Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 953 661
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 570
Може ли някой да ми обясни каква е връзката между корона вируса и презапасяването с тоалетна хартия?
И аз това се чудя?!? Има обаче нещо в тоалетната хартия, когато нещата тръгнат на зле винаги тя изчезва.  И във Венецуела първо изчезна тоалетната хартия.

# 12 571
Колкото до тоалетната хартия ,имам приятелка в Германия ,нейната съседка едоста  възрастна жена ,чиито килер също е пълен с хартия-домакинска и тоалетна . Питала я разбира се за какво и е всичко това ,а тя казала : "Моето момиче ,не си преживяла войната и не знаеш "

# 12 572
В  домашната ракия  има етанол заради неконтролирания процес  на дестилация .Това е  някаква отрова за човешмия организъм . Това е разликата с купения  алкохол , който го очистват.
Метанола е това или метиловия спирт. Етиловия и метиловия имат много близка температура на кипене. Метиловият кипи малко преди етиловия и затова му викат първак. Като мерят на око кога да разделят това което излиза може да се получи ракия с по-високо съдържание на метилов, който е отрова.

# 12 573
  • В.Търново
https://trafficnews.bg/sviat/patsient-koronavirus-pochina-sled-k … e-obiaven-171192/
Починал пациент от Коронавирус, след като е обявен за излекуван, след 2 отрицателни теста.

# 12 574
# 12 575
Миналият месец пътувах в Европа и никой не мереше температура на летищата.  Но стават фалове в системата. В Испания едната починала е била обслужвана от дъщеря си и близки в болницата и никой не я е предупредил да се пази . Възможно е късно да са изследвали за вируса. Въобще грешки стават ,дано не са фатални за някой.

Някой говореше за скафандри, да с такова облекло идват дати вземат проба вкъщи. Нищо ,че няма нужда  да носиш маска и е само грип..  https://www.elespanol.com/reportajes/20200305/emotiva-carta-madr … /472453163_0.html.      взимат детето за проба

# 12 576
https://www.hln.be/nieuws/binnenland/viroloog-marc-van-ranst-rei … 5839d20/#comments

Днес Министерството на Външните работи на Белгия излезе с препоръка училищните пътувания до Италия и до определени части във Франция да бъдат отложени.
Според вирусолога Marc Van Ranst , завеждащ референтната лаборатория в Университетската болница в Льовен, този съвет за училищата е също "едни фин сигнал за всеки, който иска да отиде там, да помисли два пъти за това".
---
Центърът за тестове в Льовен съобщи тази сутрин за недостиг на така наречените реагенти, вещества, които са необходими, за да може да се тества за корона вируса. „По отношение на капацитета можем да направим много повече от това, което правим сега. Машините могат да работят, но в момента използваме шестмесечен запас от реактиви за шест дни. Те просто се изчерпват по целия свят. Ние правим поръчки, но те вече не се изпълняват/спазват. " Според Ван Ранст, правителството не може да помогне за по-строги тестове в близко бъдеще и например, само да се вземат проби от наистина болни или хоспитализирани пациенти.

°°°
Така, да очакваме че вече в Белгия ще тестват само тежките случаи, които са с по-леки симптоми няма да бъдат тествани и няма да знаят, че са заразни, и няма да влязат в статистиката, освен ако не се влошат. Как ще се самоизолират тогава.

# 12 577
  • Street of Dreams
707 случая в Германия. Преди само  7 дни 99% от населението не би и предположило какво ще е днес.

Италия преди седмица имаше толкова. Сега колко са? 4 600?

# 12 578
4,636. Явно за Германия още не са ъпдейтнали. Седи си 670 в world of meter.
Бой за тоалетна хартия в Австралия:
https://m.facebook.com/groups/625416068253090/permalink/632837717510925/

ДОБРЕ, за какво наистина им е толкова тоалетна хартия? 🤔🙄
И още:
https://www.facebook.com/294814128270/posts/10157487152128271/

Има ли тоалетната хартия някаква особена употреба, за която ние не знаем? 😂🙄

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 04:30 от Less

# 12 579
  • Down south
Цитат
Бой за тоалетна хартия в САЩ:
Глупости!
Какво удоволствие доставя пускането на някакъв клип и заявяването, че е в САЩ,  видите ли е така.
Дали всички да не се втурнат за тоалетна хартия. Навсякъде по света. Дали няма "лечебни" свойства Close

# 12 580
Хайде, копирайте сега поста в Страшки или в Смешки, нали това правите постоянно (не само Вие), следя ви. Темата за вируса ви е неизчерпаем източник на забавления там.
На Вас това какво удоволствие ви доставя?
Подминете, като не ви харесва.

А го пускам, защото наистина не доумявам какви хора има на тоя свят, да се бият за пакет тоалетна хартия.
И другото, което не разбирам е, защо всички са се юрнали да я купуват.
Това не е само в САЩ, в Уест Съсекс също гледах клипчета с ненормални, трупащи тонове тоалетна хартия, както и на други места. И на Луната да е, какво значение има? Не ми е смешен на мен клипа с боя. Трагичен е.
Не насърчавам олигофренията, всеки си има глава на раменете.

P.s. Извинявам се, не било САЩ, а Woolworths in Chullora, Австралия. Поправено е.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 04:31 от Less

# 12 581
  • Street of Dreams
Това ще стане интересно.
На конференцията на Американско-израелския комитет по обществени въпроси във Вашингтон има два потвърдени случая с коронавирус. Присъствали са 18 000.

# 12 582
  • София
И в Бундес лигата ги отлагат. Мач на Борисия Дортмунт например, кпито са може би най-страстните фенове и мачове като спектакли.

Хмм, няма такова инфо. В Германия до тук все още няма отложен мач. Отложиха само мача на ПСЖ във Франция. Отложиха и много мачове в Италия и Швейцария за последните 2, 3 седмици и толкоз.
Имаше питане в темата дали във Великобритания имало опасност да се отлагат мачове. Засега не, британците не са толкова тежко покосени от вируса колкото Италия, Франция, Германия и Испания.
Според мен обаче незабавно абсолютно всички мачове в Европа трябва да се играят без публика. Да, знам, че това спорт без публика не е спорт (и на мен няма да ми е приятно и на никой, но сигурността преди всичко), но поне ще е гарантирана сигурността на хората. Само че няма да го направят, защото ще се загубят стотици милиони. Всеки е стиснал здраво кокала и до последно се ослушва ли ослушва ако може да мине метър. Това е положението.

# 12 583
Аз работя в немска фирма в България. Забраниха командировките и събитията за март. Няколко колеги от немско казаха, че все пак ще дойдат до Бг, но с кола (!). Това значи, че със сигурност ще спират по хотели и бензиностанции, да не говорим, че до седмица случаите в Германия сигурно ще са като в Италия. Че и ще ни съберат като дойдат да отпразнуваме успехите.
И това от немци - направо съм в шок.

# 12 584
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Гърция е затворила границата и не пуска никой, ....
Пълни глупости!!!

Общи условия

Активация на акаунт