Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 883
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 185
Еее, това в туитър много ме развесели Simple Smile Аз съм за Косово, ама не го намирам туита, че да гласувам.

# 13 186
  • София - Рим и обратно
Е, какво от това? Сметка може да се търси само от болни, неспазващи карантина и тези, които са били в пряк контакт с болен и неспазващи карантина.

# 13 187
Aнaнд Рaнгaнaтaн, прoфecoр пo гeнeтикa в Държaвния унивeрcитeт „Джaвaхaрлaл Нeру“ в Дeлхи и нeгoвитe кoлeги публикувaхa дoклaд зa изcлeдвaнe нa китaйcкия кoрoнaвируc. Тe ca oткрили, чe тoй ce e oбрaзувaл oт двa рaзлични видa кoрoнaвируc, чecтo cрeщaн cрeд живoтнитe (прилeпи и змии), кaктo и oт чeтири вируcoпoдoбни влoжки, хaрaктeрни зa ХИВ. Никoй извecтeн кoрoнaвируc нямa тaкaвa cтруктурa. Пo тoзи нaчин учeнитe яcнo дoкaзвaт, чe вируcът e cъздaдeн изкуcтвeнo и ce вoди бoeн

# 13 188
  • София

Доколкото знам да. Коинфекцията не  е рядко срещана при вирусите, та всякакви взаимодействия са възможни. Могат да се усилват до суперинфекция или единия да потиска развитието на другия, обаче единствения пример, който ми е известен никак не е положителен. Но доколкото и двата вируса ползват репликационния апарат на клетката гостоприемник, нормално да си влияят на конкурентен принцип.
Благодаря! Когато на човек му липсват познания, а опитва да ръзсъждава е доста изнервящо, та информацията наистина ми е от голяма полза.

Колкото до мерките във Франция, а и Испания свързани с учениците. Гледах репортажи и от двете страни, а и от Италия, тези хора са шокирани, че има моменти, в които сами трябва да се грижат за децата си по време на епидемия. Всеки бългагарин би си казал, че е нормално да имат план Б, когато детето им е болно, т.е. трябва да е вкъщи, но истината е в това, което, мисля, raptor каза доста пъти тук – от 75 години в западния свят не са имали големи проблеми със здравето или каквото и да е било, и имат съвсем други навици. Лични наблюдения – децата над 3-4 ходят масово болни на градина/училище, там им дава сестрата антибиотика и всичко е наред. Сега са потресени съвсем откровено и изобщо не приемат, че подобни мерки са нужни и приемливи. Затова и по-рано ви цитирах мерките във френското училище в София, защото такова нещо не се е случвало никога преди. Те просто не разбират идеята на карантината, на грипната ваканция и изобщо на подобна опасност.

Като социолог и у нас, и по обозримия ми свят, виждам, че да се вълнува човек от темата е непрестижно, признак е на нисък интелект и лошо психично здраве. Това в голяма степен ще окаже роля при взимането на мерки и у нас, и в Европа. Някак западният свят е светът на здравият, дори безсмъртен човек, който не се поддава на манипулации и паника. Имаше един учен от съвсем друга област, който в едно предаване каза, че сегашната ситуация е изпитание за това доколко хората вярват на науката, на авторитета на експертите.

# 13 189
Еее, това в туитър много ме развесели Simple Smile Аз съм за Косово, ама не го намирам туита, че да гласувам.
скрол

# 13 190
  • София
Aнaнд Рaнгaнaтaн, прoфecoр пo гeнeтикa в Държaвния унивeрcитeт „Джaвaхaрлaл Нeру“ в Дeлхи и нeгoвитe кoлeги публикувaхa дoклaд зa изcлeдвaнe нa китaйcкия кoрoнaвируc. Тe ca oткрили, чe тoй ce e oбрaзувaл oт двa рaзлични видa кoрoнaвируc, чecтo cрeщaн cрeд живoтнитe (прилeпи и змии), кaктo и oт чeтири вируcoпoдoбни влoжки, хaрaктeрни зa ХИВ. Никoй извecтeн кoрoнaвируc нямa тaкaвa cтруктурa. Пo тoзи нaчин учeнитe яcнo дoкaзвaт, чe вируcът e cъздaдeн изкуcтвeнo и ce вoди бoeн

Може ли линк към тази публикация?

# 13 191
В центъра се мотаят чужденци.И те не искат да си губят парите,макар полети и нощувки да са им в пъти по-евтини,отколкото на нас.Вчера следобед поне 15 млади мъже с куфари от Дондуков се спуснаха към ул.Искър.Какъв вирус,какъв грип?Пък и у нас нали първият го няма.Никаква карантина не спазват наши идиоти ексурзиянти.Днес разбрах за двама брокери разходили се до Италия тези дни.Ама те са си такива в този бранш,наглеци.Ходят си на работа,ще се срещат с клиенти.Пък каквото сабя покаже.

# 13 192
Неделните български училища в Лондон се разпускат във ваканция за 2 седмици, заради ситуацията с корона вируса.

На тези със симптомите на вируса и с напъните за тест се препоръчва сутрин по 50-100 грама ракия на гладно и така през 2 часа, до пълно излекуване.

# 13 193
# 13 194
Е, точно от Факти пък.

# 13 195
Колкото до мерките във Франция, а и Испания свързани с учениците. Гледах репортажи и от двете страни, а и от Италия, тези хора са шокирани, че има моменти, в които сами трябва да се грижат за децата си по време на епидемия. Всеки бългагарин би си казал, че е нормално да имат план Б, когато детето им е болно, т.е. трябва да е вкъщи, но истината е в това, което, мисля, raptor каза доста пъти тук – от 75 години в западния свят не са имали големи проблеми със здравето или каквото и да е било, и имат съвсем други навици. Лични наблюдения – децата над 3-4 ходят масово болни на градина/училище, там им дава сестрата антибиотика и всичко е наред. Сега са потресени съвсем откровено и изобщо не приемат, че подобни мерки са нужни и приемливи. Затова и по-рано ви цитирах мерките във френското училище в София, защото такова нещо не се е случвало никога преди. Те просто не разбират идеята на карантината, на грипната ваканция и изобщо на подобна опасност.
Във фейсбук имаше коментар под тема за грипната ваканция какво да правели здравите деца 6 дена вкъщи и не можело родителите да им обръщат внимание по 10-12 часа на ден Rolling Eyes
Като социолог и у нас, и по обозримия ми свят, виждам, че да се вълнува човек от темата е непрестижно, признак е на нисък интелект и лошо психично здраве. Това в голяма степен ще окаже роля при взимането на мерки и у нас, и в Европа. Някак западният свят е светът на здравият, дори безсмъртен човек, който не се поддава на манипулации и паника. Имаше един учен от съвсем друга област, който в едно предаване каза, че сегашната ситуация е изпитание за това доколко хората вярват на науката, на авторитета на експертите.
Толкова точно казано!

# 13 196
Колко голям процент? Къде четохте?
14%. На много места го имаше. В Китай, в Япония първата им пациентка и после още няколко, в Израел и в Америка има случаи.
https://bnr.bg/post/101233993

# 13 197
Време за удвояване на броя заразени..

Цитат
Doubling times:
Measels: 3 weeks
1918 pandemic influenza: 4 days
#COVID19 : 2.4 days (Wuhan), 2.6 days (Italy)

https://twitter.com/epsilon3141/status/1236351458204884992

# 13 198
Относно симптомите. Четох преди малко интервю с излекувана 67 годишна китайка. При нея е започнало с главоболие и слабост. Помислила, че просто е преуморена и не си обърнала внимание. Температурата започнала доста по-късно да се вдига и е било трудно да я свалят дори в болницата. След това се е развила пневмонията. За кашлица изобщо не споменава, може просто да пропуска. Но ето, в нейния случай със слабост и главоболие почва, макар да са от симптомите, които ги дават като по-малък процент.
Божичко! Настръхнах! От изброените симптоми, аз имам само слабост от вторник вечерта. Ужас, много се притеснявам! Как мога да си направя тест за коронавирус? Не съм пътувала никъде, нито съм имала контакт с пътували.
Спокойно де, сега и за една слабост ако почнат да си внушават хората коронавирус...най -вероятно  не си болна.

# 13 199
И още нещо интересно..

Цитат
Virus spread stops or slows significantly if *all* social interactions reduced by 1-1/R0 = 70-80%

https://twitter.com/epsilon3141/status/1236385036057882624

Общи условия

Активация на акаунт