Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 763
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 970
  • София
Най-вероятно след 24 ч. ще чукнем 100 000 официално заразени с вируса. Засегнатите страни вече са 89 с Бутан и Йордания.

В Китай 'почти' няма повече нови случаи, определено овладяват вече положението (за грубо 80 дни). Като гледам обаче ръста на процентите нищо чудно Италия и Иран да задминат Република Корея. САЩ ми се струват бомба със закъснител, а Тръмп си вкара страшен автогол.
Япония са за похвала. На фона на корейците са просто уникални. Там от много дни насам почти няма кой знае какъв ръст на заболелите. Те са за пример. Най-близко са до двете най-големи огнища, гъсто населена държава са, с много възрастни хора, но както е тръгнало нищо чудно да изпаднат и от негативния челен топ 10.

# 11 971
  • София
Прави ми впечатление, на фона на таз сутрешните графики, че Корея за първи път от доста време има по-малко нови случаи - под 200 души, правилно ли съм се ориентирал? От друга страна обаче, прави впечатление и, че там (в Корея) броят оздравели остава доста нисък, по-нисък дори от Италия, а в Корея пламна преди Италия, пък и са почти двойно повече от Италия. Чудя се сега това на темпото на разрастване ли се дължи или на евентуално забавяне в изписването им, т.е. - изчаква се, не се бърза да се обявяват бройки само...

# 11 972
  • Варна
Някой с Информация за Израел?

# 11 973
  • София
Коментарът ми от вчера е изтрит естествено, за разлика от други съдържателни изявления с елементи на разсъждение от типа:
На Камчатка има първи регистриран случай, значи там отдавна има огнище!

Та отново да отбележим за броящите болнични легла, закриват психиатричното отделение на ВМА, за да го реорганизират в инфекциозно.
А всъщност инфекциозното на ВМА имало 40 места, които към момента вече са заети, така че бройте внимателно.

# 11 974
  • в 1001-та нощ
Рових, Рових и не успях да намеря. Някой може ли да ми каже накратко как стана този бум в Италия и намерен ли е човекът от който тръгна заразата?
Да затварят границите и да се свършва 😋
Хм... никой не е длъжен да чете нещо, което смята за глупост.

По назад в темата имаше две карти - на едната концентрацията на китайци по региони в Италия и на другата - заразените по региони - имаше припокриване. Възможно е да по този начин.

# 11 975
  • Countryside
Прави ми впечатление, на фона на таз сутрешните графики, че Корея за първи път от доста време има по-малко нови случаи - под 200 души, правилно ли съм се ориентирал? От друга страна обаче, прави впечатление и, че там (в Корея) броят оздравели остава доста нисък, по-нисък дори от Италия, а в Корея пламна преди Италия, пък и са почти двойно повече от Италия. Чудя се сега това на темпото на разрастване ли се дължи или на евентуално забавяне в изписването им, т.е. - изчаква се, не се бърза да се обявяват бройки само...
Тестването на сектантите приключи, сега тестват други "огнища", по-малки. Оздравелите са малко, защото след преценка на доктор, че лечението е успешно първо правят скенер, ако е чист, след това два поредни дни тестват за вируса и ако е отрицателен чак тогава изписват човека на следващия ден. Т.е. стараят се да изпипват нещата и да не повтаря, бавят се минимум три дена в повече с изписването.

На мен ми прави впечатление голямата бройка оздравели в Италия. Или огнището им е доста старо или леко ги претупват, като се стабилизират.

# 11 976
Добро утро на всички !
Искам да уточня нещо. Няколко пъти казах, че за мен е редно да затворят границите. Да, мисля го. Подчертавам за туристи и почиващи, които свободно да се разхождат и тълпят по разни места. После се връщат и обясняват колко сме паникьосани, а животът си тече. Да, разбира се. Не се ли замисляте, че разпространението само това си чака... Нищо лошо не виждам в разумна предпазливост, пък животът нека си тече.
Радвам се, че не са открили и регистрирали носител у нас. Надявам се наистина да е така.

# 11 977
В Германия според актуалния доклад на института Робърт Кох от 40та седмица на 2019, което е 30.09, до момента има 202 смъртни случаи от сезонния грип.

# 11 978
  • тук и там
Предполагам че се има предвид,че болниците са пълни със хора със усложнения след грип(във Бг),защото  аз поне до сега не бях чувала да се хоспитализира някой заради грип.
Тук общото настроение сред хората (поне сред моите  познати) е че корона вируса е като грип,с други думи-нищо страшно..

# 11 979
  • Майничка

... Защо е изпреварването? Защо се бърза?
Единственото друго, което му хрумва, е всъщност да не са достигнати необходимите стойности на заболели ученици в някои области. Т.е. да са наближени, но не и превишени, което не би дало на някои от РИО-тата право / основание да обявят прекъсване на учебните занятия...

Това е.

# 11 980
Добро утро на всички !
Искам да уточня нещо. Няколко пъти казах, че за мен е редно да затворят границите. Да, мисля го. Подчертавам за туристи и почиващи, които свободно да се разхождат и тълпят по разни места.

Не знам как става тази работа. Утре мен ме хваща много голям страх, а и ми писва да издирвам тоалетна хартия по суперите с найлонови ръкавици на ръцете и маска като на Дарт Вейдър, напускам работа и се прибирам в България, ако искам и с кола. Как точно няма да ме пуснат да вляза? Ами ако всички цигани, които са тук ги хване голям страх и се натоварят на микробусите, без даже да има нужда да напускат работа, защото не работят? С какво почиващите туристи биха били по-опасни от нас?

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 08:04 от Анонимен

# 11 981
Добро утро на всички !
Искам да уточня нещо. Няколко пъти казах, че за мен е редно да затворят границите. Да, мисля го. Подчертавам за туристи и почиващи, които свободно да се разхождат и тълпят по разни места.

Не знам как става тази работа. Утре мен ме хваща много голям страх, а и ми писва да издирвам тоалетна хартия по суперите с найлонови ръкавици на ръцете и маска като на Дарт Вейдър, напускам работа и се прибирам в България, ако искам и с кола. Как точно няма да ме пуснат да вляза? Ами ако всички цогани, които са тук ги хване голям страх и се натоварят на микробусите, без даже да има нужда да напускат работа, защото не работят? С какво почиващите туристи биха били по-опасни от нас?
С това, че първо са повече и второ не идват за да се приберат, а да се разхождат, разглеждат и забавляват. Що за хора, могат да мислят за почивка и забавление при положение, че толкова държави се чудят как да прекъснат заразата и да лекуват заболели. На това му се казва безотговорност.

Не разбирам, толкова ли е трудно да се направи разлика между наложително пътуване и пътуване, което може да бъде отложено. Прави впечатление, че за доста потребители, това е сложен казус.

# 11 982
Добро утро на всички !

Не знам как става тази работа. Утре мен ме хваща много голям страх, а и ми писва да издирвам тоалетна хартия по суперите с найлонови ръкавици на ръцете и маска като на Дарт Вейдър, напускам работа и се прибирам в България, ако искам и с кола. Как точно няма да ме пуснат да вляза? Ами ако всички цогани, които са тук ги хване голям страх и се натоварят на микробусите, без даже да има нужда да напускат работа, защото не работят? С какво почиващите туристи биха били по-опасни от нас?
Говоря ви за планирани почивки, екскурзии. Няма да се повтарям. Въпрос на самосъзнание. Не разбирам как точно може да се пътува точно покрай огнищата все едно няма нищо.

# 11 983
С това, че първо са повече и второ не идват за да се приберат, а да се разхождат, разглеждат и забавляват. Що за хора, могат да мислят за почивка и забавление при положение, че толкова държави се чудят как да прекъснат заразата и да лекуват заболели. На това му се казва безотговорност.

Не разбирам, толкова ли е трудно да се направи разлика между наложително пътуване и пътуване, което може да бъде отложено. Прави впечатление, че за доста потребители, това е сложен казус.

Желаещите да почиват в България са повече от българите, които потенциално могат да се върнат в България? Това е нелепо.

Вирусът не прави никаква разлика между наложително пътуване и такова с цел разходки. Нито различава националност и гражданство. Той просто си пътува по хора и предмети.
Казусът не сложен, ами просто не е казус, а безпочвено твърдение.

# 11 984
  • София
Френски депутат е болен от коронавирус и е в тежко състояние.

NEW: French lawmaker Jean-Luc Reitzer has tested positive for coronavirus and is seriously ill - BFMTV
https://twitter.com/BNODesk/status/1235690480463200256

И какво като е депутат?

Това, че и млади хора под 80 години се рзаболяват и недай си боже умират. За това чудо все още няма лекарство. Въпреки, че казват че децата го карат леко, сърцето ми е свито. Не се притеснявам за мен, а за децата ми и за родителите ми, а най много за внука ми който е в Италия. Дано е вярно това, че децата го карат по леко.

Общи условия

Активация на акаунт