Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 778
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 560
Хора, смейте ми се, но ще купя най-евтината водка и ракия, заедно с шишета с пулверизатор за дезинфекция на ръце.

# 13 561
  • тук и там
И аз се тревожа за майка ми,защото е със диабет и хобб-една от най-лошите  възможни комбинации при този вирус. До сега някак се успокоявах че все още няма случаи във БГ,но след снощните новини и най-вече предвид това че заразените дори не са пътували...Ужасена съм.

# 13 562
  • Буркина Фасо
За Плевен и Габрово,резултатите ще са готови в 10часа и ще стане ясно дали са положителни тестовете! Но този път май ще се окажат положителни,недай си боже!
резултатите са готови. за 10 ч е брифинга на който ще ни информират какъв е резултата.

# 13 563
  • град-държава
Бледолилава, не помагат за вирус и аз не съм казала това, но за усложненията да.

# 13 564
Ако си мислите че 1/3 поне от нас не сме прекарали Короната на крак се лъжете.
....
Просто си трябва да се изгради естествен имунитет.
Радвам се, че има такива оптимисти.
А чухте/прочетохте/разбрахте ли, че инкубационният период може да бъде, вече, по последни данни, 24 дни?
Просто си трябва да се изгради естествен имунитет, разбира се. Как не са се сетили всички досега.
Тези, пътуващите за собствен кеф, даже вече си мислят, че го имат.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 09:22 от Less

# 13 565
  • Terra incognita
Антибиотик при вирус? Това е специалитет на българите, които обичат да се самолекуват.

# 13 566
Което не е чак толкова лоша новина, защото очевидно се лекува традиционно и върши работа. Далеч съм от мисълта, че прилагат иновативни методи.
Представяте ли си цялата драма да е, защото традиционно цяла Европа не пие антибиотици и чакат да им мине...
Ами четох за Китай, интервю с момиче, което е помагало с осигуряването на предпазни средства за докторите. Една вечер закарала един от докторите да тях. Заразила се, от там и семейството й. Нея за я лекували с китайска медицина, не спомена нищо за антибиотици. Баща й обаче е бил 6 дена в кома, с какво е лекуван не се знае.
Разказ на англичанин, бил е болен декември, после е разбрал, че е коронавирус. Като нямало накъде, отишъл до болницата. Изписали му антибиотик, който той не искал, ама в крайна сметка, взел. Дали му и инхалатор. Оправил се е човека.

# 13 567
  • Буркина Фасо
Мисля си за асансьорите още от китайските клипчета. При тях оставяха клечки за зъби, с които да натискат копчетата, за да не ги пипат с ръце. За мен, не копчетата, а въздуха в самата малка кабинка е проблемен - ако някой заразен го е ползвал преди малко. Който може, май е по-добре да ползва стълбите.
то стълбите са в безвъздушно пространство Smiley
човек като са запъхти по стълбите издишва много повече вируси, отколкото в кабината.

# 13 568
  • град-държава
Антибиотик при вирус? Това е специалитет на българите, които обичат да се самолекуват.
Не съм казала такова нещо. Аз лично никога не се самолекувам - с хидроцефалия съм и не си играя на лекар. Често се заразявам от детето с вируси, та и все така често стигам до антибиотици, след като правя бронхити и бронхоспазми, нищо, че първоначално съм била с вирус.

# 13 569
  • Пловдив
Ромите изобщо не са в гетата. Обикалят цяла Европа и щъкат зализани по главна улица, омешани с италиански, гръцки и израелски туристи. Това нещо отдавна обитава нашата географска ширина. Което е малко или много успокояващо. Очевидно не ни разболява толкова лесно. Аз съм от групата на предпазливите и страхливите, но се опитвам да и бъда оптимист.

# 13 570
  • Terra incognita
Не съм казала такова нещо. Аз лично никога не се самолекувам - с хидроцефалия съм и не си играя на лекар. Често се заразявам от детето с вируси, та и все така често стигам до антибиотици, след като правя бронхити и бронхоспазми, нищо, че първоначално съм била с вирус.
Ами антибиотиците се изписват при бактериална инфекция. Коронавирус не се бори с антибиотик, защото не е бактерия, а вирус.
Ако ковид даваше бактериални усложнения, това вече щеше да се знае.

# 13 571
Хора, за вируса НЯМА ОТКРИТИ ДОСЕГА ЛЕКАРСТВА. Нали затова умират хората, защото няма лекарства, няма лечение досега измислено. Не пийте антибиотици, не помагат. Нищо не помага, ако нещо помагаше, досега да го бяха казали и да го бяха одобрили за лечение. Има само тестови лекарства, но нищо одобрено.
Няма лечение за този вирус, стоите си у дома и се молите организма ви да е достатъчно силен сам да се пребори.
Ако пиете антибиотици, нищо не правите, не се самозалъгвайте.
Единственото лечение измислено досега е пост и молитва, няма друго.

# 13 572
  • град-държава
Да, но води до усложнения, които се лекуват с антибиотици.

# 13 573
  • В.Търново
Нещо не ми зарежда worldometers.info. Само на мен ли не ми зарежда?
Исках да видя дали България е отразена вече.
П.П. Зареди ми на 15-тия опит. Отразени са.
Отразена е, още нощес като съобщиха за пробите.

# 13 574
  • Terra incognita
Да, но води до усложнения, които се лекуват с антибиотици.
За сега няма данни ковид да дава бактериални усложнения. Иначе щеше да се знае. Лекарите затова са лекари.
Првдполагам, причината е, че при ковид рядко има отделяне на секрети. Поправете ме ако съм написала глупост.

Общи условия

Активация на акаунт