Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 953 431
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 600
За тоалетната хартия се питам, че след като казвате, че е изчерпана на места в Европа, т.е ясно, че е изкупена, но защо не зареждат пак, та възможно ли е суровините, от които я правят, да се пренасочват за маски и защитни облекла?

Цитат
И понеже за нашата имунна система, той също е нов, тя реагира прекалено силно, с което се обяснява и смъртта на абсолютно здрави хора, дори спортисти. Тази свръх реакция се изразява в повишена секреция, която задръства дробовете и болният има недостиг на кислород.Не е нещо невиждано във вирусологията.
Това имах предвид като писах, че не е добра идея да се форсира в момента имунитета с добавки и медикаменти.

Този цитат не би следвало да се отнася за коронавируса, от къде го взехте?

# 12 601
Аз знам за доктор от Бургас, на който детето миналата седмица се разболяло. Възможно е нещо да го е съмнявало, направил му тест - излязло грип Б.

# 12 602
  • София
Тестовете за грип са между 17 и 22 лв., много хора си ги плащат и сами се изследват, доколкото знам резултатът е готов за ок. 2 часа, което ви се струва съмнително?

Сигурно като не можем да правим много корона тестове, поне ги карат да правят тестове за грип.

# 12 603
Тестовете за грип са между 17 и 22 лв., много хора си ги плащат и сами се изследват, доколкото знам резултатът е готов за ок. 2 часа, което ви се струва съмнително?

Сигурно като не можем да правим много корона тестове, поне ги карат да правят тестове за грип.

Не ми е съмнително, ако става въпрос за мен. Исках да кажа, че наистина има грип Б. Доктора решил да провери да не е нещо друго.

# 12 604
  • град-държава
Всички виждаме, че това не е нещо, което може да се скрие просто така.

# 12 605
  • София
80% от случаите са с много леки, симптоми, на които може спокойно да не обърнеш внимание. Не е сигурен, но предполага, че след оздравяване е много малко вероятно да се заразиш пак, съди от други коронавируси.
Леката симптоматика е в известен смисъл затруднение, тъй като маса народ отказва да се карантинира, защото се чувстват добре и в някакъв момент крият от лекарите, за да не ги затворят.
5-10 % от по-тежките случаи се нуждаят от болнично лечение. 5% горе-долу са интензивните..като дори най-тежките пациенти, в специалните отделения, с топ-лекари, грижещи се за тях могат да бъдат спасени. Проблемът идва от там, че няма достатъчно такива легла.
5-10% oт по-тежките случаи се нуждаят от болнично лечение, което значи 10% от 20% по-тежки т.е. 2% или 10% (т.е. 10% от общия брой?). А тези за интензивно са 5% от всички или 5% от по-тежките- т.е. 1 или 5% са???
Цитат
Изолирането на отделни населени места е най-крайна стъпка на отчаяние, защото тогава хората се заразяват един друг и съществува възможността много хора да я избегнат, а други да решат изобщо да крият че са болни.
Предвижданията, неговите лични, са за смъртност от около 0,5%
Предвижданията му добре се връзват с моделите на почти всички математици от последните дни за процента смъртност на база всички инфектирани и при идеални условия- всеки да получи помощ. В Китай извън Ухан процента е 0.95% което значи (понеже извън Ухан нямат проблеми с претъпкани болници), че са изпуснали около половината случаи без да ги регистрират.

# 12 606
От коментар #12575 по-напред в темата. Беше дълъг и не цитирах целия. Беше във връзка с предаване с професор, за което потребителката разказваше. Освен това в темата за добавките отдавна съм чела, че форсирането на имунитета с добавки може да има рискове. Такива като ехинацея, например. В Уикипедия пише, че при пневмония реакцията на имунната система може да доведе до по-голямо увреждане. От това си правя изводите. Лично аз пия витамин Д, защото съм с дефицит. Сега започнах да приемам и по 100-200 мг дневно витамин С. През ден пия мултивитамини, но това го правя всяка зима. Повече от това не смея и не бих рискувала. Имунитетът не е нещо, което се изгражда за дни или седмици.

# 12 607
  • София
На база моделите бихме ли могли да заключим, че в Китай се успокоява положението?  (няколко десетки само за последните 2-3 дни), респ. - на какво се дължи това: "изтощение/отслабване" на вируса, драконовски мерки или комбинация от двете?

# 12 608
Аз също чух за положителни и то преди седмици.
Имам едно наум. Но пък как се лъже целия свят? Или целият свят лъже за броя, който може да е до 10 пъти повече. Споделям само.
Слушам си новините от щаба и туй то. С едно на ум.

# 12 609
  • Bulgaria
Всички виждаме, че това не е нещо, което може да се скрие просто така.

До един момент вероятно ще успяват, но този грип Б не се ли появи много бързо в точния момент? И в момента ВМА се пука по шевовете от грип Б? Доколкото си спомням съвсем скоро имаше грип А, но нямам спомени инфекциозните отделения да са били пълни на максимум. И тази грипна епидемия и грипна ваканция обявена така изведнъж в цяла България. Струва ми се много съмнително всичко.

# 12 610
Спокойно, Кантарджиев каза, че до 10тина дни ще отшуми.... Бтв от преди 5 м. 🙄

# 12 611
Според мен е невъзможно вече да се крие. От тез 15 все ще има някой, който дори само заради политически интриги веднага ще съобщи в пресата... винаги съм имала едно на ум, но това беше в началото.
Този грип Б в България, да не излезне някой мутирал от короната?

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 09:24 от jhbd

# 12 612
Те тестовете за короната не се ли правят в специалните центрове? Как доктора?

# 12 613
  • София
На база моделите бихме ли могли да заключим, че в Китай се успокоява положението?  (няколко десетки само за последните 2-3 дни), респ. - на какво се дължи това: "изтощение/отслабване" на вируса, драконовски мерки или комбинация от двете?
В провинция Хубей да- там се е успокоило- новите случаи вече са десетки, а не хиляди. Единствената причина която виждам, за успокояването, е спадане на R0 под 1 заради драконовските мерки. Никой не е отчитал никакви хипотези за промени във вируса. Почне ли внасяне на случаи, всичко може да почне наново. В останалите провинции май също да, освен ако не почне внасяне на случаи.
 Имаше предупреждение на някакъв, това да не се окаже че не е била голямата вълна в Китай, а само предупреждението за нея. Тая провинция Хубей има 60 милиона души- даже да са пропуснали 95% от всички заразени, пак случаите не са повече от милион- тогава епидемията си има къде да се разпространява. Оня ден нали съобщиха че 7 италианци пристигнали заразени в Китай ...

# 12 614
От коментар #12575 по-напред в темата. Беше дълъг и не цитирах целия. Беше във връзка с предаване с професор, за което потребителката разказваше. Освен това в темата за добавките отдавна съм чела, че форсирането на имунитета с добавки може да има рискове. Такива като ехинацея, например. В Уикипедия пише, че при пневмония реакцията на имунната система може да доведе до по-голямо увреждане. От това си правя изводите. Лично аз пия витамин Д, защото съм с дефицит. Сега започнах да приемам и по 100-200 мг дневно витамин С. През ден пия мултивитамини, но това го правя всяка зима. Повече от това не смея и не бих рискувала. Имунитетът не е нещо, което се изгражда за дни или седмици.

Мерси. Да, за имунитета е така, друго ме учуди. Все едно говори за испанския грип. От всичко прочетено до сега за коронавируса, останах със съвсем други впечатления за начина на поразяване.

Общи условия

Активация на акаунт