Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 555
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 720
Нима човек може да зарази единствено роднините и колегите си? Или казано по друг начин - само хората, които познава. Ами ако например зарази непознат на улицата или в магазина, как по точно ще го установят? В другите държави вероятно установяват контактите до някаква степен, но в България дали ще е така... Или чисто по нашенски ще го питат в последно време с кои хора е имал близък контакт и те ако решат доброволно да се поставят под домашна карантина.
Не могат да установят дали е заразил някого в магазина. Какви са тези въпроси. И другите държави не могат,затова откриват и случаи,които нито са пътували,нито са имали контакт с пътуващ. Търсят хора,с които заразените са общували, роднини,в работата и ако са били на места,за които могат да проследят хората. Ако си отишъл някъде и си пипнал нещо,след теб е дошъл друг и го е пипнал,никоя държава няма да проследи. Все още хората нямаме свръх естествени сили.
За Южна Корея имаше репортаж, след установяване на заразен проследяват и къде е ходил и "маркират" местата и се пращат СМСи на всички хора, който забравих, са били или в последствие минават през маркираното място? Явно, че проследяват телефоните по някакъв начин.

# 12 721
Какво стана със семейството в Тенерифе? Някой чувал ли е нещо?

Последната информация, която видях е от преди повече от седмица. Прибрали са се в България след като са ги освободили от карантината.
Моля? Че нали постоянно си живееха в Германия? Или всеки контактен българин по света ще се прибира в България?

Гретито Тунберг вирус я не плаши. Вчера пак събрала 3500 човека в Брюксел да протестират за климата. Тези хора в ред ли са?

# 12 722
Здравейте, питах и в самолетните теми, но може би хората не знаят, та да питам и тук..
Имаме планирана почивка от 16.03 в Южна Франция. Нямам намерение да я отменям,  летим от и до Букурещ.
Знаете ли какво се случва тук на границата, да не вземат като се връщам да ме пратят 2 седмици в карантина? Търсих инфо в сайта на министерството, но нищо не открих.
За мен лично извън летищата, няма да има шанс да се заразим. Ще си пътуваме с кола там, ще се разхождаме и няма да се врем у хората.На летището може да сложим маски.
Аз в момента не бих тръгнала никъде. Особенно пък в държава, в която за 2 дена случаите се удвоиха. На 5.03 бяха 285, за сега днес 7.03 са 653, ама още няма информация нова.
Честно, със риск да ви обидя, изключително безотговорно е от ваша страна да идете.
Поставяте в риск първо себе си, после и близките и колегите си, защото личи че не смятате да се поставите сама под карантина. А хора като вас не заслужават болничен за тази карантина, би трябвало сама да си я покриете, щом не желаете да си отменяте безценното пътуване.
Не сте единствената, която има нещо запланувано важно, но се налага да се ограничим засега, не знам защо някой хора не разбират това.
Има хора, които не могат да се приберат за много по-важни неща, като лечение и погребение на техни близки, а вие не искате да си отменяте заплануваната почивка. Поне се поставете под карантина след като се върнете. Родители нямате ли, за които да ви пука?

# 12 723
Грета естествено, че няма страх, тя си е съвсем различен човек от повечето от нас. Има си и поддръжници. Не знам какво се учудвате на това пък.

Между другото, и аз за себе си нямам страх. Притеснявам се за децата. Родителите ми са супер предпазливи, по принцип си живеят уединено и се пазят много. На мъжа ми майка му е в Италия, там си живее, насред коронавируса. Това е живота.

# 12 724

Ами не! В статията не пише нищо такова. Пише, че вирусът е генетично близо до баварския, а не до китайския щам. Като се натърттва, че се чакат италианските резултати.

# 12 725
  • София
Здравейте, питах и в самолетните теми, но може би хората не знаят, та да питам и тук..
Имаме планирана почивка от 16.03 в Южна Франция. Нямам намерение да я отменям,  летим от и до Букурещ.
Знаете ли какво се случва тук на границата, да не вземат като се връщам да ме пратят 2 седмици в карантина? Търсих инфо в сайта на министерството, но нищо не открих.
За мен лично извън летищата, няма да има шанс да се заразим. Ще си пътуваме с кола там, ще се разхождаме и няма да се врем у хората.На летището може да сложим маски.
Eто поредния пример как на хората не им пука, че могат да разнасят вируси, пък било то и кякаква си там корона?! Пуцай куме и 'волумето на мах'! Г.. път да види, на другите м@йната им.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 13:07 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 12 726
  • MI

Ами не! В статията не пише нищо такова. Пише, че вирусът е генетично близо до баварския, а не до китайския щам. Като се натърттва, че се чакат италианските резултати.
https://www.google.com/amp/s/www.liberoquotidiano.it/news/italia … tesi_contagio.amp
Вестникът не го харесвам, но е обобщено горе-долу добре. И да, италианските изследвания показват че именно от Германия най-вероятно идва, вчера или онзи ден сложих линкове. Нямам намерение да ги търся пак, който иска да влезе в хисторито

# 12 727

Да, така пише.

# 12 728
  • София
Знаете ли какво се случва тук на границата, да не вземат като се връщам да ме пратят 2 седмици в карантина?
Франция след седмица ще е като Италия сега, особено в южната си част. Вероятността да попаднете в някой локдаун е сериозна. Чехия вече наложи карантина на всички идващи от Италия (задължителна), въпрос на време да я наложи и за Франция. Въпрос на седмица- две и България да я последва. Вероятността да се окажете в карантина 2 седмици е огромна. Все пак имате 10 дни да видите какво става и сами да се откажете.

# 12 729
  • град-държава
Ще ги призная наще, ако постъпят като Чехия - глоба за всички, които пътуват до рискови дестинации и не си спазват карантина след завръщане.
Отрепаха се да повтарят да не се пътува, ако не е неотложно, или да се пази карантина.

# 12 730
Значи всички хора да им изгорят парите за почивки и да си седят у дома? Нали разбирате, че няма как да стане. Ако нямах деца, бих си пътувала навсякъде още днес, защото не бих имала никакъв страх за себе си, че ще се заразя. Няма как да се спрат хората да пътуват, докато се продават самолетни билети, има коли по пътищата и т.н.

# 12 731

https://www.google.com/amp/s/www.liberoquotidiano.it/news/italia … tesi_contagio.amp
Вестникът не го харесвам, но е обобщено горе-долу добре. И да, италианските изследвания показват че именно от Германия най-вероятно идва, вчера или онзи ден сложих линкове. Нямам намерение да ги търся пак, който иска да влезе в хисторито

Пък вие ако си мислите, че всички знаем италиански....
Ако дадете нещо на английски, бих се наела да коментирам.

# 12 732
  • град-държава
Значи всички хора да им изгорят парите за почивки и да си седят у дома? Нали разбирате, че няма как да стане. Ако нямах деца, бих си пътувала навсякъде още днес, защото не бих имала никакъв страх за себе си, че ще се заразя. Няма как да се спрат хората да пътуват, докато се продават самолетни билети, има коли по пътищата и т.н.
Родителите ми имат билети за края на март за Германия - няма да пътуват, въпреки, че е планувано от 2м.
Въпрос на избор и самосъзнание.

# 12 733
# 12 734
Веригата е толкова силна, колкото най-слабата и брънка.

Така е и обществото...

Общи условия

Активация на акаунт