Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 092
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 625
Ето това е резултата от липсата на всякакъв контрол по отношение на доброволната карантина.
За съжаление вече е късно да се вземат мерки...

Какъв да е контролът реално, бройката на пристигащите е огромен, сега вече ще намалее, но вече писах по колко души пристигат средно от Италия на ден...?

Как какъв?
Никой не следи по места дали се спазва тази карантина.
Редно беше да се предвидят и някакви санкции за нарушаването й.
Доколкото разбирам тези италианци даже са си ходили на работа без да им пука.

Нищо не пречи органите на реда да извършват тези проверки.

# 14 626
  • на пъпа на Златията
Хора , не съм искала  да всявам паника . Просто исках да покажа фактите .Подразни ме факта от разказа  че някой си мисли за  инвестираните бонуси  и развлеченията си.
 Аз съм доволна от мерките които взема правителството . Само при 4 случая веднага взе следващите мерки които в Италия се взеха при  след около 350 починали.
Показах и последствията за които не мислим .
Трябва ни повече дисциплина . Това  ме притеснява и съм го показала  в постовете си.
Колкото до България . По мои наблюдения много възрастни хора  починаха през последните  години около мен . Това все бяха хора около 80-90-те годишните .  . Даже и  не малък процент по млади . Така че   това което е останало ще преживее. .
Но този факт  не трябва да ни успокоява.
До вчера   казваха само болните трябваше да носят маски . А при първия починал  всички ще сложат маски.
Пртеснява ме факта че като видиш някой който не спазва дисциплината/ например храчи по улицата /  и му направиш забележка ти се хили насреща и те подиграва.
Та какво разбрахме от последните 4 случая?
65 - годишната  е в добро състояние . 61 -а годишния също . 27- годишния е млад и  ще се справи . 40 - годишната мед.сестра  също не е в рисковата група .
До тук всичко е наред .
Правителството е взело необходимите мерки  за да произведе маски. Що ви трябва да купувате маски от някъде си ?Знаете ли къде е минало по света и кой го е докосвал . Казва ви се че трябва да се  изолираме а ние какво правим ? Защо не вярвате на българското??

# 14 627
В Италия са зле нещата, точно защото пациенти на химиотерапия са се заразили. Те са с отслабен имунитет и организъм, поради болестта и лечението. После пламва и мед. персонал...и отиде коня у реката.
Правилно не допускат дамата за химиотерапия в Плевен, за нейно добро, да не се зарази, ако не се е разнесла вече зарзата. Но! Защо няма осигурена алтернатива, където да се лекува. Защо досега спаха и няма такива мерки, принципно. Та бг мама дъвче нещата от месец поне, а специалистите, или по-точно "специалистите"????
И точно затова толкова народ е настръхнал, защото много хора тук са с хрнично заболяване и изисква мед. наблюдение. И ако затворят или се препълнят болнииците, какво правим?! Леща и гел си купихме, но мед. грижи и лаборатории няма как. И е това е притеснително, не е ПАНИКА да задаваш тези въпроси и да търсиш варианти!

# 14 628
Съгласна съм. Имахме време да се подготвим, а нашите спаха.

# 14 629
Пробите от вчера готови ли са? Всичките отрицателни?

Преди 15 минути слушах по радиото, че няма данни от тях още. Или поне не го съобщават.

# 14 630
Така е, имаше време такива болници да се подготвят. Също така предприятието за маски сега се сетиха да го пуснат, а можеше вече да произвежда.

# 14 631
Пробите от вчера готови ли са? Всичките отрицателни?

Преди 15 минути слушах по радиото, че няма данни от тях още. Или поне не го съобщават.
Аз съм убедена, че между медицинския персонал ще има и други заразени.

# 14 632
  • София
Това с антителата май не е още много сигурно. Казват, че хора се заразяват пак, възможно е и да не са напълно излекувани,.
Сигурно е- в последните дни се появяват и научни публикации- болестта вече категорично доказано от китайци и сингапурци води до образуване на имунитет. Няма доказан случай на заразен пак- грешки в тестове и недоизлекувани пациенти са довели до тези твърдения плашещи хората.

# 14 633
Двама американски политици - сенатора Тед Круз и конгресмена Пол Гошар (заедно с 3-ма членове на екипа му) са под карантина след като са имали контакт с болен.

Прави впечатление, че политиците са доста рискова група - Иран, Италия, Франция. Те се срещат с много хора и се ръкуват с кого ли не.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 09:35 от LillyM

# 14 634
  • София
Това с антителата май не е още много сигурно. Казват, че хора се заразяват пак, възможно е и да не са напълно излекувани,.
Сигурно е- в последните дни се появяват и научни публикации- болестта вече категорично доказано от китайци и сингапурци води до образуване на имунитет. Няма доказан случай на заразен пак- грешки в тестове и недоизлекувани пациенти са довели до тези твърдения плашещи хората.

Може ли да постнеш няколко публикации, ще ми е интересно да прочета. Че срещнах противоречива информация.

# 14 635
  • на пъпа на Златията
===
В Италия са зле нещата, точно защото пациенти на химиотерапия са се заразили.
==
Когато на баща ми  откриха рак беше на 77 години. Началничката на онкото ми беше приятелка и ми каза че няма нужда да го подлага на химиотерапия защото  при възрастните хора след 75  рака се развива много бавно /не зая защо/ и няма да умре  от рак а от нещо друго и не е еобходимо  да го трови с химиотерапия .
Така и стана почина от инсулт  на 82.
Така че нещата трябва да се оптимизират  по това време на криза. .

# 14 636
По повод на това, че вирусът издържа много върху метал, май е добре любителите на бира и напитки в кенчета да се преориентират към бутилки.

# 14 637
  • София

Може ли да постнеш няколко публикации, ще ми е интересно да прочета. Че срещнах противоречива информация.
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.02.20030189v1
Аз като не съм биолог не разбирам ясно нещата, но четох някакви туитове на такива, че статията казва че всички развиват имунитет- колкото по-тежка е била болестта- толкова повече антитела. Изкаралите леко- по-слаб, но предполагам това не е нещо необичайно. Във всеки случай твърдението "не се образува имунитет" колкото и малко да разбирам, явно е категорично опровергано. Моля биолозите и лекарите да коментират.
 Например какво значи това ме интересува: The seroconversion sequentially appeared for Ab, IgM and then IgG, with a median time of 11, 12 and 14 days, respectively. The presence of antibodies was < 40% among patients in the first 7 days of illness, and then rapidly increased to 100.0%, 94.3% and 79.8% for Ab, IgM and IgG respectively since day 15 after onset.

# 14 638
По повод на това, че вирусът издържа много върху метал, май е добре любителите на бира и напитки в кенчета да се преориентират към бутилки.

Парадоксално, но модерните "чисто" изглеждащи дръжки на врати с алуминий са по-опасни от старите месингови, където медта убива някои микроорганизми.

# 14 639
  • Пловдив
Искам да кажа за карантината - казаха, че проверяват хората дали я спазват, намерили 8 човека които не я спазват и нямало да им платят болничните. Какво друго да им направят? Колко повече да контролират? Не може пред всяка къща по 1 ченге. Иска си се и дисциплина, идва с времето.

Общи условия

Активация на акаунт