са в България е много малък". Предварително се извинявам,ако в било постнато. Рових се назад,но не мога повече Grinning
Беше. Няколко пъти. Имайте предвид, че новини с давност  повече от 12 часа, със сигурност са били постнати тук около 12-тата минута още Wink Wink Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт