Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 929
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 545
Настина ли някой си мисли, че сега започва тук? Абсурдно е.
Със сигурност не е от сега.
Остави ни да се паникьосваме на спокойствие днес. Smiley
Отивам за лещичка аз.

# 13 546
Отивам за лещичка аз.
И тоалетна хартия си купи.

# 13 547
  • град-държава
Ама и аз съм си паникьосана, особено в момента, тъй като съм със запушен нос.

# 13 548
Едва ли някой в тази тема си мисли, че сега започва. Аз лично от две седмици съм си ограничила контактите, карам хората да стоят на поне метър от мен, при все че изглеждат здрави.

# 13 549
  • Terra incognita
Отивам за лещичка аз.
И тоалетна хартия си купи.
Или си пази брошурите от Кауфланд и Лидл. Че хартията ще стане дефицитна стока.

# 13 550
Някой може и да са заблудили, като преди дни обявиха "грипна" ваканция, но тук в темата здравомислещите много добре знаехме, че става въпрос за чиста "корона" ваканция. Никой не вярваше на обясненията "как в България изключително много се увеличили напоследък болните от грип Б" това беше само за наивници.

# 13 551
Бледолилава, точно! Напълно съм съгласна. Да се бърка нормална предпазливост и да те обвиняват във всяване на паника е ненужно.
Каквото има да става ще стане. Не можем да го спрем.
Лошото е, че не е изучен достатъчно.

# 13 552
Ама и аз съм си паникьосана, особено в момента, тъй като съм със запушен нос.
Запушения нос и хремата са си направо благословия. Не са сред типичните симптоми на КВ. От друга страна едно отверстие по-малко, през което вирусът би могъл да проникне Joy

# 13 553
Да не ви плаша, но в много райони циганите ходят да работят по полетата на Италия. В момента, в който ги пуснат отпуск хващат бусчетата към Бг.
Имаме доста студенти в Милано, които вече се прибраха за двуседмично ваканция.
Освен на собствената си хигиена и имунитет, на нищо друго не можем да разчитаме за превенция

# 13 554
  • град-държава
Което не е чак толкова лоша новина, защото очевидно се лекува традиционно и върши работа. Далеч съм от мисълта, че прилагат иновативни методи.
Представяте ли си цялата драма да е, защото традиционно цяла Европа не пие антибиотици и чакат да им мине...

# 13 555
  • Terra incognita
И аз преди време споменах нещо за ромите, но някой каза, че не го е страх, защото си седяли по гетата. Ами не навсякъде. По моя край си шеткат свободно из центъра, кафенце си пият. А като се заюркат към спешното, цялата рода се изсипва.

# 13 556
За Плевен и Габрово,резултатите ще са готови в 10часа и ще стане ясно дали са положителни тестовете! Но този път май ще се окажат положителни,недай си боже!

# 13 557
  • град-държава
Бледолилава, нямам хрема - само запушен нос и се успокоявам, че още не съм вдигнала Т. Писах и назад, че мъжът ми работи с чужденци, та нали..😞

# 13 558
Което не е чак толкова лоша новина, защото очевидно се лекува традиционно и върши работа. Далеч съм от мисълта, че прилагат иновативни методи.
Представяте ли си цялата драма да е, защото традиционно цяла Европа не пие антибиотици и чакат да им мине...
Не, не си представяме. Вирус с антибиотик не се лекува. Антибиотиците са за бактериите. Евентуално помагат при последваща вируса бактериална инфекция. Но за вирусно заболяване - не.

# 13 559
Мисля си за асансьорите още от китайските клипчета. При тях оставяха клечки за зъби, с които да натискат копчетата, за да не ги пипат с ръце. За мен, не копчетата, а въздуха в самата малка кабинка е проблемен - ако някой заразен го е ползвал преди малко. Който може, май е по-добре да ползва стълбите.

Общи условия

Активация на акаунт