Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 104
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 925
Мека, Саудитска Арабия:

Преди:

Сега:

# 11 926
CasaDelSol, аз сравнение между двете заболявания не правя. Нито съм писала такова нещо.
Лилито много детайлно чете всичко, днес дискусията почна от 761 стр по тази графика и потребителката, която я сподели се съгласи, че се сравняват ябълки с круши и не е коректно представена.
Никъде не сме спорили за това колко смъртоносен е вирусът. А за това, че самата статия беше повеждаща, както и сравнението на различен обем данни.
Но не, тя сега държи да я поства по няколко пъти, за да всява респект колко е информирана. А това е 1вата графика която излиза като напишеш covid 19 vs flu death rate в секция изображения на гугъл.
Но пък ако много всички държат нека й вярват безусловно.

Аз отделих така или иначе твърде много от времето си да се опитам да покажа каккво е достоверна информация, къде да я търсим и да не вярваме на всеки, за да не се окажем подведени от Гинка, дето поства картинки от гугъла. Всеки вече си решава на кого да вярва.
Има много сайтове за достоверна информация. Хубаво е, че се споделят предвид обективността на повечето ни медии.  За мен е факт, че този вирус е непознат, неуловим, скрит и опасен, факт е че НЕ е грип и факт е, че всеки е изложен на риск.
Факт е, че ЕС спеше за Китай, спи и за собствените си държави.
Можеше да се предприемат много мерки. Мислиха за икономиката и все още явно я мислят. Да видим дали ще им илезнат сметките и “ мерките”.

Dreamer*Everywhere
# 11 9326 март 2020, 00:10 ч.
Има ли някаква информация за съседите, заминали с децата си на почивка в Германия? Тези, които след 10 дни са канени на кръщене заедно със съфорумка Rolling Eyes

Каква информация да има? То да бяха само те. Просто пример.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 00:18 от CasaDelSol

# 11 927
  • София
А защо не направиха грипната ваканция и за детските градини?
Защото учениците могат да си стоят сами вкъщи, докато родителите им са на работа, докато децата от детските градини и ясли не могат.

В повечето случаи родителите имат още от отпускът за гледане на дете до 8 години. Въпрос на приоритети.

# 11 928
Пак питам  има ли вирус в България?

# 11 929
  • София

Не.

Британският епидемиолог и Главен здравен експерт (Chief Medical Officer) на Острова професор Крис Уити заяви на изслушване на Здравната комисия в британския парламент, че изчислената от Световната здравна организация смъртност от 3,4% от коронавирус е невярно число и не може да бъде пресмятано по техния начин. Той обяснява: „Напълно съм убеден, че един процент смъртност е най-високото ниво за което можем да говорим като смъртност от коронавирус. Това, което директорът на СЗО докладва, е всъщност резултат от операция „деление“ на докладваните до момента смъртни случаи спрямо докладваните диагностицирани случаи и така получава число. Но това не е смъртността, а само процентът на тези, за които е съобщено, че са починали. Ако изчисляваме по този начин, проблемите са няколко: ако пропускаме всички леки случаи, всички случаи с типичната симптоматика, това неизменно води до силно преувеличаване на нивото на смъртност. В много държави хората пресмятат тежките случаи и смъртните случаи, делят едното на другото и заявяват, че това е процентът на смъртност. Но това не е смъртност, а само броят на починалите. Моделът за определянето на смъртността в Обединеното кралство е най-добрият или сред най-добрите в света; ние прегледахме всички налични данни и сме напълно убедени, че горната граница на смъртността, като поставяме на една плоскост всички хора, които са заразени, независимо от тежестта на състоянието им, е 1%, като личното ми мнение е, че този процент е по-нисък. Много хора могат да са заразени и да не показват абсолютно никакви симптоми и да не ги проявят изобщо.“

http://glasove.com/categories/novini/news/szo-otchita-3-4-smyrtn … ydcegPGDQXJSFpyOA

# 11 930
Засега, за щастие, не.

# 11 931
За Китай не беше ли писано днес, че забавят изписването на оздравелите. Вече има няколко случая на повторно заболяване, а няколко са починали неочаквано изписани и уж вече здрави .
Този вирус все по-умен ми изглежда на мен.
Пази малките, докато не станат по-големи си мисля. Тиха бомба в организма го определям.
Поразява хора със заболявания и по-възрастни. Това е разбираемо, но пък и гледам статистиката (освен , ако нещо не съм объркала) с годините. Тези с 2 процента смъртност обърнете внимание до кои години са, после пак спада във възраст между 50-60г. Та нещо не виждам повод за успокоение, защото точно трудоспособните и изградили някакви умения и постижения да го кажем, утвърдили се в професията точно там също е завишен процента мисля.
Всъщност никой не знае дори и здрав как ще приеме организмът му едно лечение и дали нещо няма странично да развие и се стигне до нежелан край.
Има една приказка "Умря мъжът на болната жена", та..доста грубо, но понякога болните минават метър, а здравите си отиват за едното нищо.
Това с повтарянето и  случаите на починали след излекуване, макар и малко за сега мен ме притесняват.
Вирусът хване ли май трудно пуска. Това за по-лек и по-тежък не знам, не го разбирам нещо как са го определили, изолирали и изследвали. Докато няма лекарство за този вирус, май няма да се успокоя.
Паниката не е полезна, но и да си затваряме очите е също вредно.
Не вярвам, че тук ще се справят нашите лекари. Много кадърни , млади лекари са в чужбина. Лошо оборудване и старо имаме, малка леглова база . Колкото и да сме малко население, пак е малко дори и за този грип Б се видя сега.
Мисля си дали пък българин няма да намери точно лекарството. Дали нашите се занимават , имаме доста умове , много кадърни хора и сме учудвали света. Силно се надявам, да ни се размине по-леко на всички, дано минем метър поне в това, защото иначе...

# 11 932
Френски депутат е болен от коронавирус и е в тежко състояние.

NEW: French lawmaker Jean-Luc Reitzer has tested positive for coronavirus and is seriously ill - BFMTV
https://twitter.com/BNODesk/status/1235690480463200256

# 11 933
А на мен ми е истински важно да знам дали се следва все пак някакъв протокол за лечение? То ясно, че няма лекарство и все пак?
А тоя въпросен Ремдесивир дори експериментално да го пуснат пак ще е нещо?
Никакъв протокол не следват. Като имаш температура ти дават Парацетамол или нещо подобно, кашлица в Германия редовно лекуват с кодеинови капки. Лекуват симптомите, нищо друго. Умрели още няма, поне тук.
Предните страници някой беше пуснал китайски младеж, който е лежал в болницата няколко дни, после го изписали с лекарства, няма да пиша какви, но са коментирани в темата, същите са дали и на цялото му семейство да пие, оправили са се с не много тежки симптоми.

# 11 934
За съжаление дълбоко ме съмнява да намерим ние лекарство,  здравната ни система е тотално щета,  то сега с Грип Б вече няма места по болниците.  Все се успокоявам,  че не закача децата,  ама дъщеря ми е с астма и като знам лек вирус как я поваля,  ми иде да се барикадираме... Вие чисто психически как се чувствате,  аз се опитвам да разсъждавам разумно,  но честно казано на моменти съм на ръба на паниката...

# 11 935
  • София
CasaDelSol, аз сравнение между двете заболявания не правя. Нито съм писала такова нещо.
Лилито много детайлно чете всичко, днес дискусията почна от 761 стр по тази графика и потребителката, която я сподели се съгласи, че се сравняват ябълки с круши и не е коректно представена.
Никъде не сме спорили за това колко смъртоносен е вирусът. А за това, че самата статия беше повеждаща, както и сравнението на различен обем данни.
Но не, тя сега държи да я поства по няколко пъти, за да всява респект колко е информирана. А това е 1вата графика която излиза като напишеш covid 19 vs flu death rate в секция изображения на гугъл.
Но пък ако много всички държат нека й вярват безусловно.

Аз отделих така или иначе твърде много от времето си да се опитам да покажа каккво е достоверна информация, къде да я търсим и да не вярваме на всеки, за да не се окажем подведени от Гинка, дето поства картинки от гугъла. Всеки вече си решава на кого да вярва.
Има много сайтове за достоверна информация. Хубаво е, че се споделят предвид обективността на повечето ни медии.  За мен е факт, че този вирус е непознат, неуловим, скрит и опасен, факт е че НЕ е грип и факт е, че всеки е изложен на риск.
Факт е, че ЕС спеше за Китай, спи и за собствените си държави.
Можеше да се предприемат много мерки. Мислиха за икономиката и все още явно я мислят. Да видим дали ще им илезнат сметките и “ мерките”.

Съгласна съм, че не е грип и е нов и опасен и не трябва да се подценява. Това писах и днес и който ми е проследил мненията е видял, че всичко, което споделих беше подкрепено с проучвания и далеч не е имплементирало, че вирусът е безобиден. Напротив.

Едиственото срещу което се "боря" е некоректната информация - защото четат много хора, а не е редно да бъдат заблуждавани. Има си доказани източници и техните данни е редно да се взимат предвид. Новинарските статии може да са интересни за коментар и няма лошо, но не е редно да се разчита, че писаното въре е истина. Сами го виждате и в българските новинарски сайтове, видя се и в бизнес инсайдър, който Лили се опита да цитира.

Ето самата статия в нея пише какви данни се сравняват:
- данни за смъртни случаи от грип в Америка за грипен сезон 2018-2019
- данни на китайския CDC за коронавируса - проучване
https://www.businessinsider.my/coronavirus-compared-to-flu-mortality-rates-2020-3

Такова сравнение може да се прави след като имаме данни за един и същи обем от време и за една и съща популация.
Засега можем да вярваме само на СЗО и техните данни за морталити рейт на коронавируса от 3,4% спрямо грипа от по-малко 1%.

# 11 936

Не.

Британският епидемиолог и Главен здравен експерт (Chief Medical Officer) на Острова професор Крис Уити заяви на изслушване на Здравната комисия в британския парламент, че изчислената от Световната здравна организация смъртност от 3,4% от коронавирус е невярно число и не може да бъде пресмятано по техния начин. Той обяснява: „Напълно съм убеден, че един процент смъртност е най-високото ниво за което можем да говорим като смъртност от коронавирус. Това, което директорът на СЗО докладва, е всъщност резултат от операция „деление“ на докладваните до момента смъртни случаи спрямо докладваните диагностицирани случаи и така получава число. Но това не е смъртността, а само процентът на тези, за които е съобщено, че са починали. Ако изчисляваме по този начин, проблемите са няколко: ако пропускаме всички леки случаи, всички случаи с типичната симптоматика, това неизменно води до силно преувеличаване на нивото на смъртност. В много държави хората пресмятат тежките случаи и смъртните случаи, делят едното на другото и заявяват, че това е процентът на смъртност. Но това не е смъртност, а само броят на починалите. Моделът за определянето на смъртността в Обединеното кралство е най-добрият или сред най-добрите в света; ние прегледахме всички налични данни и сме напълно убедени, че горната граница на смъртността, като поставяме на една плоскост всички хора, които са заразени, независимо от тежестта на състоянието им, е 1%, като личното ми мнение е, че този процент е по-нисък. Много хора могат да са заразени и да не показват абсолютно никакви симптоми и да не ги проявят изобщо.“

http://glasove.com/categories/novini/news/szo-otchita-3-4-smyrtn … ydcegPGDQXJSFpyOA
В България дори няма вирус. С минимална смъртност. А тук иписахте толкова страници..

# 11 937
Френски депутат е болен от коронавирус и е в тежко състояние.

NEW: French lawmaker Jean-Luc Reitzer has tested positive for coronavirus and is seriously ill - BFMTV
https://twitter.com/BNODesk/status/1235690480463200256

И какво като е депутат?

# 11 938
Рових, Рових и не успях да намеря. Някой може ли да ми каже накратко как стана този бум в Италия и намерен ли е човекът от който тръгна заразата?
Да затварят границите и да се свършва 😋
Хм... никой не е длъжен да чете нещо, което смята за глупост.

# 11 939
  • София
fanfanito, за жалост в България няма условия за разработване на лекарства в истинския смисъл на думата. Можем да се надяваме на някой сънародник в чужбина.

Някой назад пита за противовирусното, което се тества. За да се пусне на пазара след като приключи изпитването започва процес по регистрация от европейската агенция по лекарствата, който трае обичайно над 210 дни. Някои от лекарствата могат по изключение да се оценяват по-бързо, но дали ще го направят, можем да се надяваме.

Общи условия

Активация на акаунт