Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 932
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 330
Скрит текст:
Сега в 17, ама аз вече не слушам. Чувам само "За момента няма потвърден, ще изледваме този и онзи, ако има потвърден, този и онзи ще се изпарят, а ние ще Ви съобщим, че на всички останали е отрицателен. Благодаря."

Някой знае ли какво стана с мъжете от Добрич? Вчера трябваше да излезе резултата на единия, а на другия днес, но не намирам никаква информация. 🧐

Същия въпрос си задавам аз от няколко дни за семейството, приело гости от Италия. Направо изчезнаха много бързо от новините тези хора.

От 4ти март.. https://offnews.bg/zdrave/otritcatelni-sa-probite-na-semejstvoto … s-zar-723177.html

# 12 331
У нас не са готови всички проби от днес все още...

Има ли опция човек да се изследва на частно, т.е. платено? Може би повече хора ще го направят, ако можеха сами да решават.

Да, срещу 200 лв...но не ми е ясно къде точно

# 12 332
  • София
Много ми е любопитно какъв ефект ще има в крайна сметка вируса върху малко по-различни аспекти от живота: икономически, психологически, дипломатически...
Ето сега чета в Си Ен Ен, че Япония и Южна Корея взаимно си налагат визови ограничения, уж заради вируса, но дали?
Според вас възможно ли е един вирус, макар и с тези мащаби, да предизвика международни конфликти (или поне "ситуации")?

Ще има огромен икономически спад, но ще се съживят местните производства. Днес здравната комисия на ЕС констатирала, че вече има дефицит на медикаменти и трябва да сме “солидарни” и че 40% от суровините за тях били китайски и ги нямало вече. ЕС е толкова импотентна организация, че едни маски не могат да осигурят. Отпуснали 40 млн.евра, САЩ отпуснаха 8 млрд., а са по-малко хора, имат и по-малко болни.
САЩ премахнаха много от ограниченията за Иран-храни, медикаменти. Вдигнаха ембаргото.

# 12 333
Франция - 577 заразени, 9 смъртни случая по последни данни. Ай честито! Щом изнасят случаи и в Камерун и Сенегал, значи си имат огнище. Незабавно трябва и Франция да се обяви за рискова зона.

Вие сте 2-ра потребителка, която използва "ай честито" за лоша новина.
Разбирам желанието ви за шеги, но това са 9 човешки живота, ако бяха на ваш близък пак ли щеше да е "ай честито"!
Не търся диалог, само отбелязвам.

Намирам ги за най-стресиращите и ненужни  постове в темата - болднатите цифри, заразени, смъртни, огнище, незабавно, рискова, но неясно защо някои си ги считат за информационни и полезни. И това, при положение, че на първа страница  всеки може да намери същите данни!?
Скрит текст:
С най-голямо удоволствие бих им извила вратовете на тези няколко ?*******?,    ако ги познавах лично.
Поне да се слагаха в скрит текст - иначе аз отдавна избягвам да ги чета, доколкото ми е възможно.

# 12 334
В Италия твърдяха ,че децата не ги лови този вирус и сега когато има деца на 45 дни,на три ,7 и 10 години,казват че го изкарват по леко,но не дават разяснения дали ще има усложнения,защото не знаят.Говори се за затваряне на училищата до края на април.Днес гласуват закон хората да са на разстояние един метър един от друг,да не се ръкуват,целуват.Магазините са заредени догоре,ама никой не пазарува и цените са много ниски.
Надявам се наистина да няма в България.

# 12 335
Сега завиждам на албанците дето си имат бункери. Като се изпокрият по бункерите, ни коронавирус ще ги налази, ни дяволи...

Там се въдят много змии, не завиждайте.

# 12 336
  • тук-там
Скрит текст:
Франция - 577 заразени, 9 смъртни случая по последни данни. Ай честито! Щом изнасят случаи и в Камерун и Сенегал, значи си имат огнище. Незабавно трябва и Франция да се обяви за рискова зона.

Вие сте 2-ра потребителка, която използва "ай честито" за лоша новина.
Разбирам желанието ви за шеги, но това са 9 човешки живота, ако бяха на ваш близък пак ли щеше да е "ай честито"!
Не търся диалог, само отбелязвам.

Намирам ги за най-стресиращите и ненужни  постове в темата - болднатите цифри, заразени, смъртни, огнище, незабавно, рискова, но неясно защо някои си ги считат за информационни и полезни. И това, при положение, че на първа страница  всеки може да намери същите данни!?
Скрит текст:
С най-голямо удоволствие бих им извила вратовете на тези няколко ?*******?,    ако ги познавах лично.
Поне да се слагаха в скрит текст - иначе аз отдавна избягвам да ги чета, доколкото ми е възможно.

Темата е създадена като информативна такава. Аз пък чета само болднатото. Кратко, точно и ясно.
В последните страници много .... индианци, много ахкания и охкания.... Айде няма нужда.
Отдавна, отдавна.... колко да е отдавна!

# 12 337
TAED, недей де. Сега жената ще сънува кошмари със змии

# 12 338
  • София
Министерството на младежта и спорта излезе с препоръки към спортните федерации по поводи мерките срещу новия коронавирус.
Министър Красен Кралев посочва, че Националният оперативен щаб предлагат при възможност да бъдат преустановени спортните мероприятия на закрито.
От Националния оперативен щаб предлагат още провеждането на спортни мероприятия на открито по възможност без публика и с лекарски контрол на състезателите с цел спазване на мерките за персонална защита от предаване на грипен вирус и коронавирус.
https://offnews.bg/obshtestvo/mms-preporacha-da-se-otmeniat-sabi … krito-723332.html

# 12 339
Не откривам информация за Италия за положението днес. Само, че 100 052 души са заразени с коронавирус по целия свят, от които почти 20 000 са извън Китай. Италия събира аплодисментите на СЗО и ЕС относно управлението на спешните случаи на здравеопазването. Ломбардията спира ваксинациите на бебета и деца.

# 12 340
  • MI
В Италия никой не пазарува и цените са ниски?! Joy Joy Joy

# 12 341
Намирам за много полезни новините за нови случаи, огнища и т.н. по възможност болднати, защото иначе се губят сред останалите постове. Знам че всеки може да намери информацията, ако се порови, но така е много удобно да ги следиш на едно място, а и други хора могат да коментират или да дадат повече подробности.

Благодаря на всички, които допринасят.

# 12 342

Милиардите долари към фармацевтичните компании и изследователски институти продължават да валят. Както са казали умните хора - за каквито и вируси да ти говорят, знай, че винаги става въпрос за пари.

# 12 343
TAED, недей де. Сега жената ще сънува кошмари със змии

А по-добре ли е да сънува гигантски бодливи топки, които я поглъщат и задушават?

# 12 344
Относно симптомите. Четох преди малко интервю с излекувана 67 годишна китайка. При нея е започнало с главоболие и слабост. Помислила, че просто е преуморена и не си обърнала внимание. Температурата започнала доста по-късно да се вдига и е било трудно да я свалят дори в болницата. След това се е развила пневмонията. За кашлица изобщо не споменава, може просто да пропуска. Но ето, в нейния случай със слабост и главоболие почва, макар да са от симптомите, които ги дават като по-малък процент.

Общи условия

Активация на акаунт