Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 043
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 775
Искам да попитам. Има ли заразени кърмачета и деца под 10 г ?

Не е опасен до 10 г. 0%, смъртност.

# 11 776

Това, което показаха  по новините на БТВ, не беше бъркане в гърлото...

А къде?!
В устната кухина, така както дават по филмите,

# 11 777
Тази внезапна ваканция понамирисва. Как така изведнъж и то за цялата страна?  Пише, че били забранени и свиждания в болниците и пр. Става нещо според мен. Но е добра мярка във всеки случай, особено в тази ситуация.

# 11 778
Искам да попитам. Има ли заразени кърмачета и деца под 10 г ?

Не е опасен до 10 г. 0%, смъртност.
аз не се сещам за нито една болест се света с 0.00 процента смъртност при деца
Ваканцията е странна, да.

# 11 779
  • София
http://glasove.com/categories/novini/news/szo-otchita-3-4-smyrtn … tancite-j-davat-1

За спора как да се изчислява смъртността при корона вируса. Аз не съм по числата, ама хич...
Напълно прав е професора.
  Тези хора: https://nucleuswealth.com/articles/updated-coronavirus-statistic … s-mortality-rate/ са използвали най-добрият трик който съм виждал в дискусиите по темата и показват ясно как стоят нещата:
Ако здравната система на една държава не е в колапс:

e 1% смъртността на заболелите.
Aко е претоварена:

e 5%
Всеки с безотговорно поведение тип "ние сме млади ще си живеем както си искаме"  може да стане причина за прехода от 1% до 5% ...

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 21:06 от raptor

# 11 780
Съгласно всички данни до сега при тази болест е именно така - до 10 г. няма смъртност.

# 11 781
Накрая България ще се окаже  единствената държава в Европа с някакви превантивни мерки относно Короната. Anguished

# 11 782
  • I want it all and I want it now.
Гледах по телевизията как се взима секрет (бьркат ти с тампон навьтре в гьрлото). След това ти взимат и от носа.Това, го показа немски виросолог и каза.,че резултатьт излиза след 5 часа.

Това, което показаха  по новините на БТВ, не беше бъркане в гърлото, а уж искаха да ни успокоят с тази демонстрация.
Гледах, го миналата седмица по RTL.

# 11 783
Засега това е статистиката. Няма смъртни и тежки случаи в групата под 9 г. За всички останали (не само възрастните) смъртността е по-висока от тази на обикновения грип.

# 11 784
Ски ваканции, екскурзии...абе докога, бе? То лято ще дойде, още по ски ваканции търчат. Имам чувството, че стана някаква мода да се ходи в Италия точно сега, по време на епидемията. Не бях чула преди половин Европа и голяма част от наш Ганя да мине и да рече: пу за мен! в Италия.

А грипната ваканция си е корона вирусна ваканция. Видели са, че много хора не оздравяват по болниците и веднага бързат да обявят ваканция. Накрая на месеца ще почнем да броим.

Българските идиоти най-накрая трябва да разберат ,че тази зараза засяга абсолютно всички и няма кой да се грижи за болните в България. И да се спрат. Макар че е късно според мен,2 вече изпуснахме нещата и тук.

# 11 785
И какъв е трезвият поглед на ситуацията?

Че е чисто малоумие, ако някой смята, че всички ще се приберат "при баба и дядо на село" или ще избягат в някоя "землянка в гората с 500 консерви". Simple Smile

Ето ви една простичка и очеизвадна прогноза - епидемия или не, но пожарната ще продължи да работи; епидемия или не, но армията и полицията не може да "се затворят вкъщи"; епидемия или не, но медиците няма как масово да си вземат отпуска и да се изпокрият; епидемия или не, но производството минимум на основните храни трябва да продължи; това важи и за стотици още професии и дейности, иначе, вместо от коронавирус, ще си умрете от най-обикновен глад, като едновременно ще настъпи и разпад на държавата. Или и вие смятате, че може да се храните просто със слънчева светлина? Simple Smile

# 11 786
  • Варна
Болниците са пълни, върлува грип, засягащ основно децата и юношите, лекарства са поизкупени, очаква се да се открият случаи на нов, непознат и опасен вирус...
Напълно адекватна мярка.

Сега слушах на запис новините на Нова. Само дето се кахъриха някои, че са спрели да говорят. Явно бяха се ограничили заради празника онзи ден. Днес напоително обясниха всичко. Първите 4-5 минути от новините бяха за това.
Казаха, че последно такава национална грипна е имало през 2009-та. Не я помня, но е минало и достатъчно време, за да я забравя.

И пак да помоля за цитираните чаршафи...

# 11 787
аз не се сещам за нито една болест се света с 0.00 процента смъртност при деца

10-18 г. го дават 0,2%

# 11 788
Напротив, УНСС отменя лекциите

Браво на ректора на УНСС.
СУ нямат нищо обявено още. Медицинския и Техническия също.

# 11 789
Гледах по телевизията как се взима секрет (бьркат ти с тампон навьтре в гьрлото). След това ти взимат и от носа.Това, го показа немски виросолог и каза.,че резултатьт излиза след 5 часа.

Това, което показаха  по новините на БТВ, не беше бъркане в гърлото, а уж искаха да ни успокоят с тази демонстрация.
Гледах, го миналата седмица по RTL.

И аз си мисля, че трябва да е дълбоко ит гърлото и се притесних сега.

Също ме притеснява, че в Емилия Романя, ако така се произнася на бг, са направени само 2500 теста, при броя на позитивните

Общи условия

Активация на акаунт