Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 970
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 960
Ми то още малко да продължат да внушават, че е "просто грип" и накрая точно така ще си стане. Ще се пръсне навсякъде и ще си циркулира нон-стоп (или сезонно ако е като грипа), защото пропуснахме шанса да го изкореним в зародиш. Ей това е разликата, ей затова не помните досега толкова да се е пишело. Защото е ново и имаме (или имахме) шанс да го спрем, преди да стане поредната масова болест. Че малко са ни другите...

# 12 961
Някаква блогърка писа за тия 200 лв...според мен на спешния номер за коронавируса трябва да има информация как става.

# 12 962
Ако имам възможност и знам че ще е адекватен теста венага си плащам и парвя на мен и семейството ми, вместо да треперя 20’дни дали или....
Каква би била цената на теста?

Тук някой писа 200 лева, но не можело по желание.

И без силно изявена симптоматика.

# 12 963
  • София
Накрая нищо чудно да се стигне и масово до там, всеки, като влиза в друга държава, да представя резултати от изследване.
По-скоро на всяко влизане в дадена държава ще ти взимат гърлен секрет, тестовете вероятно вече ще бъдат мигновени и на момента ще се установява всичко. Ако не могат (не искат) да го спрат щама, ще инвестират в бързи, много бързи, моментни тестове. Което означава, че пак ще има сериозно забавяне по границите, но....

Апропо, аз също си мисля, че ако всяка година в света почнат да следят, изследват и карантинират, па макар и за 7, а не за 14 дни, всеки един болен от Грип А/Бе, да го следят как се развива, ще е почти сходно положението.

Отделно, как смятате, че ще има много болни от короната в болниците у нас, лекарите ще са без маски, и те ще мълчат всички!?

# 12 964
  • Down south
Тук някой писа 200 лева, но не можело по желание.
Някъде прочетох за сума от $3000 в САЩ, но не знам, дали е вярно.
За това ми стана интересно.

# 12 965
  • MI
Аинмо, вместо да скачаш и ти, вземи погледни новините от Франция на какъвто език разбираш. За теб може да е шега, за френския президент не е. Трябва да ти стигат думите на немския МЗ от вчера, че те са като Италия и Франция, с множество огнища и много сериозно постижение. Пък ти ако искаш и в Милано ела, проблем няма. Тъкмо ще го видиш добре, без много хора. Wink Слушай майка си, явно е по-разумна от теб.

# 12 966
За мен една стъпка напред би била изработването на надеждни тестове, които са достъпни.
 При разпространението на СПИН например, разработването на бърз тест е спасило сигурно доста животи. Също и е отнело време докато се разбере точния начин на заразяване, най-вече предаване с кръвни продукти. Отклоних се.
И истината е в средата. Нито да се паникьосваш, нито пък да се правиш че нищо не се е случило и то в световен мащаб.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 18:13 от lolita1213

# 12 967
Накрая нищо чудно да се стигне и масово до там, всеки, като влиза в друга държава, да представя резултати от изследване.
По-скоро на всяко влизане в дадена държава ще ти взимат гърлен секрет, тестовете вероятно вече ще бъдат мигновени и на момента ще се установява всичко. Ако не могат (не искат) да го спрат щама, ще инвестират в бързи, много бързи, моментни тестове. Което означава, че пак ще има сериозно забавяне по границите, но....

Апропо, аз също си мисля, че ако всяка година в света почнат да следят, изследват и карантинират, па макар и за 7, а не за 14 дни, всеки един болен от Грип А/Бе, да го следят как се развива, ще е почти сходно положението.

Отделно, как смятате, че ще има много болни от короната в болниците у нас, лекарите ще са без маски, и те ще мълчат всички!?
За държавата, в която се влиза, е по- лесно да си готов, изследван, отколкото тя да се занимава с всеки тепърва. Защо да се отделя допълнителен ресурс?
Арабите вече са го измислили, няма да си развалят рахата.

# 12 968
Само да кажа,че има много хора,спестявали цяла година пари за едно пътуване. Има и всякакви инстаграмърки,инфлуенсърки,травъл блогърки и тн.,на които пътуванията им са и работа,с която си изкарват парите. Някои хора ще спрат да пътуват,други не. Аз съм го приела.Вие щом сте сигурни и сте приели,че някой прибрал се от чужбина ще ви зарази,защо спазвате драконовите мерки все още? Все си мисля,че сте приели да се заразите каквото и да стане.

# 12 969
Така е но все пак иде реч за екскурзия, не за здраве и неотложен ангажимент. За мен да си видиш близките е по-важно от Лувъра и Колизеума, щом това се ограничава в момента, що да не може и другото? От цялата ситуация всички ще загубим, едни билети, други друго.

# 12 970
# 12 971
Е как ме накарахте сега да включа тоя канал 3, дето съм го поставила от години под карантина в къщи. Някакъв в момента назидателно се кара от екрана, защо не сме се радвали, че нямало в България коронавирус. И че нямало един брадат мигрант. Какви хора сме били?! Ти да видиш... Брифинг обаче няма. Защо така?
Гледах го по ТВ Европа.

# 12 972
Още един високопоставен иранец е починал от коронавирус. Този път 55 годишна депутатка. Това е седмият ирански политик, който умира от вируса.

https://www.bloomberg.com/amp/news/articles/2020-03-07/iranian-l … r_impression=true

Омръзна ми непрекъснато да питате, вие ако взимате мерки, тогава какво ви пука, че някой може да подпали епидемия в България. Това не е сериозен въпрос и затова и не заслужава отговор.

За мен да си видиш близките е по-важно от Лувъра

Тя Лувъра и да иска няма да може да го види, те обявиха, че го затварят.

# 12 973
Така е но все пак иде реч за екскурзия, не за здраве и неотложен ангажимент. За мен да си видиш близките е по-важно от Лувъра и Колизеума, щом това се ограничава в момента, що да не може и другото? От цялата ситуация всички ще загубим, едни билети, други друго.
Имам предвид,че се вменява на хората какво да правят и какво да не правят. Това никога не е сработвало,няма смисъл. Дори някой да убеди друг да не ходи на екскурзия, която си е платил и ще загуби пари,някоя инфлуенсърка няма да си отмени платеното от някой друг пътуване,че и после ще ходи всеки ден на ново събитие. Такива колко ги следя и аз. В момента коя в Германия,коя се върнала от Испания, и на другия ден в мола. Мен ме притесняват тези,които след като се върнат,още на другия ден отиват на места с 200 човека. И аз имах екскурзия, даже бях уредила после да имам 14 свободни дни,в които да съм у нас,но в крайна сметка я отмених и дадох пари. Честно казано,никое мнение от темата тук не ми повлия,аз сама реших. Така че,знам че на много малко хора “не ходи” ще им повлияе.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 18:17 от elleonore1

# 12 974
Още един високопоставен иранец е починал от коронавирус. Този път 55 годишен депутат. Това е седмият ирански политик, който умира от вируса.

https://www.bloomberg.com/amp/news/articles/2020-03-07/iranian-l … r_impression=true

Омръзна ми непрекъснато да питате, вие ако взимате мерки, тогава какво ви пука, че някой може да подпали епидемия в България. Това не е сериозен въпрос и затова и не заслужава отговор.
Както и "Защо да не се пътува? Дал съм пари!"
Никой няма да спре ентусиастите, няма как. Това не ми пречи да съм на мнение, че поведението им е рисково в този момент.

Общи условия

Активация на акаунт