Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 741
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 325
По отношение на засилване на имунитета май няма на първа страница нищо или аз не намирам.Чета темата но както бързо расте  не мога да се информирам  веднага.

# 11 326
Какво стана с двамата български студенти /момче и момиче/, които пристигнаха от Ухан преди 1 месец? Дойдоха от центъра на вируса, надявам се да са здрави, но не дават нищо за тях.

# 11 327
Двама българи са дали положителни проби за новия вид коронавирус в Сидни, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от БНР:

"Получихме днес и от австралийските колеги данни за двама български граждани, които са контактни на техен положителен случай по време на полет от Доха до Сидни. В момента изясняваме техните адреси, но шансът да са в България е много малък". Предварително се извинявам,ако в било постнато. Рових се назад,но не мога повече Grinning
2ма българи са болни, или 2мата са били на полет със заразен човек?

# 11 328
  • на пистата
Двама българи са дали положителни проби за новия вид коронавирус в Сидни, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от БНР:

"Получихме днес и от австралийските колеги данни за двама български граждани, които са контактни на техен положителен случай по време на полет от Доха до Сидни. В момента изясняваме техните адреси, но шансът да са в България е много малък". Предварително се извинявам,ако в било постнато. Рових се назад,но не мога повече Grinning
Двамата са били на полет със заразен пасажер.
Вчера още го пуснах.Но имаше противоречива информация.

# 11 329
  • София

Aз това го разбирам, че са контактни и ги търсят да ги тестват, а не че са дали положителни проби, иначе едва ли щяха да ги издирват по света.

# 11 330
Добре е да се следят малко нещата в темата. През две страници се пише едно и също!

# 11 331
  • Terra incognita
Една положителна новина- 81- годишна дама, преборила коронавирус за една седмица. Лекарите я нарекли желязната баба.

# 11 332
# 11 333
stupidFool, аз вече казах много пъти, че it's just the flu bro мантрата, с която видни лица се опитват уж да успокоят хората си е по същество чернобилско поведение с лоши последствия.
Първо то подтиква хората към опасно и рисково поведение, второ подкопава доверието в критичен момент. Скриването на важна информация за опасност от населениено досега не е довело до нищо друго, освен до загубени животи. Защо е важно хората да знаят истината? Защото в тази война трябва да се мобилизират и да вземат участие всички, а това ще стане само, ако хората осъзнаят сериозността на положението. Реално ние не разполагаме с много инструменти, с които са спрем този вирус и не може да се разчита само на държавата да се справи. Сирената беше постнала тук едно проучване, по същество математически модел, което малко се позагуби сред останалите постове. По какъв начин влияе по-честото миене на ръце (extra hand washing) върху скоростта на разпространение на епидемията. Разликата е меко казано драматична. Ето как една малка стъпка може да има огромен ефект, ако повече хора се включат. Всеки, който е взел дори елементарни мерки да предпази себе си от заразяване, вече е направил много за цялата група. Освен това в тази ситуация по-добре да се окаже, че си от страната на паникьорите и че напразно си се притеснявал (дай боже) отколкото че си подценил нещата. Рисковете при тези два варианта не са едни и същи.
Сигурен съм, че имат достъп до изследванията в лабораториите. И ако голяма част от тестовете за тази "грипна вълна" са отрицателни (за грип), това би означавало умишлена дезинформация.

# 11 334
Ronald, nameika-31, извинявам се,моя грешка. Трябваше да се досетя попринцип Grinning Иначе новината малко странна-хем “положителни”в заглавието, хем са са само контакти в полет и не знаят къде са. Иначе 145 нови случаи в Ю.Корея. Малко ми се виждат,предния ден имаше над 400. Някой знае ли има ли промяна в обявяването на техните случаи? Мога да си представя да има лек спад,ама... Интересно е,че там им пускат сигнали по телефона с това кой нов се е разболял и къде е ходил.

# 11 335
Не знам дали умишлено прикриват епидемия, само знам че тестват по 10-на човека на ден или нещо такова. Което си е бездействие, откъдето и да го погледнеш.

Изобщо не приемам аргумента как нямало пари, колко скъпо било и т.н. Ако за това няма пари, тогава за какво има? За всякакви глупости се дават милиарди, а това е от първостепенна важност.

# 11 336
  • Варна
Не знам какво точно очаквате, 12 проби, ми толкова са. Нали не си мислите, че ще се ходи от врата на врата за да се правят тестове. Болниците са пълни, там не се лекуват само предполагаеми с коронавирус, всичко което е инфекцозно е там. Имам чувството, че някой хора си умират да чуят,, новината,,...
Спокойно, няма да ни подмине, ама и тогава ще има мънкачи от рода,, еми, да, като направиха толкова малко тестове,, ми с толкова разполага държавата бе, малка държава малки ресурси.

# 11 337
Младост 1, Младост 2, Младост 3, Камбаните , Хладилника и накрая Орландовци...

# 11 338
Аз съм оптимист, но втора грипна вълна, ведно с грипна ваканция ми идват в повече и звучат съмнително. Още повече, че се заговори, че и другата седмица щели децата да бъдат във ваканция. Всичко е една каша, както обикновено, неадекватност - ето това ме плаши.

# 11 339
Вчера четох някъде, че вирусът е бил открит и в изпражнения на някои пациенти, "но този път на предаване е без съществено епидемиологично значение, защото инфекцията засяга дихателните пътища". Как да го разбираме това? На мен ми звучи, сякаш само чрез вдишване може да се разпространи. Т.е. директно ако попадне в дихателните пътища. От друга страна миенето на ръцете твърдят, че помага. В крайна сметка можеш ли да се заразиш ако вирусът попадне в храносмилателния тракт? Чела съм твърдения, че стомашната киселина го унищожава. Дали е така? Дали няма вариант, да се предава заразата основно чрез вдишване? Защо игнорират възможността да се предава чрез замърсяване с фекалии, както примерно хепатит А? Не е жизнеспособен вирусът след преминаване през храносмилателния тракт, или просто не се предава чрез него към дробовете?

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 10:45 от Бледолилава

Общи условия

Активация на акаунт