Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 016
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 835
На сайта на БТВ е качен клип, как взимат проба в бг.

# 11 836
И какъв е трезвият поглед на ситуацията?
Че е чисто малоумие, ако някой смята, че всички ще се приберат "при баба и дядо на село" или ще избягат в някоя "землянка в гората с 500 консерви". Simple Smile
Не по малко малоумно е да ходят по света, защото се мислят за недосегаеми.

Май искате да ни убедите колко мъдро постъпва Китай. За тези, които не знаят - в Китай практически не съществува пенсионна система (едва последните 3-4 години уж започнаха да я изграждат бавно и полека, реално тя продължава да липсва).

Т.е. - Китай не раздава пенсии. Възрастните китайци наистина се "спасяват кой как може".

Сега виждам, че мнозина тук предлагат така да стане и у нас. Защото, когато младите спрат да ходят насам-натам на/по работа заради коронавируса / заради децата, които не са на училища и на детска градина, то е ясно, че много бързо ще секнат и парите за пенсия.

# 11 837
# 11 838
Турция накрая ще гръмне по-лошо от Иран.

Мен все ме гложди защо Турция засили мигрантите точно след като ескалира Иранската епидемия. Ти представяш ли си тези 3 млн. мигранти, струпани и живеещи в палатки ако пламнат какво ще стане!

Доколкото разбрах сега от новините, една седмица ще обсъждат някакви планове с руснаците и ще си ги приберат обратно тези. Дали след преговорите, или по-рано ще започнат да ги завръщат не ми стана ясно.

# 11 839
Епидемията е обявена от МЗ, не от МОН. Тези чуждонезнамсикакви училища не спазват ли здравните норми на република България, че се налага вече 10 страници да ги коментираме? Епидемията не е учебна програма, говорим за здраве, болести, деца.

# 11 840
Още един високопоставен иранец е починал от коронавирус. Бивш посланик в Сирия и бивш депутат.

BREAKING: Iranian diplomat Hossein Sheikholeslam, former member of parliament and Iran's former ambassador to Syria, has died of coronavirus - Fars

В Иран положението е много зле. Половината им правителство е болно начело със зам. здравния министър както и една камара депутати

# 11 841
От МОН е това- 28.02:

"Това, което имаме към днешна дата, е ограничаване на пътуванията с риск – по-специално Италия и Китай. По решение на родителите, учениците и учителите се отменят визити основно по „Еразъм“ и други пътувания в други европейски страни, но това е по тяхно желание“, припомни министърът, цитиран от "Фокус".

https://www.google.com/amp/s/m.dnes.bg/obrazovanie/2020/02/28/mo … besedi.440612/amp

# 11 842
Май искате да ни убедите колко мъдро постъпва Китай.

А кои сте вие?

# 11 843
  • София
Някоя друга страна обявила ли е втора грипна вълна?
Не съм чул. Аз исках да попитам - тези вълни грип Б, А, по принцип къде се "зараждат" - в самата държава или също идват от други държави? Питам, защото не съм чул някъде да има бум на грип Б, както у нас. Верно, че ние имаме проблем с дългосрочен режим на водата (перник), много цигани, живеещи на катуни, но.... питам?

# 11 844
Ако е вярно, че като смъртност са 2% и най вече възрастни и болни хора, хора защо е тази паника?
Защото и Вие в някой момент ще минете към групата на възрастните и ще разберете.
Хора, помислете преди да хваните клавиатурата.... Баща ми на 88/навърши ги сега февруари/ в абсолютно ясно съзнание и кондикция. Сам пазарува за в тях. В края на януари ми каза да им купя лекарствата за 2 месеца. За него и майка ми. Да имам и за в къщи/поради здравословното състояние на съпругът ми/. Храна за 1 месец. Аз съм на 50+ години. Не му повярвах на приказките. Но какви му бяха думите:
- Хората са страшни. При една криза ще се увълчат всички. Никой няма да мисли за нас възрастните и вас болните. Няма кой храна да ви донесе. Тълпата е страшно нещо. Държавата за да е добра, няма ограничи никой и в нищо. Виж Китай. Ами от там идва всичко. Какво и как ще се произвежда тук.......
Сега разбирам колко е прав. Но аз съм спокойна. Те ще се оправят. Ограничиха още от месец всякъкви контакти.....
Това е приказката на тези от рисковите групи. Да знаят и те и ние, че идва момент, в който всеки ще отпътува. Но нека да не е заради глупостта на някой.

П.п. Съпругът ми се шегува със синът ми: спокойно. Няма да умра от рак, а от Корона вирус. Това точно след 1 година от лечението. Този черен хумор между 23 и 50 годишен е жесток.........
И помнете, зад всяко число в статистическите таблици, стои човешки живот. Нека не допускаме нашите близки хора, да водят подобен диалог и да се усещат пренебрегнати. Цял живот работят, творят, изследват, правят открития за мен, за теб за всички.
Извинявам се за дългия пост, но толкова ми стана гадно и се възмутих от възпитанието на пишещата.

Благодаря на... всички Богове и Богини подред - и после в обратен ред - че все пак има и хора (и Лили, и други), които не намират възрастните си родители за вече излишни и ненужни.
Много черно бъдеще бях почнала да виждам пред обществото ни след някои постове...

Баща ти е мъдър човек. Пази си го...

Да, разбрах. Съвсем не исках да кажа това, но така излиза. Извинявам се ако съм засегнала (и съм) някого.

# 11 845
За тези, които не знаят - в Китай практически не съществува пенсионна система (едва последните 3-4 години уж започнаха да я изграждат бавно и полека, реално тя продължава да липсва).

Т.е. - Китай не раздава пенсии. Възрастните китайци наистина се "спасяват кой как може".

А тези, които много знаят пишат пълни глупости.

Имат хората два типа пенсии, частни и държавни. Даже 2015 са им увеличили пенсионната възраст.
Заради такива малоумни изказвания колегата китаец взе да ме гледа странно.

# 11 846
  • София
Правилно обявха национална грипна епидемия - държавата си връзва гащите. Сега са на ход родителите, които да направят така, че децата им да не шарят по улиците и дискотеките и да ги убедят, че това не е обикновена ваканция.
И да добавя за болните родители, да си стоят у дома, а не да шарят по улиците без маски. И не казвайте, че няма маски.

Няма. Факт.

# 11 847
  • София
Италия - up +769, но пък и цели +200 recovered!

# 11 848
Италия - up +769, но пък и цели +200 recovered!
Към 4000?

# 11 849
А ако короната мутира в още по-лека форма, за да се разпространява още повече, то смъртността ще падне още и в пъти.
Не става така с мутациите. Да кажем, че има някакъв вирус, който те убива за два дни и няма време да се прехвърли върху друг човек. При такъв вирус може да се появи по-лека форма, която те убива за седмица. Пациентите заразени с тежката форма лека-полека ще измрат и ще продължи да се разпространява само по-леката форма. Този сегашния се разпространява достатъчно добре, защото не те убива бързо и дори има хора без симптоми, които го разнасят. Ако се появи по-лека форма това не означава, че сегашната ще изчезне, а просто ще продължи да се разпространява паралелно с леката форма.

Общи условия

Активация на акаунт