Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 555
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 765
  • Пловдив
Няма европейска държава със затворени граници.
Дали ще поставят Франция в списък с рискови дестинации е само хипотеза.
Стига сте нападали хората. Всеки сам си решава.

# 12 766
  • град-държава
А тези които са в рискови групи нямат деца за отглеждане, нито родители и близки? От щаба казаха многократно, ако е неотложно едно пътуване, да се самоизолират. Но да, наистина може би е време за официално налагане на карантина и глоби по пример на чехите.

# 12 767
  • София
Милиарди хора в Хонг Конг призовават за ред. SatisfiedSatisfied
Как да вземе насериозно човек такава статия.

# 12 768
Моля ви, когато пускате линк, да напишете един ред за какво е.

Видях тук възмущения и недоверие в институциите и какви били тези грипни ваканции и т. н.
Според мен все още положителен тест за ковид в България няма. И както и ние тук се съмняваме, така и тези на високите постове се съмняват. За това, мисля, че се взе мярката с ваканциите.. Не могат да хванат все още болен, за това по-добре от по-рано да се вземат превантивни мерки и да не цъфнем с някое огнище и много хора на един път.
Въпроса е до колко ефикасни са всички мерки, които се вземат. Моловете и градския транспорт са пълни с тези всички деца, които са във ваканция.
Не се и учудвам, честно казано. Виждайки как родители, не желаят да си отменят почивките в държави с огнища и много болни.  Щото, видиш ли, тях не ги хващало и после трябвало да седят 2 седмици под карантина. Пък дори и да ги хване, най-голямата им болка е, че ще седят под карантина и комшиите ще ги гледат като чумави. Нищо, че заради тях, могат да бъдат заразени хора (а не дай си Боже да починат), които не пътуват и се пазят.

Някаква елементарна обща култура липсва сред нас, българите.
И все пак вече повече от месец държим фронта. Пълна загадка.

# 12 769
Предвид преживяванията ми, една температура ме може да ме уплаши.
Ноооо...разумни хора около мен, се побъркаха. Тъй че всеки си има глава на раменете, и си отговаря с нея.
Не можеш да натрапиш на някого твоите мисли и усещания, ти къв си? Някакъв по-свише ли??

Коронавирусът не се изчерпва с "една температура". С цялото ми уважение към вас и към здравословното ви състояние, но такива лаишки изказвания са просто недопустими при цялата информация, която има за вируса в момента.

Цялата информация към момента, е всъщност "дезинформация".
Тъй че всеки може да си вярва в каквото си иска.

# 12 770
“Абсолютно некоректно отношение! Платихме екскурзия до Италия през 2019 при нормални условия и обстоятелства, а сега, предвид епидемичната непредвидима ситуация,не желаят да възстановят сумата, преведена предварително от нас, като обяснение, че екскурзия ще има и няма притеснение затова.... На 12 март освобождаваме 4 места, който желае, може да се възползва безплатно!!!“ Цитирам един коментар към туристическа агенция във фейсбук. Докато агенциите също не почнат да ги отменят,ще има и пътуващи...

# 12 771
  • София
Както казах, аз НЕ се страхувам за мен и фамилията ми.
Но в случая със самолетната тема - бих прежалила парите си, за да не се налага да стоя 14 дена после под ключ.
Ще е анти-почивка. А отделно, че повечето комшии като разберат, и ще почнат да ви отбягват като чумави
И много правилно ще направят, ти какво искаш  - да те разцелуват и да си пийкате кафенцето, докато ти текат 14те дена ли? За теб и за фемилито ти разбрахме, че с сте с желязна имунна иситема и една корона не може да ви се опре, ще я изкарате на крак дет се вика /лошо няма/. Ама мислите ли  колко хора в рискови гупи ще заразите и за колко от тях има потенциална вероятност да починат? Ама не ти пука, както и на _Bianka__  и на ainmo и Хеликаза и на 70-80% от хората, поради което тоя вирус се вихри главоломно по цялата планета. Щот нали кво толко едно вируче! red_balloon много точно го каза! Та то дори още не се знае какви са последствията за оздравелите и дали има такива. А да се сравнява с грипче е меко казано смешно при всичката налична информация.

# 12 772
Големият ми син е в Германия. Там учи. Не мога да го опазя никак - нали? Не е весело за роднините със студенти или близки в тези държави. Ако някой родител иска да иде да си види детето или детето да се върне? Трудно е да се спрат тези процеси освен с официална карантина на цели местности наистина.

Редактирам, не Бианка ще пътува. Извинявам се, че я обърках с другата потребителка.
Все пак нещата, които написах по долу ги мисля.
И ти поради тази причина ще ходиш на разходка във Франция. Защото не можеш да си опазиш детето. И затова се и цупиш, че ще трябва да си под карантина. А не ти хрумва, че другите също имат деца, някой от които са със хронични заболявания, т.е. са във риск, не ти хрумва, че всички имат възрастни роднини и приятели, които са в риск. Не, теб това изглежда не те засяга и не ти пука за тези хора. Искаш да си изкараш почивката И да не ти налагат карантина.

Скрит текст:
Баба ми е във Стокхолм. Тя е на 86 години. Най-добрата ми приятелка е с 4месечното си бебе в Япония. Сигурна съм, че всички тук в темата могат да разкажат и за техни роднини, които са в чужбина, или те самите са във рискови групи.
Скрит текст:

Дай всички да си ходим по почивки, пък който оцелее.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 13:27 от Neko.fukakai

# 12 773
Както казах, аз НЕ се страхувам за мен и фамилията ми.
Но в случая със самолетната тема - бих прежалила парите си, за да не се налага да стоя 14 дена после под ключ.
Ще е анти-почивка. А отделно, че повечето комшии като разберат, и ще почнат да ви отбягват като чумави
И много правилно ще направят, ти какво искаш  - да те разцелуват и да си пийкате кафенцето, докато ти текат 14те дена ли? За теб и за фемилито ти разбрахме, че с сте с желязна имунна иситема и една корона не може да ви се опре, ще я изкарате на крак дет се вика /лошо няма/. Ама мислите ли  колко хора в рискови гупи ще заразите и за колко от тях има потенциална вероятност да починат? Ама не ти пука, както и на _Bianka__  и на ainmo и Хеликаза и на 70-80% от хората, поради което тоя вирус се вихри главоломно по цялата планета. Щот нали кво толко едно вируче! red_balloon много точно го каза! Та то дори още не се знае какви са последствията за оздравелите и дали има такива. А да се сравнява с грипче е меко казано смешно при всичката налична информация.
То вие може да се заразите и от половинката си, повечето хора ще отбягват непознати, но с близките си се прегръщат и целуват. После няма тях да обвинявате,нали? Има безброй начини да се заразиш вече,далеч не са само пътуващите. Особено ако вируса вече си циркулира в България.

# 12 774
Скрит текст:
Аз наблюдавам следното в Бургас - досега кашлящ/кихащ човек не съм видяла, не че няма, но ... вече хората не се навират един в друг на опашките и не само, натрупат ли се много хора веднага се отварят нови каси. Слушам и родители на малки деца- вече не си пускат децата така безотговорно на градина и ясла при херема и кашлица. Оптимист съм, ако не за друго, то поне някак по-отговорни стават хората.
Ами и аз за Бургас говоря. Къде отварят нови каси, в Лидл ли? Че те винаги го правят като се натрупат хора.
Вчера обаче дадох пример с институциите. Дори не се проветрява помещението, в което чакат хората. Излизаха си да обядват служителите, въпреки че имаше чакащи хора.
Скрит текст:
Не ги упреквам, просто отбелязвам, че явно нямат по-различни инструкции. Единственото, което много ме зарадва в Бургас беше, че кметът обяви преди всички грипна ваканция. Умее да взима правилни решения и не се ослушва какво ще кажат "от горе". Допускам, че ако се наложи удължаване на ваканцията, първо в Бургас ще се заговори за дистанционно обучение за да се наваксва с материала. Доколкото го познавам Николов, иновативен човек е, с гъвкаво мислене и бърза реакция.
Ма не ги е срам, да се хранят, при все, че имало чакащи - я да си стоят по цял ден на бюрата и да пишат, какви са тези привилегии - почивка, храна - лигавщини?!
Защо ми вадите думите от контекста? Какво коментираме, какво съм написала веднага след болднатото изречение? Някои сте тук само да се заяждате май.

# 12 775
  • на пъпа на Златията
https://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuMjRja … yM21zZzQwMzE3NTMz

Казах ли всеки да си слага маската . Не може да се разчита на опростачването на някой хора .

# 12 776
  • град-държава
Всеки българин има близки зад граница. Точно в разгара на ситуацията да се юрнеш насам-натам, като може да се отложи при затихване на нещата...

# 12 777
Големият ми син е в Германия. Там учи. Не мога да го опазя никак - нали? Не е весело за роднините със студенти или близки в тези държави. Ако някой родител иска да иде да си види детето или детето да се върне? Трудно е да се спрат тези процеси освен с официална карантина на цели местности наистина.
Да, изключително подходящ момент е студент в рисков район с много болни да се върне в България да си види роднините.

# 12 778
За Франция не съм тръгнала още, объркахте ме с някого Simple Smile

Не можете да налеете акъл, тоест да спрете да пътуват хората, особено младите на по 20-25 години, които нямат ама грам страх от вируси, и освен това за тях старостта е някакъв неизвестен феномен, и не мислят за старите хора.

# 12 779
  • В.Търново
Вече и Малта заразена.Сега видях.

https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR1dGhSVojz3 … wvOPJrzvn-JExY4FM

Общи условия

Активация на акаунт