Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 912
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 075
Случаите в Бразилия кога станаха 8? Бяха 2 привнесени от пътуващи, новите случаи от контактни ли са?
Интересно е в топлите страни как се развива вируса, засега е доста по-ограничен в сравнение с Европа и Китай.

Евака на Южна Корея - на фона на брой заболели  много малко смъртни случаи. Но пък и нямат много излекувани. За разлика от тях Италия доста смело обявява хора за излекувани и не повече от 7-10 дни след като са диагностицирани. Това при положение, че нормалното възстановяване е 4-6 седмици. Дали е различен щам на вируса там?

# 12 076
Не знам какво става в Южна Корея, ама ми прави впечатление, че в Иран и Италия много бързо се излекуват хората. Иран от вчера 512, днес са 739, Италия вчера имаше около 270 не помня точно колко, днес има 414... за 10 дена това. На кораба ги лекуваха по бавно, тия европейци и иранци какво правят? Е преди 5 дена в Румъния първи случай, след 5 дена излекуван. Същото се случи и във Великобритания с хората, които се заразиха на ски курорт във Франция.
САЩ според мен са си го закъсали доста, много малко потвърдени, а вече 14 починали.
Теорията за Германия не Ви е правилна, напрактика във Франция, започнаха да се появяват случаи по същото време, но там има 7 починали вече.

# 12 077
В крематориума търсели работници Simple Smile Ами, къде да търсят такива по време на заразна епидемия- в туризма ли?
Това като една снимка в нета как стаите в болницата им били с решетки.
Във ВМА стаите също се заключват отвън вечер, а нищо чудно ако изолират пациент с корона, и през деня да ги държат заключени.
Тъкмо четях в уикепедията, че труповете на починали от заразни болести, шарка или грип, разпространяват болестта (не важи за всички болести )

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Health_risks_from_dead_bodies

# 12 078
5 случая в Хюстън, Тексас. Всички са свързани с пътуване до Египет.

https://www.click2houston.com/health/2020/03/05/man-woman-confir … in-harris-county/

Сега сигурно пак ще бъда нападната, но не знам още колко хора трябва да се разболеят, след като са посетили Египет, за да се усетиш, че нещо става там и официалните им бройки май не са реалните.

# 12 079
Аз се вълнувам дотолкова, че да не се създаде прецедент и да не стане така, че да се опиташ да пътуваш или да планираш нещо и изведнъж пак за нещо да заключат света.
Препоръчват да не се пътува, но засега не са включили Италия в списъка на рисковите страни. Само Китай.
Още миналата седмица при нашето GP добавиха и другите рискови държави.
Скрит текст:
.
В Ирландия в сряда случаите бяха 2, вчера станаха 6, тази сутрин осъмнахме с 13.

# 12 080
  • Пловдив
В крематориума търсели работници Simple Smile Ами, къде да търсят такива по време на заразна епидемия- в туризма ли?
Това като една снимка в нета как стаите в болницата им били с решетки.
Във ВМА стаите също се заключват отвън вечер, а нищо чудно ако изолират пациент с корона, и през деня да ги държат заключени.

Стаите на инфекциозното във ВМА се отварят само отвън по принцип. Няма нуужда да те заключват.
познат военен лежа там преди време с някакав шарка

# 12 081
Китай хич не е за пример що се отнася за човешки права,направо си е диктатура от всякъде. Колко ли неща още не знаем за това как точно са се "справяли" със корона вируса.Бях чела за някакви картончета със раличен цвят,как нямат паво да излязат и за храна ,а колко са ги снабдавали със такава не е ясно..Направо под домашен арест са си били хората в Ухан и целият град..
Ми то така се бори вирус, ти как мислиш. С демокрация и молби да си стоят вкъщи, не става работата.

# 12 082
  • София
Добре де, при тия пътувания - не само до Египет, не е ли основния проблем самолета като инкубатор и развъдник на вируса? Щото ти в Кайро или по плажа може да се разхождаш, да не влизаш по музеи, пирамиди и да не хванеш нищо, но 2-5-7 часа в самолет, дето нито знаеш съседа до теб кво киха, нито знаеш преди теб колко са пътували с covid? Не знам дали вече ги дезинфекцират самолетите, ама май още не като хората...

Kaisia Миличка, ако 2 милиарда ги бяха пуснали свободно да щъкат по света и Европа - друга песен щеше да пееш тогава!

# 12 083
Тази тъпа статия обикаля и из vesti.bg. От това, което прочетох във вести не ми стана ясно как тъчно журналистът показва истината за корона вируса в Китай - каква истина!? Има репресии в Китай, това не е нещо ново. Но къде и какво е показал за короната!?

Става въпрос за началото на епидемията, когато още не се знаеше какво става. Тогава властите в Китай криеха.

# 12 084
Скрит текст:
Турция накрая ще гръмне по-лошо от Иран.

Мен все ме гложди защо Турция засили мигрантите точно след като ескалира Иранската епидемия. Ти представяш ли си тези 3 млн. мигранти, струпани и живеещи в палатки ако пламнат какво ще стане!

Доколкото разбрах сега от новините, една седмица ще обсъждат някакви планове с руснаците и ще си ги приберат обратно тези. Дали след преговорите, или по-рано ще започнат да ги завръщат не ми стана ясно.
Не вярвам да си ги приберат, каквото и да се разберат. Не вярвам и другите да си задържат. Ердоган отдавна заяви, че повече не желае да се грижи за тях и... общо взето, или да му се осигурят условия да ги върне обратно в Сирия, или Европа да ги поема... та никак не ми се вярва да реши да си ги прибере обратно.

Lady Stardust , МЗ може да спре плановите операции, женските и детските консултации, не е във властта му да обяви прекъсване на учебните занятия. Това го правят РИО-тата, които пък нямат власт над чуждите училища.

По повод на мигрантите и тяхното желание да влязат в България, ще ви цитирам само заглавието от публикация в авторитетния руски вестник "Новая газета":

«В Болгарию мы не сунемся — там очень жестокие люди!» - разбирате и без превод, това са думи на мигрант, който е наясно със ситуацията и казва - няма да се юрнем в България, там хората са много жестоки.

Източник: https://novayagazeta.ru/articles/2020/03/03/84155-v-bolgariyu-my … n-zhestokie-lyudi

Толкова по въпроса за мигрантската опасност. Simple Smile

# 12 085

Тъкмо четях в уикепедията, че труповете на починали от заразни болести, шарка или грип, разпространяват болестта (не важи за всички болести )

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Health_risks_from_dead_bodies

Много ведро четиво.

# 12 086
Китай хич не е за пример що се отнася за човешки права,направо си е диктатура от всякъде. Колко ли неща още не знаем за това как точно са се "справяли" със корона вируса.Бях чела за някакви картончета със раличен цвят,как нямат паво да излязат и за храна ,а колко са ги снабдавали със такава не е ясно..Направо под домашен арест са си били хората в Ухан и целият град..
Ми то така се бори вирус, ти как мислиш. С демокрация и молби да си стоят вкъщи, не става работата.

Всъщност само с обикновен "домашен арест" не става - всяко излизане навън ще означава разстрел за вас и за близките ви. Независимо, че по някое време, разбира се, ще ви свърши храната и водата. Но въоръжените патрули отвън имат заповед да стрелят. Вие наистина това ли искате за себе си и семейството си? Simple Smile

# 12 087
  • София
Случаите в Бразилия кога станаха 8? Бяха 2 привнесени от пътуващи, новите случаи от контактни ли са?
Интересно е в топлите страни как се развива вируса, засега е доста по-ограничен в сравнение с Европа и Китай.

Евака на Южна Корея - на фона на брой заболели  много малко смъртни случаи. Но пък и нямат много излекувани. За разлика от тях Италия доста смело обявява хора за излекувани и не повече от 7-10 дни след като са диагностицирани. Това при положение, че нормалното възстановяване е 4-6 седмици. Дали е различен щам на вируса там?
За топлите страни:

взето от https://nucleuswealth.com/articles/updated-coronavirus-statistic … s-mortality-rate/
вируса изглежда не успява да се разпространява значимо.
 За Корея- едва ли е някакъв щам- много тестване и много разкриване на случаи, които в Китай въобще е нямало да бъдат разкрити.

# 12 088

За тези които се чудят, каква е целта на истерията която се създаде около короната - ето я целта, почти е изпълнена вече. Казвам почти, защото колкото по-дълго продължи истерията, толкова още милиони ще има за фармацията и научни институти.

# 12 089
Почина още един високопоставен служител на иранския парламент. Пише, че 8% от парламента им са заразени

https://www.businessinsider.com/another-senior-iranian-politicia … oronavirus-2020-3

Пише, че като мярка, свързана с разпространението на вируса, Иран пуска на свобода 54 000 затворници, защото затворите са претъпкани. Просто ми е чудно тези хора дали няма да се превърнат в мигранти?

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 11:33 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт