Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 125
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 025
Май е вече факт затварянето на ясли и детски градини в Плевен и Габрово - https://dnes.dir.bg/obshtestvo/zdravniyat-ministar-nalozhi-izvan … -pleven-i-gabrovo . Няма да е лошо по-бързичко да взимат такива решения, за да разполагат хората с малко повече време да търсят решения за децата си.

# 14 026
Маските предпазват и то до голяма степен. Много ясно, че щом ги няма никъде всеки ще тръби, че те са неефективни и не ни трябват. Наистина медицинските маски, които се продават в аптеката не са най-ефективните и подходящи и ако не се сменят често може да имат отрицателен ефект. Но има десетки други маски с филтъри и много по-висока степен на защита. Извинявайте, но не може да ме убедите, че носенето на маска не е ефективно. Та дори и домашно направена маска, която разбира се, се сменя често, пере се и дезинфекцира ще е по-добре от нищо.

Ами, добре. Използвайте ги Вие да се предпазвате. А тези, където са болни няма смисъл да ги ползват.
Около мен вече има 10 болни и нямат маски, но пък виждам сумати здрави с маски!
Маската може да е еефективна, но не е ефективна за онези където в автобуса са с маска и като слезнат от автобуса си бъркат в устата! Нали все пак...

Коментирано е многократно това за болните. Съвсем скоро и аз го коментирах. Болните след като вече са болни не виждат смисъл да се пазят, кашлят и плюят навсякъде. Те ако носеха маски, може би здравите нямаше толкова да се опитват да се опазят.

Ами те и да искат, няма как да разберем, понеже нямат тази възможност. И малко да са искали, сигурно повече щеше да помогне, отколкото вие да ги носите и да се пазите от тях! Но добре.
Бъдете здрави и щастливи! Хубав ден!

Стига вече писахте глупости, нямали възможности. Целия фейсбул е гръмнал, всеки втори продава шити маски. ОЛХ е пълно. Дори един шал от Джъмбо ще свърши същата работа. Айде стига вече оправдавахте тези хора. Винаги има начин, трябва и желание да има.

# 14 027
Здравният министър издаде заповеди във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 на територията на България - https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/zdravniyat-minis … JvxWCIUxpSKa5bUvs

# 14 028
Госпожо Valerie N, ако здравите не се предпазват, то утре ще се влеят в редиците на болните. И никой не е изкупил маските, да ви кажа. Изпокриха ги когато свършиха в Китай, а тук бяха по 20 стотинки максимум. Сега отново се появиха на 1.50-2 лв минимум. И продължавайте да си вярвате, че не помагат на здравите срещу зараза, предаваща се по въздушно-капков път. Те болните само срещу бравите и копчетата на асансьорите дишат и кихат.
Маските НЕ ПОМАГАТ, ако освен маска нямаш и очила, които да предпазват очите ти. Вируса влиза през очите толкова лесно, както и през носа и устата. Да носиш маска без очила и да си мислиш, че си предпазен е най-малко глупаво.

# 14 029
Мередит, не дай си боже да се разболее някой от нас, мисля няма да има възможност да се отказва от лечение или да прави избор на екип ако ме разбираш......А още по-малко ще може да проверява квалификацията и морала на лекуващите го.

# 14 030
  • Другата България
Вярно ли е, че в Плевен и Габрово затварят и детските градини и яслите?
Засега се обмисля само. Не е официално.
Но тук имаше потребителка, която твърдеше, че болницата в Плевен е и за Ловеч, да каже тя, предполагам е най-малко медицинско лице, може да е по-запозната от мен.
Не се обмисля, факт е. Аз съм от Габрово и още преди два часа обявиха че детските градини затварят до второ нареждане.
Ясно, аз за Плевен говорех само. Значи вече е факт.
Благодаря момичета, wild poppy, teta75.

# 14 031
А защо лекарите са с маски щом според някои от вас те не вършат никаква работа? В поликлиниката също персонала е с маски, вкл.и тези на информация ?
Ако бяха толкова безполезни, нима щяха да ги носят?

Според мен вэршат работа и намаляват риска от заразяване.

# 14 032
Това, че някой носещ маска си е бръкнал в устата е смехотворна причина да се сипят гръм и мълнии срещу всеки, търсещ начин да ограничи болестите и вирусите. Цял Китай с маски, ама Ганьо пак едни гърди напред с познанията.

Добре е заплахите за спиране на писане и четене в темата да се спазват. Тъкмо се зарадва човек и вижда, че пак празни приказки се пишат...

# 14 033

Маските НЕ ПОМАГАТ, ако освен маска нямаш и очила, които да предпазват очите ти. Вируса влиза през очите толкова лесно, както и през носа и устата. Да носиш маска без очила и да си мислиш, че си предпазен е най-малко глупаво.
Така е, маските предпазват от грип , ако са правилно поставени, често сменяни.
За корона вирус не е ясно колко са ефективни. Говоря за масовите от аптека, които са.

Чакам да видя очилата, на онази потребителка дето си ги е купила за 2ро пришествие.

# 14 034
Не мога да повярвам, че все още има хора, които да приказват, че маските не помагали. То бива да си тъп, ма пак пък толкова, наистина не вярвах. Излиза, че и хора изчели темата, са пропуснали постовете, как по точно маските помагат.
По скоро ти не си чела, че Ковид 19 може да проникне и през очите.
Та маската помага, около 15 минути, да се предпазиш от обикновен грип.
Другото са полемики.

Аз и очила съм си купила не се притеснявайте, а и най-малко не съм толкова проста, да позволя на някой да ми се изкиха в лицето.
Ама те кихащите и кашлящите позволение ли искат от околните?

# 14 035
Искам да попитам тези, които имат маски и очила къде ще ги носят, освен до магазина и ГТ например. На работа в офиса с маска и очила ли ще сте?

# 14 036
Живея до мола във В.Търново.Сега излязох на терасата и гледам поне пет габровски коли на паркинга.Изумявам от дебилността на хората.

# 14 037

Така е, маските предпазват от грип , ако са правилно поставени, често сменяни.
За корона вирус не е ясно колко са ефективни. Говоря за масовите от аптека, които са.

Чакам да видя очилата, на онази потребителка дето си ги е купила за 2ро пришествие.

Мойта маска не е купена от аптека, изобщо не е хирургична, но и хирургична да е пак е по-добре от нищо. Може да не помагат на 100%, но няма и да ти навредят да си ги сложиш. Аз съм си взела маски още от януари, не съм чакала КВ да дойде в България да се юрна да купувам, а който не се е сетил, не е мой проблем. Значи като пътуваха насам натам, не мислиха за мен и Лили тук, където си седим вкъщи,защото ни е страх. А ние с Лили например, трябва да мислим за болните, които си правиха кефа в Италия така ли????????? Айде вече спрете да обвинявате нас за всичко. До вчера дрънкахте, че е просто грип, сега заприказвахте друго.
Както преди време казах,точно такива хора, които приказват че това е just a flu, ще са най-паникьосани и неподготвени.
И за Ваше сведение не съм си купила, нито един медикамент от аптеката! Тези медикаменти, които липсват ги няма повече от месец.

# 14 038
Те и затова масово лекарите се разболяват, понеже маските ги предпазват.

# 14 039
Аз съм с очила постоянно, вярно незащитени, но все пак. На работа седя до прозореца, проветрявам постоянно. Малко хора сме в стаята - аз и още един човек. Естествено ще ходя да се храня и до тоалетната, не смятам да изкукурясвам. Градския транспорт е най-големият фактор за мен и то, защото го ползвам с децата си, пък те все още навират какво ли не в устите си.

Ако си изложен постоянно на риск, сигурно няма нищо, което да предпазва на 100%. Тук не прочетох да има лекари, така че маската е вариант.

Общи условия

Активация на акаунт