Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 006
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 260
Да не стане и тук вътреболнична инфекция...
Ами да.Не са контактували с много хора.Само 18-20 други пациенти в болницата.Пък другите сигурно са се виждали с близки на свиждане.Близките с приятели,роднини,съседи,ходят по улици,транспорт,магазини и т.н.

# 13 261
Резултатите са колебливи, не са пътували никъде, нито контактували с болни .
Контактите им са около 18-20 човека ........
Жената е самотно живееща, предполага се че е комуникирала само с 1човек , амъжът - само със семейството си
.

Нали ходят до супермаркета за сирене и 'ляб... Все някой е кихнал около тях.

# 13 262
Щом не са пътували, смятайте за какво става дума. Беше ясно това нямане на случаи какво значи.

# 13 263
Тези двама човека не са излизали никъде в чужбина, нямали са близки и контакти с такива.
Следователно поне за мен са заразени и не са 0 пациент.
Не са сигурни обаче на 100 процента, че е корона.
Били са зле, сега се чувстват по-добре казаха.
Като цяло 4 човека се изказват, ама ...

# 13 264
Ще изследват персонала, семействата и 2-3 пациенти, които са били в същите стаи.

МВР ще следи никой да не напуска болниците.

# 13 265
Значи тествани са с три различни теста:
- първи тест, направен с комплекти, препоръчвани от СЗО - положителен
- втори тест, направен с тест английско производство - положителен
- трети тест, направен с комплект испанско производство - отрицателен

И двамата вече са били в болници в инфекциозни отделения и явно са хванати случайно с днешното по-обширно тестване.

# 13 266
Добре, сега вече ще започнат да разплитат евентуалните огнища, което е добра новина. А представете си ако не бяха почнали да тестват по болниците и всички си стоим спокойно, мислим си, че няма нищо, а то гори.

Така че новините са както лоши, така и добри, така смятам аз.

# 13 267
  • София
Е не. Супер безотговорно. За какво беше този цирк?
Кой цирк? Какво точно искате от тези хора?

# 13 268
Бих казала, че се работи адекватно из болниците. Не знам защо трябва да се плюе всичко и всеки.

# 13 269
Добре, сега вече ще започнат да разплитат евентуалните огнища, което е добра новина. А представете си ако не бяха почнали да тестват по болниците и всички си стоим спокойно, мислим си, че няма нищо, а то гори.

Така че новините са както лоши, така и добри, така смятам аз.
Мисля, че само тези от щаба са си седели спокойно, не знам някой да е вярвал, че просто вирусът ни подминава.

Някой схвана ли дали са в една болница?

# 13 270
Добре са направили, че са тествали масово. Затова апелирах и аз , мантрата да тестваме само екскурзианти беше преди цял свят да е пламнал.

# 13 271
  • София
Това, че изследват всички болни с проблеми с дробовете, е похвално. Това е най-доброто към момента. Ето, че го хванаха хората. Оттук нататък да действат по план, би трябвало да имат такъв.

На мен ми дойде идея. Новините не са добри, ще има борба, аз някак се надявах, че генетично може да имаме предимство пред коронавируса, ама не. Стана доста стресиращо за хората, а когато сме в състояние на стрес и страх, сме по-податливи на болести. И се замислих колко хубаво би било ако БПЦ и другите християнски деноминации организират обща молитва за България, пък и за целия свят. Молитвата има огромна сила, още повече, отправена от много хора, които са заедно за една кауза, освен това носи много успокоение. Пускат щаба да говори, после, примерно вечер в някакъв час, когато не сме на работа, който иска, може да се помоли за България и хората.

# 13 272
В два града са, бе душко. Трябва и болниците да са различни.

# 13 273
Лошо, че не се пътували и може да отнеме много време да намерят нулевия пациент.

# 13 274
Нямаме нулев пациент. Докато го намерим...

Общи условия

Активация на акаунт