Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 757
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 850
  • София
Някоя друга страна обявила ли е втора грипна вълна?

В Гърция също казват, че все още се намират в период на повишена грипна активност, без да уточняват кой тип. Последната седмица имат 6 смъртни случая от грип, общо 83 - за сезона. Това е по данни на тяхната обществена здравна организация - EODY. Явно обаче има известно затихване, защото предната седмица е имало 17 жертви на грипа.

# 11 851
Италия - up +769, но пък и цели +200 recovered!
Към 4000?

това при население 60.46 милиона....можете да смятате какъв е процента заболеваемост

# 11 852
  • София
Всъщност, се извиняват служебно, когато има грипна епидемия/ваканция. Но това е валидно и за незадължителните I и IIгрупа, както и за задължителните две предучилищни групи.
В останалото време не може да се отсъства, когато и както ти скимне. И в първите две възрастови групи. Отсъствията се извиняват с медицинска бележка или по семейни причини. Второто - до определен брой дни годишно.
Естествено, че става дума за периода на епидемия, първоначалният въпрос беше защо не е обявена ваканция за детските градини.

# 11 853
Към 4000?

това при население 60.46 милиона....можете да смятате какъв е процента заболеваемост

Е, те са основно в три провинции.

# 11 854
  • София
Към 4000?
Приблизително, 3 858 по данни оттук: https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html# … 99423467b48e9ecf6

# 11 855
заболеваемостта се изчислява спрямо населението на страната. Другото е просто нагласяване на данни

# 11 856
  https://youtu.be/krVDdVqxwvg Как се взима проба за корона вирус. В пьрвите няколко секунди, го дават.

Ами незнам как го взема тоя тест, но въпросният лекар вкара тампончето само в началото. В едно от видеата на фотографа от Ухан, жена му обяснява как се взема - дълбоко до съвсем края на носа, при самата манипулация получаваш позив за кихане.
За вземане от гърлото жената от Ухан каза, че трябва да е при не измити зъби и да изхрачиш секрет от самата носоглътка.

# 11 857
  • Mediterraneo
Колко хора са починали от грип миналата година в България някой може ли да ми каже?

# 11 858
Град Витлеем ще бъде поставен под карантина от полунощ заради коронавирус - Jerusalem Post

BREAKING: Bethlehem will be put on lockdown from midnight due to coronavirus - Jerusalem Post

Палестинският президент Махмуд Абас обяви извънредно положение. Затварят се училища и университети.

Palestinian Authority President Mahmoud Abbas has declared a state of emergency due to coronavirus; all schools and universities will be closed - Jerusalem Post

# 11 859
Скрит текст:
аз не се сещам за нито една болест се света с 0.00 процента смъртност при деца

10-18 г. го дават 0,2%

Т.е. като при грип,
там даже е 0,1-0,2, т.е. пак не е пренебрежително малко. На всичкото отгоре още нищо не знаят и не го крият.
Не е като при грип,много повече е. Около 10-20 пъти по-голяма смъртност дори за младите. Ето статистиките отново.
Скрит текст:

Онзи ден шефът на Робърт Кох каза, че при грипа смъртността е 0,1-0,2%, а при коронавируса на база досегашни данни е 1-2. Освен това 15% развиват тежки респираторни заболявания, което е страшно много.

# 11 860
Вендинг машини за маски в Китай. Всеки местен има право да получи срещу личната си карта (вероятно с чип) по два броя N95 на всеки 24 часа срещу $1.72
https://twitter.com/globaltimesnews/status/1235493130742321152?r … coronavirus-cases

# 11 861
  • София
Колко хора са починали от грип миналата година в България някой може ли да ми каже?
Аз - не, но в Италия днес са починали 41 от короната, вчера също не бяха малко. Не знам ок ли е това, на фона, че има "само" 3 хиляди диагностицирани там.

# 11 862
Между 5 и 6 хиляди, но за съжаление, от толкова четене, не мога да посоча източник.
В САЩ бяха 136 хиляди.

# 11 863
  • Варна
Грейпфрут, а Вашият първоначален отговор бе, че първа и втора група не са задължителни, което оставя впечатление, че там няма проблем да се ходи и отсъства когато си решим. Иначе не виждам каква връзка има с епидемията и липсата на грипна ваканция в ДГ.
Вероятно не съм разбрала какво точно сте желали да кажете с репликата си. Сигурно не съм единствената, та добре, че изяснихме.

# 11 864
Soft Click  0.1% е общо за всички, затова ти казах да погледнеш статистиките по възраст. Смъртността от грип при младите е 0.01-0.02%, както казах около 10-20 пъти по-малко, отколкото от коронавирус.

Общи условия

Активация на акаунт