Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 714
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 13 740
  • Варна
За възрастната жена казаха откога е в болница. Имало е две други пациентки в стаята първите дни.
Може би касае начина на организация в двете болници, а и преценката кого точно да обхванат.
Нали се сещаме, че тези медицински работници, които са обгрижвали пациентите, имат контакти със свои колеги ежедневно? От други отделения...  Тях като първа линия ли ги броят или като втора? Семействата им, при които се прибират всеки ден...
Може да е местена от едно отделение в друго.
За момчето знаем по-малко подробности относно престоя му в болницата.
Няма какво да ровим колко и защо. Важното е да тестват по правилните, от медицинска гледна точка, принципи и да действат професионално.

А всеки от нас мисля знае какво може да направи, в собствено качество, за да ограничи възможността за заразяване.

Пробите от Габрово са 46! Казаха го няколко пъти, включително в момента съм си върнала включване от града.
"70 и кусур" са общо от двата града.

# 13 741
  • Насред хаоса
Имам чувството, че медиите чак със задоволство захапаха новината за корона в България - най-после и ние като света. И ще дъвчат и разтягат тая дъвка с доказани и недоказани твърдения и ще вдигнат паниката на макс, не че е много малка и в момента.
Доколкото виждам, заведенията и моловете са пълни. Те ще му кажат на Гане какво да прави ...
Де да бяха всички като Сингапур, досега тоя вирус да е утихнал.

# 13 742
Нещата се развиват по сценарий точно като в World War Z. Накрая хората се научават, че нищо не е даденост, внимават и вземат, че се организират успешно. Казвам ви аз, че зомби апокалипсис е нещо много полезно и води до положително развитие. Поне имаш истинска задача, не просто да мрънкаш що на Доналд Тръмп му била такава прическата.

Ей сега ще се разчуят някои дефицити на здравните системи, да не излезе, че в Италия са лекували с Tylenol, докато отече работата. И да не излезе, че в БГ вирусните пневмонии всъщност се лекуват доста адекватно...

# 13 743
Мангъров днес оръси в три телевизии и то само глупости. Рядко злобен човек, не се ли усеща, че и той не е първа младост...

# 13 744
За възрастната жена казаха откога е в болница. Имало е две други пациентки в стаята първите дни.
Може би касае начина на организация в двете болници, а и преценката кого точно да обхванат.
Нали се сещаме, че тези медицински работници, които са обгрижвали пациентите, имат контакти със свои колеги ежедневно? От други отделения...  Тях като първа линия ли ги броят или като втора? Семействата им, при които се прибират всеки ден...
Скрит текст:
Може да е местена от едно отделение в друго.
За момчето знаем по-малко подробности относно престоя му в болницата.
Няма какво да ровим колко и защо. Важното е да тестват по правилните, от медицинска гледна точка, принципи и да действат професионално.

А всеки от нас мисля знае какво може да направи, в собствено качество, за да ограничи възможността за заразяване.

Пробите от Габрово са 46! Казаха го няколко пъти, включително в момента съм си върнала включване от града.
"70 и кусур" са общо от двата града.
Мисля, че тях ги броят като втора линия. Първа е директният контакт със заразените.

# 13 745
  • При семейството си
https://www.24chasa.bg/novini/article/8273300

Британски топвирусолог, работил с Ебола, но смята този вирус за най-страшното нещо, с което се е срещал.

Не казва нищо, което вече да не сме коментирали в тази тема. Висока заразност в съчетание с висока смъртност. Ебола никога не може да предизвика пандемия и няма поненциал да достигне до милиарди хора.

Така де, нали трябва да се “оправдаят” милионите за разработването на ваксина. Ако няма словосъчетанието “най-страшен” току виж цифрите паднали с една нула.
https://www.google.com/amp/s/www.indy100.com/article/coronavirus … ate-9384561%3famp

Не съм против разработване на ваксина, просто малко аналитична мисъл и обективност.

# 13 746
Доколкото разбрах, тествали са първите заразени с три вида тестове - един на Who, британски и испански. Само последният е дал отрицателна проба, а досега са тествали с него и много други хора, всъщност. Това дали може за означава, че тестът е ненадежден? Каква може да е причината да отчита отрицателен резултат? Не разбрах, и при жената, и при момчето от снощи ли е станало така...

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 12:08 от Less

# 13 747
  • Варна
Имам чувството, че медиите чак със задоволство захапаха новината за корона в България - най-после и ние като света. И ще дъвчат и разтягат тая дъвка с доказани и недоказани твърдения и ще вдигнат паниката на макс, не че е много малка и в момента.
Доколкото виждам, заведенията и моловете са пълни. Те ще му кажат на Гане какво да прави ...
Де да бяха всички като Сингапур, досега тоя вирус да е утихнал.

Като гледам какво става из ЕвропаТА, май "Гане" не е сам.

Не сме нито най-недисциплинирани, нито най-прости. Стига сме се подценявали!

Какво е казал Мангъров?

# 13 748
  • Насред хаоса
Ами Гане трябваше точно от Европа-та да си вземе поука. Не да се прави, че нищо няма и да се връща от заразени райони и да се прави на луд - я на зъболекар отишъл, без да предупреди, я се прибрал с грипоподобни симптоми и хукнал по родата, без да се провери. Сега въпросът е за колко време 4-те случая ще се окажат много повече.

# 13 749
Бойко говори толкова унизително с останалите членове от щаба, че направо ми е неудобно да го слушам заради тях.

Мангъров каза, че мерките му се струват прекалено строги.

# 13 750
За момчето разбрах поне аз, че е лежало в една стая с един човек и той е далият положителна проба, на 61 г ., ако правилно съм запомнила.
Във фейсбук в италианската тема, хора споделят, че много българи са се върнали от Ломбардия, като е станало напечено. На нашата граница са лъгали , че пристигат от Германия. Самите наши там го споделят, като разбраха снощи за положителните проби у нас.

# 13 751
Бойко говори толкова унизително с останалите членове от щаба, че направо ми е неудобно да го слушам заради тях.

Мангъров каза, че мерките му се струват прекалено строги.

И на мен ми се стори унизително. И все сравнява с Италия. Не искаме да стигаме дотам, нали?Мисля, че Щабът подхожда доста адекватно.

# 13 752
От мненията на Мангъров разбирам, че всичко е обречено така или иначе, по-добре да не се опитваме да взимаме мерки, защото така само вредим на икономиката, сега е по-важно тези 80% да се успокоят и да спрат да мислят и да се тревожат за 20-те, които ще пострадат по-сериозно.

Не съм гледала много интервюта да си призная, само няколко, защото следях други неща, но защо ли ми се струва че като че ли Кунчев е най-адекватния там?

# 13 753
  • София
Жената е приета в болницата на 3ти,което значи, че е заразена поне от 1ви март.
Няма как да е заразена на 1 и на 3 приета с пневмония. Казват, че пневмонията се развива известно време след развиване на температура, нататък докато стигне до болница още- 6 дена среден инкубационен период, после още седмица докато стигне до хоспитализация- две седмици може да е, може повече- т.е. заразяването й е по-вероятно да е преди да стане видимо какво става в Италия.

# 13 754
И на мен ми в обидно да слушам как едва ли не тия възрастните са отписани

Общи условия

Активация на акаунт