Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 211
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 050
Какви са тези фалшиви положителни тестове за коронавирус, за които споменава шефът на ВМА, които трябвало да се повторят, защото давали фалшиви положителни резултати?
Е, сега да развалят на хората празника утре ли? Ще фалират ресторантьорите. В понеделник сутринта ще кажат.

Може и да не го развалят , миналата седмица в един клуб ми мериха температурата още на тротоара преди да прекрачиш във фоайето,  казаха ми и за друг, че го правят. Приятелка ми каза, че вчера в ресторант помолили компания от 3 да излязат, тръгнали да дигат тон, но ги извели. Попитали сервитьора и казал, ме единия човек, много кашлял, имали нареждане веднага да ги извеждат без да им искат да плащат сметка, отваряли си очите на 4, за да ги хващат още на напитките.

Блогарите, коментиращи заведения, явно не ги посещават.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 19:35 от zari65

# 13 051
Та значи вируса си го е имало, но не сме знали? Мен лично това, че практически няма детская смъртност ме успокоява значително.
Казват ви за случай с починало дете и това ви успокоява?
Не разбира се. Не съм прочела докрай.

# 13 052
А дали може човек да е болен от грипа и да е носител на коронавирус едновременно? Припокриват се симптомите, имунитетът е отслабен. Като тестват за грип и излезе положително и след това не изследват за коронавирус, той си остава скрит.

# 13 053
дали положителен тест за корона? В коя болница е този доктор?
Не, дали са положителен резултат за грип тип Б.
А дали може човек да е болен от грипа и да е носител на коронавирус едновременно? Припокриват се симптомите, имунитетът е отслабен. Като тестват за грип и излезе положително и след това не изследват за коронавирус, той си остава скрит.

Наличието на друг вирус не изключва короната (стр. 6):
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/02/09/labor … iia_pri_khora.pdf

# 13 054
Другият път седем дни без лекарства се лекува грипа.
Явно за нея грип и настинка са едно и също нещо.

# 13 055
Е не е истина просто... Вирусът е нов. От групата на Корона вирусите. Има такава група, тя не е нова. Но точно този, Ковид-19 е нов, хора! Не е познат, не е изследван до момента. Какви сайтове четете, не знам, нито как четете.

# 13 056
  • на пъпа на Златията
==
Предпазващите се с маски и дезинфектант ще обвинят останалите, дотук добре. Но какво да правят пътуващите и другите грешници? На кладата няма да идат, значи остава да обвинят себе си, ако децата им или родителите им се разболеят. Сега съвсем ли са доволни всички?
==
Не,  не сме доволни че в обществото ни има такива   тъ ...
Като е толкова ербап да си вее полите и да зяпа Айфеловата кула , да вземе да си плати стореното на обществото . Защото ти казват че заразата се  разпространява в геометрична прогресия и това си е преднамерено убйство . Дали ще може да плати поне  за едно ??

# 13 057
  • Bulgaria
Какви са тези фалшиви положителни тестове за коронавирус, за които споменава шефът на ВМА, които трябвало да се повторят, защото давали фалшиви положителни резултати?

Мисля, че почти при всички тестове има шанс за фалшиво-положителни. А тези, доколкото разбирам, не са особено надеждни нито откъм положителни, нито откъм отрицателни. Неслучайно ги правят по два пъти.

Ако е така, не е особено коректно да съобщават, че няма положителни проби. Откъде пък са сигурни, че са фалшиво положителни? На мен по-скоро логично ми се струва да има фалшиви отрицателни проби, но не знам вече...

# 13 058
Ами наясно сме, ама да се гръмнем ли отсега, да не се мъчим?

Нормалната реакция е взимаме каквито можем мерки, да се надяваме да ни подмине, а ако ни хване, да го изкараме по-леко.

# 13 059
[quote author=Soft Click link

Вчера писах, че шефът на Робърт Кох каза, че до няколко седмици (имаше предвид нещо като две), ще има одобрено лекарство в Германия, но за ваксина е рано. Явно тестват или вече върви процедура по одобряване на лекарство. Май в немската тема го писах, не тук. Няма да давам линк, че се дразнят.

Разбира се, че няма да стане работата без медикамент. То не е грип да се измори, нито бежанец да го сложиш зад ограда.

Това звучи много добре, дано наистина намерят лекарство.
[/quote]

Няма начин лекарство да се “изнамери” и одобри за 2 седмици. Колкото и да съкратяват сроковете, това е абсолютно невъзможно. Възможно е да се добави нова индикация, на базата на ин витро данни.

# 13 060
4 нови в Румъния. 1 случай в Букурещ.

Едва ли смъртните случаи сред възрастните са повече защото не полагат грижи за тях. Директорът на болницата в Ухан почина, за него съм сигурна, че са положили всички грижи, колкото и да са били претоварени.

# 13 061
  • Street of Dreams
Ами наясно сме, ама да се гръмнем ли отсега, да не се мъчим?

Нормалната реакция е взимаме каквито можем мерки, да се надяваме да ни подмине, а ако ни хване, да го изкараме по-леко.

Цак

Немският здравен министър, малко цинизъм.

# 13 062
Добре де, тези, които толкова се сърдят на пътуващите, как си представят месеци/години наред никой никъде да не пътува? Все пак ние не знаем изобщо как ще се оттървем от короната, нито кога. Нима може животът да спре напълно за неограничен период от време? Доста голям абсурд.
С малки деца съм, включително и бебе, но няма начин да избегна пътувания и работа с чужденци, които са пътували. Поне не и в някакъв срок над няколко месеца и не виждам как би могло да стане. Много хора пътуват по работа и нямат избор, много хора работят с чужденци и пак нямат избор. Можеш да отмениш за няколко седмици, но повече от това няма как. На който не му понася, трябва да ходи на село и да се пази от другите. Рисковано е, но такъв е светът, в който живеем. Никой не е успял да спре разространяването на грипа всяка година, няма начин да се спре и тази гадост. Трябва да се научим да живеем с короната, за съжаление. Китайците не могат да срат да си ядат гнусотиите и запалиха цял свят.

# 13 063
Неко, това беше второто нещо, която ме смрази още в началото. Първото беше думата пневмония. Второто мисълта, че ще се налага да избират кой да живее и кой... да бъде оставен на собствени сили да го изкара. Апаратурата ще бъде решаваща, не желанието на лекарите. Гледах по новините днес показваха някаква стая, заделена за болни от КВ. Едно стайче с 4 легла. Оптимисти. Дори инсталация за кислород за маски не видях дали има. За апаратура за интубиране не ми се мисли колко имаме. Доколкото знам в реанимациите със сигурност. Вероятно и в операционните блокове. Но ако ги пренасочат това означава, както казваш, да оставят други хора без адекватно лечение.

# 13 064
Аз практически нищо не разбрах, или много малко. Това, че е респираторно заболяване от испански думата "респира" или "диша". Че при децата е 0,001%. И малко повече.

Общи условия

Активация на акаунт