Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 121
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 040
Госпожо Valerie N, ако здравите не се предпазват, то утре ще се влеят в редиците на болните. И никой не е изкупил маските, да ви кажа. Изпокриха ги когато свършиха в Китай, а тук бяха по 20 стотинки максимум. Сега отново се появиха на 1.50-2 лв минимум. И продължавайте да си вярвате, че не помагат на здравите срещу зараза, предаваща се по въздушно-капков път. Те болните само срещу бравите и копчетата на асансьорите дишат и кихат.
Маските НЕ ПОМАГАТ, ако освен маска нямаш и очила, които да предпазват очите ти. Вируса влиза през очите толкова лесно, както и през носа и устата. Да носиш маска без очила и да си мислиш, че си предпазен е най-малко глупаво.
Това е важно уточнение, но очила поне има, не е като да са свършили или поскъпнали десетократно. Вярно, че тези, които не са със специално предназначение, не дават пълна защита, но това се отнася и за самите маски, до които имаме достъп.

# 14 041
==
От класа на голямото дете има доста болни, даже имат и една кашляща учителка и не ми се иска да я пращам там.
==

Циганетата у наше село  използват  всеки случай да не ходят на училище . Щом се разкиха едно и всички си оставт в къщи щот ги мързи да ходят на училище . Още една седмица преди грипната ваканция  от цял автобус пълен с 40 деца имаше ,   а още преди обявяването  на грипната ваканция бяха в автобуса  всичко   4  . Седят си в къщи гледат си индийски филми и  дънат чалга . . А българчетата  като ги пуснаха от училище всяка вечер са в пенсионерския клуб и се размотават по улиците .
А , акъл , де??

Моето дете си стои вкъщи, но негови съученици постоянно публикуват снимки от екскурзии по време на грипна ваканция. Едно дете даже е било в Плевен..
Нищо няма да им стане на тези деца ако си постоят малко вкъщи.

# 14 042
А защо лекарите са с маски щом според някои от вас те не вършат никаква работа? В поликлиниката също персонала е с маски, вкл.и тези на информация ?
Няма да ги предпазят от Ковид 19, определено.
Иначе маска е добре да се носи, особено сега в разгара на грипната епидемия.

# 14 043
Имам си няколко въпроса, които не чух да се коментират днес по ТВ.
РЗИ ли ще контролират изпълнението на карантината вкъщи и правят ли се проверки на лицата дали я изпълняват?

В България има ли официален списък на рисковите държави? Мисля, че трябва да ги има на сайтовете и на МЗ и МВнР. Ясно е, че вече не са само Китай, Иран и Италия.

Карантината вкъщи само за българи ли се отнася или и за чужденци  ( влизащи от рискови държави - в хотели ли ще се катантират или ще си обиклаят свободно)?

# 14 044
Цял Китай с маски, ама Ганьо пак едни гърди напред с познанията.
Лекар ми обясни, че тези били от групите ffp3 или ffp4, което не било равносилно на обикновена маска от другите групи. Пуснах ги в астрийския сайт за частни обяви, пълно е! На какви цени няма да коментирам. Призовавам всички в темата и извън нея вече да не купуват от тези измамници. Произходът на тези маски не е ясен, може и да са крадени. Няколко болници вече пропищяха, че им изчезват консумативи!

Иначе има популярни санитарски сайтове, които продават и са с доказан произход.

# 14 045
Чака ни голям купон вкъщи с три деца за неопределено време Simple Smile Не сме в карантина, ама като не работят училища, занимални и ДГ...

# 14 046
  • Другата България
Живея до мола във В.Търново.Сега излязох на терасата и гледам поне пет габровски коли на паркинга.Изумявам от дебилността на хората.
И аз. Особено когато пишат във форум.
Габровци вече са прокажени ли? Градът е запечатан, изходите блокирани, хората затворени по домовете си и се очаква да се обяви военно положение? Армията на път ли е?
Някъде вече има официално инфо, че 100% отт жителите на Габрово са заразени и не могат да отидат до съседен град да си напазаруват? Дори да се разходят? Ами аз не живея до някой от софийските МОЛ-ове, но мога да ти гарантирам, че в момента във всички от тях има по 987654321 човека от всички краища на страната, вкл. и от Плевен и Габрово. Неделя, празник, София, хора, тълпи-още да изброявам ли?
Давай плевенчани и габровци /така ли се казва?/ да ги линчуваме кой където ги срещне, защото евентуалноможебиедвалине са с коронавирус.

# 14 047
  • Пловдив
Чака ни голям купон вкъщи с три деца за неопределено време Simple Smile Не сме в карантина, ама като не работят училища, занимални и ДГ...
а с работата няма ли да имаш проблем?

# 14 048
Аз имам ffp3 в къщи, само че не ги ползваме.

Не се карайте на тема гражданство, така или иначе скоро ще е навсякъде. Той вече е, само не са го открили. Тези в Плевен и Габрово не са си култивирали вирус сами.

# 14 049
Ако някой си мисли, че само в Габрово и Плевен има корона вирус, много се е объркал. Не, че бих се навряла в Мола, ама няма как за ден народа да поумнее.

# 14 050
Ще има, но ние поне сме в частния бизнес и винаги един от нас може да остане вкъщи, ако се налага! Ами хората, които не могат да отсъстват!?! Наистина си е спънка за всичко. Сметките си текат. Ако все сме вкъщи, как ще се плащат? Ние имахме съвсем други планове за този месец, откъм работа и проекти, сега всичко се пренастройва. Simple Smile Но аз не се кахъря за това - каквото - такова.

Сега ходихме до голям супермаркет в Плевен да заредим само основни продукти за бъдещата седмица. Няма напрежение, не видях никой с маска. Много хора обаче пазаруват големи торби с брашно. Аз не мога да меся и не купувам... а и то за 1 седмица да заредиш са си доста неща.

# 14 051
  • Пловдив
И аз съм на мнение, че отдавна вирусът е тук...и с тия фалшиви тестове кой знае колко са болните...а колко са го минали без да разберат Confused

П.п дали ще удължат ваканцията?

# 14 052
Е, настъпи моментът.
Мъчно ми е за нас, за българските граждани. Имаме читави лекари, но колко ли ще останат, при положение, че са на първа линия ...Повечето ни GP-та са възрастни, как ще ги опазим?...
Нямаме никакъв протокол за справяне с подобни случаи, само един вече поуморен Щаб за справяне с кризата от коронавируса. Няма места в болниците, няма маски и предпазно облекло, мерки и медикаменти не се коментират...
Мъчно ми е....

Да, ще измре нацията.

# 14 053
  • Bulgaria
Всеки ще си седне на г*** чак когато му дойде до главата. До тогава всички ще са много силни, уверени и безстрашни.

# 14 054
Искаш да кажеш, да се заразим, та да си седнем на...? Защото така прозвуча

Общи условия

Активация на акаунт