Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 049
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 945
Накрая нищо чудно да се стигне и масово до там, всеки, като влиза в друга държава, да представя резултати от изследване.

# 12 946
Въобще не мога да разбера с какво е различна от обикновенна кашлица или грип. Ако някой ми обясни ще съм много благодарна. По новините или в нета освен паника друго не виждам.

# 12 947
Накрая нищо чудно да се стигне и масово до там, всеки, като влиза в друга държава, да представя резултати от изследване.
Защо не? Ако е достъпно и на нормална цена с какво би могло да навреди?

# 12 948
Въобще не мога да разбера с какво е различна от обикновенни кашлица или грип. Ако някой ми обясни ще съм много благодарна. По новините или в нета освен паника друго не виждам.
Много по-заразен и смъртоносен от грипа. Кашлицата и температурата не са проблемът, а че много бързо се развива тежка пневмония.

# 12 949
Въобще не мога да разбера с какво е различна от обикновенни кашлица или грип. Ако някой ми обясни ще съм много благодарна. По новините или в нета освен паника друго не виждам.
Много по-често и рязко се стига до усложения, пневмония, затруднено дишане, недостиг на кислород...
Не е сигурно как точно се предава - има теории за безсимптомно и други такива, че само болни предават (ама явно не), някои се излекуват симптоматично успешно - други дори с подаване на кислород не..

Не съм сигурна дали ако за която и да е болест не започнат да се броят и обявават заболели / починали няма да предизвика същия резултат - паника и несигурност.
Не помня досега да е правено толкова мащабно и в реално време...

# 12 950
  • Пловдив
Поемането на точно такъв риск и глава на раменете са мен са несъвместими. Точно такива после най-много се тръшкат, че са им нарушени правата, че никой не се грижи за тях, че държавата и медицината са им длъжни. Аз имам астма. Знам какво е пристъп, знам какво е паника, знам какво е чувството на клаустрофобия, когато не ти стига въздух. Знам какво е усещането, че умираш. Но който не знае.....и се сблъска за пръв път, уверявам те, не само паника ще го обземе..... Приятен полет.

# 12 951
Вече съмнявам, че това е,, добрата,, новина, но в бг все още няма регистран случай...... Ще се окаже верно, че ние сме,, остров на земята,,.
Колега на мой близък и бил 4 дена с 40 градуса температура. Правили са му тест и се е оказало Грип Б. Докторът му е казал, че саво той е изследвал 13 души, които са дали положителен тест. За София става дума. Нямам идея колко достоверна е тази история, но си задавам въпроса, дали е възможно да ни лъжат.
Които са дали положителен тест за корона? В коя болница е този доктор?

# 12 952
Ако имам възможност и знам че ще е адекватен теста венага си плащам и парвя на мен и семейството ми, вместо да треперя 20’дни дали или....

# 12 953
Ако имам възможност и знам че ще е адекватен теста венага си плащам и парвя на мен и семейството ми, вместо да треперя 20’дни дали или....
Ама не дават на частно, щото после не знаят какво да те правят, ако е положителен...

# 12 954
  • Другата България

Паниката е положително  състояние на нормален човек , който има рамене на главата си  и според информацията може да вземе  адекватни мерки да спаси себе си и  близките си .
Темата е точно за това .За короната .

10 страници за глисти , 10 за   катедралите и моловете в Ница.
Значи има  изолатор  и във  форума .
 Айде бан за  такива  подръжници ,  на глисти и  , катедрали и молове.
Оставете паникьосаните да си  обменят инфо , да мислят как да се предпазят ,    а препоръката за другите е че има и психоизолатори . Там да потърсят помощ  непаникьосаните . 

Тоест, който не е паникьосан е ненормален? Средно положение няма?

# 12 955
  • Down south
Каква би била цената на теста?

# 12 956
Цитат
Въобще не мога да разбера с какво е различна от обикновенна кашлица или грип. Ако някой ми обясни ще съм много благодарна. По новините или в нета освен паника друго не виждам.
Изгледай клипчета от болниците в Китай и Иран и може би донякъде ще си обясниш.

Още в началото на епидемията в Китай, англичаните, а май и СЗО казаха, че подобна пандемия ще засегне 60-70% от населението на Земята. А англичаните признаха, че 400 000 загинали при тях не е преувеличена цифра.

Вече 1900 теста били направили американците. И техни икономисти са се изказали (двама засега), че по-добре бързо всички да се заразят с вируса, че да нямало отражение на икономиката. Вирусолозите са ужасени.

# 12 957
Каква би била цената на теста?

Тук някой писа 200 лева, но не можело по желание.

# 12 958
  • Варна
дали положителен тест за корона? В коя болница е този доктор?
Не, дали са положителен резултат за грип тип Б.

# 12 959
Апропо, искам линк, за да се убедя, че Борис Джонсън е казал, че 70% от населението на Британия - разбирай поне едно 50 милиона ще се заразят. Предполагам, че е от сайт партенка или е цитирано неточно
Не можах да намеря статията, която четох, не беше от сайт партенка, а от ББС, както вече казах, но ето видеото от анонсирането на плана на ЮК за справяне с вируса, между другото впечатлена съм! На 10-тата минута някъде е обяснено - заложено е в плана 80% заразяване на хората в кралството, за да могат да са подготвени с адекватни мерки, но всъщност очакват и се надяват % на заразените да е доста по-малък. Може би тази цифра е интерпретирана неточно по статиите.

Общи условия

Активация на акаунт