Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 349
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 870
  • София
маски носиш ли последно, или само си лаеш тук?

Защото ако си носиш маската и противогаза, и си миеш ръцете и се жабуриш с белина, за теб опасност няма
 Какво си седнала да се косиш Wink
Ми аз по принцип не лая, щот не съм куче, не знам ти в какво обкръжение си, та лаят да е ви е диалог Satisfied
Иначе ти може да продължиш да се излагаш колкото си искаш SatisfiedSatisfied Вече разбрахме, че короната не може да ти се опре и си над нещата! Hands Clap

# 12 871
  • тук и там
Не искам да звуча песимистично-но на този етап е невъзможно  овладяването във Европа.
Тук(във Белгия),вече ще правят тестове само на тези,които са за хоспитализация и по-тежките случаи,на тези само със грипоподобни симптоми-не. При положение че последните дни новите случаи се увеличават с 50 на ден..

# 12 872
  • Варна
В Бг няма начин да се съберат тези глоби 🙂

Стой та гледай.
Simple Smile

# 12 873
  • Bulgaria
С това мислене и с този егоизъм ще сме много по-зле от Италия, дано изобщо не се стига дотам, защото никой няма да може да ни помогне. А до тези, които им се струва много паниката и са над нещата, ние, българите, винаги сме така. Ще запеем друга песен ако опре ножа до кокала... Разбира се, всеки има мнение, но е хубаво да не подценяваме всички мерки, които предприема половината свят и поне да не излагаме на риск околните, ако за себе си нямаме опасения и притеснения от нищо.

# 12 874
В Германия са почти 700 случаите, със 150 повече от вчера.

# 12 875
Не ако, а като опре ножа до кокала. Цяла Италия е пламнала, Германия, Франция, Испания също.

# 12 876
Абе, хора, вие на коя планета живеете? На софийското летище ежедневно пристигат ХИЛЯДИ хора от цял СВЯТ. И не, не са само български туристи, които си развяват гъза по света и сеят зараза. Има пътуващи по работа, студенти завръщащи се при семействата, българи работещи в чужбина - майки, бащи, съпрузи... Имам приятели, които летят всяка седмица, за да бъдат със семействата си уикенда. Тях какво да ги правим? Да ги глобяваме още на летището, че идват? Или направо да ги гоним да се връщат обратно, преди да затворим границите? Спрете се вече да насаждате вина и да определяте кое е егоистично. На вас може да ви е важно да не се заразите и да мислите за вашите деца и близки, но пък на други хора може да са им важни близките, които са в чужбина. Светът е глобален и няма как да живеем в капсула. Иначе една идея - започвайте да ковете Ноевия ковчег (нали, за са сме подготвени от рано), слагайте вътре запасите, за да сте спокойни като дойде апокалипсиса.

# 12 877
Аз ли изпускам нещо за Испания? Колко са случаите там?

# 12 878
  • София
... Някаква неприязън усещам към хора, които пътуват и качват снимки ли? ...Аз пътувам, защото ми се пътува.
Неприязнта е към кора, които поставят собствения се кеф пред здравето на околнте и то в сериозна ситуция, като сегапната или иначе казано при всички брифинги, постинги и т.н. разясненя обясняващи какво следва се прави и какво следва да се ограничи, а именно пътуванията. С хойкане вируса няма да се ограничи, а това, че някои го карат леко, не означава, че при всички е така. Ама на някои не ви пука, как съзнателно поставяте хора в риск, че и се мусите на карантина?!?!

# 12 879
  • Bulgaria
Не ако, а като опре ножа до кокала. Цяла Италия е пламнала, Германия, Франция, Испания също.

Не смея да го напиша, че веднага ще ме нападнат. Ние все още мислим за почивки и вярваме, че в България КВ няма.

# 12 880
Къде дават брифингите на живо?В новинарските емисии дават кратко

# 12 881
Напоследък много хора подценяващи ситуацията си дават глупавите мнения. Вземете се върнете в първи клас и научете елементарната математика, дори децата в предучилищната знаят,че 0.1% смъртност и 3% смъртност е съвсем различно нещо. Ние не психясваме, ние гледаме реално на нещата. Шансовете на жената с белината и маската, за която отнася подигравките Ви, да не се зарази от коронавирус, клони към 100%. Шансовете на тарикатката, която търчи насам натам и не се интересува, клони към 0%. Вие сами помислете, кой е по защитен.

# 12 882

Щом при цялата информация в нета и 600 страници в бгмама не си разбрала каква аджеба е разликата между корона вируса и някакво си грипче - няма смисъл някой за н-ти път да синтезира разликите и последствията. ост,

Поне 80 % от участничките не правят разлика между бактерия и вирус, а вие мечтаете...

# 12 883
  • София
Аз ли изпускам нещо за Испания? Колко са случаите там?
401. Чакаме обаче днешния ъдпдейт.
В Германия сутринта бяха 670, чакаме днешна актуализация.

# 12 884
  • София
Вижте Ница и този "запустял" град и "спрял живот"...... Апокалипсис ! 😀
Увеличете малко, за да се види добре.
https://en.nicetourisme.com/webcam-promenade-des-anglais

Aко сте следили ситуацията в Китай, нямаше да пишете такива безсмислени неща... но не сте.
И в Китай и Ухан в началото всичко си беше нормално, само пишеха, че имат някакви случаи с неизвестен вирус. След седмица повечето хора бяха с маски, а след това беше задължително да са с маски, а след това затвориха обществени заведения, после и още, и още, а после - всичко. Да, не може да си го представите, и никой тук не може.  И всички се надяваме да не видим този апокалипсис, както му се присмивате, но хората в Китай го живеят, виждат как се заразяват техни познати, близки, роднини, самите те. Това е и психически огромен проблем. И не, това не е просто грип, не засяга само възрасни и изнемощяли хора, не засяга само такива с тежки хронични заболявания.

ainmo, да се ходи на екскурзия е чудесно. И аз смятам, че това са най-смислено похарчените пари. Но момента не е подходящ за това. Сега е важно този вирус да се ограничи, защото няма лекарство за него, и никой не знае как да го лекува.

Общи условия

Активация на акаунт