Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 929
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 500
  • В офиса
Сапуна и водата не мога да ги нося в джоба, когато съм в градския транспорт и после няма място да се измия. Ще измисля нещо със спирт и там пони за почистване на лице в кутийка.
Sorry, гледам да не съм надменна, но тук подпалих от друг потребител от преди. Има рецепти за санитайзъри, общо взето повечето са: спирт/алкохол/водка + алое + етерични масла и витамин Е.
Да кажем гониш 70% спирт, който трепе всичко за 30 секунди, тогава 3 части 95% спирт + 1 част алое + няколко капки вит. Е + масло от чаено дърво + лавандула. Не разбирам от етерични масла, знам че чаеното дърво е антибактериално, лавандулата - предполагам успокояващо (както за кожата, така и за психиката Wink). При всички положения може без тях. Идеята е спирт, ама да не изсушава прекалено кожата на ръцете.

# 13 501
На мен ми дойде идея. Новините не са добри, ще има борба, аз някак се надявах, че генетично може да имаме предимство пред коронавируса, ама не. Стана доста стресиращо за хората, а когато сме в състояние на стрес и страх, сме по-податливи на болести. И се замислих колко хубаво би било ако БПЦ и другите християнски деноминации организират обща молитва за България, пък и за целия свят. Молитвата има огромна сила, още повече, отправена от много хора, които са заедно за една кауза, освен това носи много успокоение. Пускат щаба да говори, после, примерно вечер в някакъв час, когато не сме на работа, който иска, може да се помоли за България и хората.
Права си, по време на чумната епидемия са се молили интензивно и хоп спрели са я.

# 13 502
А сега вместо паника, дано всеки има самосъзнание и вземе елементарни мерки, сред които и да не се водят болните деца да ги гледат бабите им. Пощадете ги поне сега!  Дано се усетят майки, свикнали децата им да се отглеждат от бабите. Вирусът е по-опасен за възрастните!
Честит празник, момичета!

# 13 503
Бизнесът е по-важен ☹

# 13 504
  • София
Има ли информация в кои емирства на ОАЕ са регистрирани заразени хора? В Дубай ли са?

# 13 505
Адски се дразня на препоръките да не се набавя храна и да не се залита в презапасяване. Хората, които стоят в карантина как се очаква да я спазят ако са останали с празни шкафове и нямат какво да ядат. Просто трябва да има пазаруване в по-големи количества за да се ограничи шматкането по 3 пъти до супермаркета и така вероятността да се разпространи заразата е 3 пъти по-голям.
Аз бих се записала доброволец да снабдявам с провизии хора, които са в изолация, но няма кой да им пазарува. Не знам как да стане обаче. Ако сред познатите ми има такива, ще науча. За непознати няма как да разбера, освен ако не се появят някакви Фб групи по места.

Маски има, но са скъпи. В аптеките около нас по 2 лв. Вчера получих една кутия, която успях да намеря онлайн за по 1.50.

# 13 506
  • Terra incognita
Честит осми март на дамите!
Преди малко прочетох за двете положителни проби. Ще чакаме 10ч, за да се препотвърди. Ами, то се знаеше.
Сега прочитам и ,че Ломбардия вече е червена зона- не може да се излиза, нито да се влиза.

# 13 507
Пациент 0 в Габрово може да е италианецът, който беше с грипоподобни симптоми, май имаше шивашка фабрика.

# 13 508
Има ли информация в кои емирства на ОАЕ са регистрирани заразени хора? В Дубай ли са?
И в двете.

# 13 509
Ломбардия както и Модена, Парма, Пиаченца, Реджо Емилия, Римини, Пезаро и Урбино, Александрия, Асти, Новара, Вербано Кусио, Осола, Верчели, Падуа, Тревизо и Венеция стават червена зона в Италия, разрешени са само неотложни пътувания.

# 13 510
  • Street of Dreams
Добро утро, снощи научих лошите новини.

Гледам БТВ, коя е госпожата? Да не изпадали хората в паника, че в нейната болница поскъпнали маските? Сега какво, нещата са факт - и маски ли да не си купят хората? И без това няма, до колкото знам. Интересна дефиниция за паника.

И изобщо тези въпроси на жирналистите "Има ли място за паника" са толкова неадекватни...Какво очакват да им се отговори?

# 13 511
  • Terra incognita
Те щом са стигнали до Плевен и Габрово, ехеее, откога си циркулира.

# 13 512
Сега в 10 да не кажат , че пробите са отрицателни последно Joy

# 13 513
  • Terra incognita
Нужно ли е да повтарят пробите? Така ли се прави навсякъде?

# 13 514
В момента дават интервю с един лекар по бтв. Най-адекватно мнение за мен.Мангъров.
Само съм подозрителна за развитието на болестта, иначе за разпространението мисля същото.

Общи условия

Активация на акаунт