Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 723
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 565
  • Countryside
Не мога са повярвам, че само в Турция няма. Сигурно тестовете, които ги рекламират са лоши, нямам друго обяснение.
Или просто не ги правят. Турция имат други проблеми в момента и според мен хич даже не тестват и замазват положението. Засега. А Истанбул има  огромно летище и хъб за всички дестинации по света. Само там е мини развъдник на всякакви бацили и в частност короната, що народ минава само за ден. Та имат си не е като да нямат, а и онзи хахавия техния е яко диктатор, там няма да напишат или обявят нищо без позволение, че като нищо ще хвърчат глави. Буквално.

# 14 566
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
[Ами ако с години не могат да се справят с този вирус. На мен това ми прилича направо на  края на света.....Стопи ми се целият оптимизъм....

Something,something drama...
Моите предположения са,че до април - май ще се приключи с този вирус и много се надявам да съм права.В същото време, вземаме предпазни мерки,колкото можем и това е.
Разбрах,че 4 официални случая в България,обаче съм неприятно изненадана,че са свързани с болници.
Болница: хора - много хора - болни-разклатена имунна система-по-податливи на вирус и евентуален фатален край.Аз за това бих се притеснила повече,отколкото за "края на света".

# 14 567
Ранни клипчета от Ухан и какво се случва с хората и животните там, а също и много други.
Хора, затворени в багажника на коли. Умишлено заразяване от китайски граждани.
Китайка обикаля десетки паркирани коли и ги докосва нарочно, за да разпространи заразата.
Гражданско недоволство при арести в Китай.
Масови гробове в Иран.
Също - от Италия, Израел, Русия.

Не се препоръчва за хора с лабилна психика. Гледайте на своя отговорност.
Коментари кое било фейк или не е, си ги запазете за себе си. Никой не ви кара да вярвате, вярвайте на собствената си преценка. И се замислете най-вече защо всичко, което не ви харесва, го категоризирате като фейк. Как точно може да се изфабрикуват подобни клипчета? Не ми отговаряйте, замислете се.

https://archive.nothingburger.today/Videos/

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 02:54 от Less

# 14 568
Олеееее, в Албания са два случая....
Less, искате да кажете, че всички починали ги слагат в общи трапове и роднините нямат право да си ги погребат ли?

# 14 569
Не зная дали се отнася за всички, но за Иран има десетки клипове за масови гробове, роднините не присъстват изобщо. Там не могат да ги кремират, ислямът не го позволява.

# 14 570
Да, аз ги видях в Иран. Потресаващо е. Какво ли се случва в Италия и другите Европейски държави в такива случаи...

# 14 571
  • София
Не мога да намеря информация за Албания. Къде видяхте, че има първи случай и там?

https://www.worldometers.info/coronavirus/

на 1 стр. го има брояча. Аз следя още два, три добри сайта.
Останаха Турция, Кипър, Черна гора и Косово

Турците сме ги коментирали, ясна е картинката. Прави ми впечатление обаче, че сърбите имат само 1 случай, а още по-любопитно е същото това положение в голяма страна като Украйна. От бившите съветски републики те са с най-малко дефакто.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 03:12 от Diavolo

# 14 572
Украинците са доста дисциплинирани, възможно е това да им помага. А за Сърбия и на мен ми е чудно. Ако беше верен митът за алкохола, щях да си го обясня с това, но не е.....Възможно е в Сърбия да е бил някой турист и веднага да са го изолирали.... На Кипър си мисля, че може и да им се размине.....

# 14 573
[Ами ако с години не могат да се справят с този вирус. На мен това ми прилича направо на  края на света.....Стопи ми се целият оптимизъм....

Something,something drama...
Моите предположения са,че до април - май ще се приключи с този вирус и много се надявам да съм права.В същото време, вземаме предпазни мерки,колкото можем и това е.
Разбрах,че 4 официални случая в България,обаче съм неприятно изненадана,че са свързани с болници.
Болница: хора - много хора - болни-разклатена имунна система-по-податливи на вирус и евентуален фатален край.Аз за това бих се притеснила повече,отколкото за "края на света".
Ситуацията е изключително динамична, но за Германия имаше някакви прогнози, че бумът се очаква да е април - май.
По мои наблюдения, това е напълно реалистично, дори може да се случи и по- скоро.
За "приключване" още не съм срещала прогнози, за съжаление.

# 14 574
И аз не съм срещала прогнози за приключване. не мога да се зарадвам и на пролетта от сърце. А така я обичам!

# 14 575
# 14 576
Кафе с мляко, 133 смъртни случая в Италия за един ден. Почти се доближават до твоите данни от 200 умрели от грип на ден в Италия от официалните източници, които си била дала...
За други крещящи дезинформатори - изследване, което потвърждава, че инкубационният период може да достигне 24 дни: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.02.06.20020974v1

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 04:21 от Less

# 14 577
# 14 578
  • Пловдив
За Украйна няма нищо странно. Те са бедна страна с все още слаба икономика, ме пътуват хората много, няма и чаак толкова много бизнес с Китай, а и туристи все още няма много, за да го вкарат. Абсолютно нормално е, ветоятно и там ще има случаи, но съм сигурна, че в по-малка степен от Европа.

# 14 579
  • Countryside
В Европа специално ЕС много допринесе за разпространението на короната и в частност Шенген.

Немците с техните планове за година напред не знам как ще преживеят короната. Италианците и испанците с тяхната емоционалност и прегръдки и целувки. Англичаните с лайтмотива "keep calm"....всяка европейска нация с особеностите си, но твърдо не искат да разберат, че проблем има и той иска незабавни действия, а не чесане по брюкселските зелки.

Хубавото в ситуацията ще е ако България успее да извлече поуки. Миене на улици (в Истанбул съм виждала да мият улиците със сапун!), дезинфекция на ГТ, дезинфекция на държавни поликлиники и училища, повишаване на хигиената в училищата. Масово нямало сапун в тоалетните, а самите тоалетни са в окаяно състояние. Поне течаща вода има, засега?!
Замърсяването на плажове и гори, нерегламентираните сметища, вкл. за строителни отпадъци. Изобщо много неща могат да се направят, които изобщо не изискват кой знае какви финанси и което и сега уж се прави, но е парлама, да се усвоят едни пари от едни наши хора.

Общи условия

Активация на акаунт