Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 835
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 035
  • София
Ако има медицинско лице в темата, би ли пояснило дали текстът “Отрича контакт с ОЗЗ” е стандартен в епикриза след прекарана в болница пневмония?

В какъв смисъл стандартен? Не е новоизмислен, ползва се, но зависи от конкретния пациент дали ще го пише в епикризата.

Не се изразих ясно. Нямам предвид, че е новоизмислен, по-скоро се питах дали присъства винаги, когато се касае за пневмония?

Не, не мисля, че на всяка пневмония се пише. Ако искате пишете на Лс каквото ви притеснява ако мога да помогна, да не спамим тук.

# 13 036
Детето не е карало точно това заболяване! Стига с глупостите!

# 13 037
Neko, и  на мен темата ми прилича на антиваксърската. Само че забравяш.че за новия вирус няма как да обвиним лекарите, нали?

Предпазващите се с маски и дезинфектант ще обвинят останалите, дотук добре. Но какво да правят пътуващите и другите грешници? На кладата няма да идат, значи остава да обвинят себе си, ако децата им или родителите им се разболеят. Сега съвсем ли са доволни всички?

# 13 038
Какви са тези фалшиви положителни тестове за коронавирус, за които споменава шефът на ВМА, които трябвало да се повторят, защото давали фалшиви положителни резултати?

Мисля, че почти при всички тестове има шанс за фалшиво-положителни. А тези, доколкото разбирам, не са особено надеждни нито откъм положителни, нито откъм отрицателни. Неслучайно ги правят по два пъти.

# 13 039
Нина върнете на първия пост и прочетете интервюто с доктора. Китай вече са знаели, че имат проблем, когато излезе инфо, че хора се пращат вкъщи за домашна карантина и изолация. Говорим за хората с леки симптоми.
Говорим за периода след обявяването на карантина в Хубей. Може ли цитат, че там продължават да връщат болни с леки симптоми вкъщи, защото не го намерих в интервюто на доктора?

# 13 040
Е тая приказка от години я слушаме и всеки път нищо, така че докато не видя вече - не вярвам. Имах предвид, добре че е стабилен вирус и по-лесно ще се направи ваксина.
Стабилен ли? Нещо се обърках. Нали имаше вече доказани две мутационни форми? " l" и " n"...

# 13 041
  • на пъпа на Златията
==
В стремежа си да ни правят на луди, вече и положителните тестове ще ги обявяват за фалшиви. Smile
==
Никой не те прави на луд .
Аз поне предполагам че нашите лекари изследват  напред грип  Б  и ако го няма тогава изследват за корона  предвид ограничените бройки тестове .
Така и тая приказка на тоя дето го изследвали  във ВМА  и лекарят му бил казал . че изследвал  още 13 като него и дал;и положителна проба. Ставало е за  грип б , а не за корона . Ама а деде . Как си мислите че  лекар ще каже че има корона без разрешение на началника , а ще каже на някакъв си пациент . Така че стига с тия комспирации. 

# 13 042
маски носиш ли последно, или само си лаеш тук?

Защото ако си носиш маската и противогаза, и си миеш ръцете и се жабуриш с белина, за теб опасност няма
 Какво си седнала да се косиш Wink
Ми аз по принцип не лая, щот не съм куче, не знам ти в какво обкръжение си, та лаят да е ви е диалог Satisfied
Иначе ти може да продължиш да се излагаш колкото си искаш SatisfiedSatisfied Вече разбрахме, че короната не може да ти се опре и си над нещата! Hands Clap
Значи, 2 или 3 пъти вече увърташ, и не отговаряш. Ясно е, че нито маска носиш, нито ръцете си миеш, нито вземаш някакви конкретни предпазни мерки.
Ясна си ми на 100 процента Wink
И доколкото те познавам от другите теми,  съм на поне 90 процента убедена, че пишеш тук срещу хонорар.
Последните седмици мисля, че заработваш добре 😃
Аз си нося маската, когато мога се мия, когато не мога, но се налага- ползвам дезинфектанти. Няма как да избягам от метрото, живея в единия край на града, работя в другия с метрото пътувам 40 мин. И определено не искам някоя, дето не иска да си загуби паричките от "бонуса" и е ходила да разглежда "културностите" на Франция да ме зарази. Един грип преди месец ме смаза, още не мога да се оправя, а съм сравнително здрава. Не си представям какво им е на майките, имали нещастието да имат болни деца, или тези "паникьори" дето са със автоимунни и БУКВАЛНО може да умрат от настинка. И за какво? Защото някой не може да си отмени почивчицата, ама не иска и карантина. Спирам, защото ако изразя каквото мисля ще е 2 страници със *****.

Между другото, всичките непаникьосани ми звучите като анти-ваксъри. "Ама какво като детето ми не е ваксинирано, нали твоето е. Ама какво да направя аз, че има деца, които не може да им се сложи ваксина? Аз виновна ли съм, че са болни? Важно е моето да не му слагат "отрови"." И после като се разболее тяхното "злато" или дават на заден, или обвиняват лекарите. И вие звучите така.
Нещо си объркала потребителките Wink
Не съм насърчавала никой да ходи на почивка, дори написах, ще предвид общата паника + че ще ги сложат под карантина + че всички ще ги гледат като чумави, е по-добре да НЕ ходят.

А за ваксините, наистина няма смисъл да се коментира. Сит на гладен вяра не хваща. Първите ми две деца са с ваксини, и не съм и предполагал какво може да направи ваксина на третото ми дете.
Така че, истината при ваксините е, че при ПОВЕЧЕТО хора се приемат добре. При някои, обаче, номерът не става.

Дай да не разводнявам темата, и да не преча на хората да си изкарват хонорарите. Wink

# 13 043
Та значи вируса си го е имало, но не сме знали? Мен лично това, че практически няма детская смъртност ме успокоява значително.

# 13 044
  • Варна
Е тая приказка от години я слушаме и всеки път нищо, така че докато не видя вече - не вярвам. Имах предвид, добре че е стабилен вирус и по-лесно ще се направи ваксина.
Стабилен ли? Нещо се обърках. Нали имаше вече доказани две мутационни форми? " l" и " n"...
По-скоро, няма. Вече не се обсъжда този вариант

# 13 045
  • Варна
Та значи вируса си го е имало, но не сме знали? Мен лично това, че практически няма детская смъртност ме успокоява значително.
Казват ви за случай с починало дете и това ви успокоява?

# 13 046
Гледах вчера, че този същия се е наричал "баварски вирус" преди това. Но се в спрял, и са го забравили. Сега същото нещо, с ново име, и става китайски.

# 13 047
  • София
Навсякъде повтарят тестове, защото се случва да са фалшиво отрицателни. Нали многократно се каза, че може да се изследва само активно болен човек, а ако се изследва здрав тестът ще бъде отрицателен при всички положения. Или бъркам?

# 13 048
  • тук и там
Не можах да намеря статията където по-подробно се  казваше,че има проблем със доставката на някакви химикали , необходимо за тестовете и че поради голямото търсене -не могат да насмогнат и има забавяне в доставките(на практика не доставят,чакат си реда всички)..Но и от днешната става ясно.
https://www.brusselstimes.com/all-news/belgium-all-news/99094/le … sp;    
Накратко
Скрит текст:

Цитат
    According to Professor Marc Van Ranst, who runs the reference lab, the testing service has gone through in six days a stock of chemicals intended to last six months.
“Every lab in every country is now placing orders for the same reagents,” he posted on Twitter. “There are stock shortages worldwide. That is why we of course deal with the most urgent samples first.”            

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 19:35 от Kaisia

# 13 049
Бианка, точно ще си ги обвинят лекарите. Моля се да не стигнем до там, но ако се стигне ще летят обвинения по лекарите от всички страни - политици, it's just a flu кликата, паникьорите, дето ошушкват аптеки. Всички.

За последен път ще го напиша, но този път и ще подчертая:
Проблемът не е толкова в смъртността, във ПРЕТОВАРВАНЕТО на здравеопазването.
Когато имаме 5000 болни, ВСИЧКИ други страдат. Защото няма как да приемеш някой с инфаркт във заразена болница. И човека с инфаркт умира, защото няма линейка, която да го вземе, а дори и да има, лекарите са ни малко и без това.
Ковид-19 според учените и медицинските доклади протича м/у 3 и 8 седмици. Това значи, че болните ще са по болниците поне по 2-3 седмици, я някой и много повече.

Обяснявам си високата смъртност при по възрастните със това, че когато трябва да се вземе решение кой да се лекува, младите са на първо място. И предполагам, че затова няма починало дете. Защото със сигурност за всяко дете са положени неимоверни усилия от страна на лекарите и сестрите.

Общи условия

Активация на акаунт