Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 716
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 675
Знам, че там изолират силно заразни болни, които имат нужда от лечение - варицела, морбили, глисти и т.н. За грип не знаех.

Глисти? А може би и въшки.

# 12 676
  • София
Всеки грипен сезон са пълни отделенията, това не е ново.

Да си кажа и аз за тестовете, почти сигурна съм, че не лъжат. Най-малкото лаборантите ще предупредят някой, тв друг и т.н. А и народа ако могат да излъжат с ЕС не мисля, че биха рискували, ще ги хванат в последствие.
А взимането на проби е като за всеки друг носен или гърлен секрет, няма как всички да го правят неправилно, не ги взима само един човек в цялата страна.

Това, което аз наблюдавам и донякъде е успокоително е, че болниците в сравнение с предишни години нямат завишено потребление на лекарства досега. Тоест за момента не лекуват повече хора от обичаен грипен сезон, та явно и да имаме случаи не са толкова много.

# 12 677
Аз наблюдавам следното в Бургас - досега кашлящ/кихащ човек не съм видяла, не че няма, но ... вече хората не се навират един в друг на опашките и не само, натрупат ли се много хора веднага се отварят нови каси. Слушам и родители на малки деца- вече не си пускат децата така безотговорно на градина и ясла при херема и кашлица. Оптимист съм, ако не за друго, то поне някак по-отговорни стават хората.
Ами и аз за Бургас говоря. Къде отварят нови каси, в Лидл ли? Че те винаги го правят като се натрупат хора. Вчера обаче дадох пример с институциите. Дори не се проветрява помещението, в което чакат хората. Излизаха си да обядват служителите, въпреки че имаше чакащи хора. Не ги упреквам, просто отбелязвам, че явно нямат по-различни инструкции. Единственото, което много ме зарадва в Бургас беше, че кметът обяви преди всички грипна ваканция. Умее да взима правилни решения и не се ослушва какво ще кажат "от горе". Допускам, че ако се наложи удължаване на ваканцията, първо в Бургас ще се заговори за дистанционно обучение за да се наваксва с материала. Доколкото го познавам Николов, иновативен човек е, с гъвкаво мислене и бърза реакция.

# 12 678
Като знам ЕС как ги лъжат на корем с еврофондовете - най-вероятно не им дреме кой знае колко повече за тестовете - ще се оправдаят после, че били компрометирана партида... Ще се уволнят 1-2ма някакви на агенции, ще сменят някой друг в щаба и готово.
Докато не пуснат тестовете по частни лаборатории няма как да е открита играта...

# 12 679
  • Bulgaria
Нима човек може да зарази единствено роднините и колегите си? Или казано по друг начин - само хората, които познава. Ами ако например зарази непознат на улицата или в магазина, как по точно ще го установят? В другите държави вероятно установяват контактите до някаква степен, но в България дали ще е така... Или чисто по нашенски ще го питат в последно време с кои хора е имал близък контакт и те ако решат доброволно да се поставят под домашна карантина.
Не могат да установят дали е заразил някого в магазина. Какви са тези въпроси. И другите държави не могат,затова откриват и случаи,които нито са пътували,нито са имали контакт с пътуващ. Търсят хора,с които заразените са общували, роднини,в работата и ако са били на места,за които могат да проследят хората. Ако си отишъл някъде и си пипнал нещо,след теб е дошъл друг и го е пипнал,никоя държава няма да проследи. Все още хората нямаме свръх естествени сили.

Въпросът беше в това, че дори да се опитват да прекъснат веригата, винаги може да се окаже, че има и други заразени, а ако има и безсимптомни вече нещата стават много сложни и ще е почти невъзможно да се изолира каквото и да било.

# 12 680
В едно малко магазинче в квартала видях онзи ден, че бяха празни рафтовете за брашно, макарони и бутилирана вода. Днес гледам, че всичко е заредено наново. Хората се запасяват, но паника няма и има достатъчно време магазините да презаредят. Истинска паника може да настъпи, ако нещата се влошат много и недай боже надвисне някоя каратина.

# 12 681
На 45 км от Кодоньо, където е регистриран първият случай на коронавирус в Италия, имало офис на Webasto, където пък в Германия е регистриран първи случай/около месец по-рано, заразен от служител от Шанхайския им клон.

# 12 682
Подчертах, че инфото за положителни тестове за корона вирус е съмнително. Аз не разбирам, какъв е смисъла да ни лъжат. От друга страна всеки ден ни заливат с лъжи за какво ли не. Аз на тези управляващи за нищо не им вярвам.

Инфото, което имам за Ломбардия много ме притеснява. Мъжът ми е там.в тяхното село онзи ден бе регистриран първият случай на корона вирус. Става дума за 80 годишен мъж. В началото ЛЛ го е лекувала за грип. През този период е посещавала у дома свекъра ми и свекървата, които има други проблеми.ЛЛ е била без маска. Тази седмица дядото беше и на изследвания в болницата. Там го е прегледал шефа на отделението и също е бил без маска. Сега всички треперят.
Вчера са изследвали за корона вирус близките на болния от Ковид-19 мъж. Всички са негативни. След 2 седмици пак ще ги тестват.
В Италия мобилизират много лекари и сестри независимо от специалността им и ги насочват към огнищата на вируса.

# 12 683
  • В офиса
Знам, че там изолират силно заразни болни, които имат нужда от лечение - варицела, морбили, глисти и т.н. За грип не знаех.

Знам, че е спам, но не мога да се сдържа SatisfiedMask Това обяснява защо леглата са пълни.

# 12 684
  • Пловдив

Да! Глисти! Може би не въшки. Макар, че не знам какви точно въшки имаш предвид. Някои от тях също са за инфекциозно отделение. Глистите са силно заразно инфекциозно заболяване на лошата хигиена.

# 12 685
В МУ - София са прекратени лекции и упражнения до края на другата седмица. Аз не помня университетите да са ги пускали в грипна ваканция

# 12 686

Знам, че е спам, но не мога да се сдържа SatisfiedMask Това обяснява защо леглата са пълни.

Вероятно има паралелна епидемия от глисти, за която властите мълчат и ни отвличат вниманието с някакви корони...

# 12 687
На 45 км от Кодоньо, където е регистриран първият случай на коронавирус в Италия, имало офис на Webasto, където пък в Германия е регистриран първи случай/около месец по-рано, заразен от служител от Шанхайския им клон.

Т.е. в Кодоньо е внесено от Германия през Китай.

# 12 688
Скрит текст:
Аз наблюдавам следното в Бургас - досега кашлящ/кихащ човек не съм видяла, не че няма, но ... вече хората не се навират един в друг на опашките и не само, натрупат ли се много хора веднага се отварят нови каси. Слушам и родители на малки деца- вече не си пускат децата така безотговорно на градина и ясла при херема и кашлица. Оптимист съм, ако не за друго, то поне някак по-отговорни стават хората.
Ами и аз за Бургас говоря. Къде отварят нови каси, в Лидл ли? Че те винаги го правят като се натрупат хора. Вчера обаче дадох пример с институциите. Дори не се проветрява помещението, в което чакат хората. Излизаха си да обядват служителите, въпреки че имаше чакащи хора. Не ги упреквам, просто отбелязвам, че явно нямат по-различни инструкции. Единственото, което много ме зарадва в Бургас беше, че кметът обяви преди всички грипна ваканция. Умее да взима правилни решения и не се ослушва какво ще кажат "от горе". Допускам, че ако се наложи удължаване на ваканцията, първо в Бургас ще се заговори за дистанционно обучение за да се наваксва с материала. Доколкото го познавам Николов, иновативен човек е, с гъвкаво мислене и бърза реакция.

В Лидъл отвориха 2 каси наведнъж, при положение, че дори нямаше големи опашки. Друг път ми се е налагало аз да поискам да отворят каса. Същото ми се случи и в Метро. В Кауфланд нямаше много хора - по 3-4 на каса. Може да е съвпадение, но досега не ми се е случвало чак пък толкова.

# 12 689
  • София
Скрит текст:
Ами и аз за Бургас говоря. Къде отварят нови каси, в Лидл ли? Че те винаги го правят като се натрупат хора.
Вчера обаче дадох пример с институциите. Дори не се проветрява помещението, в което чакат хората. Излизаха си да обядват служителите, въпреки че имаше чакащи хора.
Скрит текст:
Не ги упреквам, просто отбелязвам, че явно нямат по-различни инструкции. Единственото, което много ме зарадва в Бургас беше, че кметът обяви преди всички грипна ваканция. Умее да взима правилни решения и не се ослушва какво ще кажат "от горе". Допускам, че ако се наложи удължаване на ваканцията, първо в Бургас ще се заговори за дистанционно обучение за да се наваксва с материала. Доколкото го познавам Николов, иновативен човек е, с гъвкаво мислене и бърза реакция.
Ма не ги е срам, да се хранят, при все, че имало чакащи - я да си стоят по цял ден на бюрата и да пишат, какви са тези привилегии - почивка, храна - лигавщини?!

Общи условия

Активация на акаунт