Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 490
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 835
Аз не виждам начин да го избегна тоя вирус, защото ходя, живея и работя в град, в който го има и освен това пипвам лесно всички болести и бацили. И да умра от ужас, пак така ще е. Не се е появил вирус, не съм го хванала дето се вика...Има хора, които по-лесно се разболяват, за колко време да се затворят вкъщи те?

# 14 836
Цитат
1. Не се чувстваш добре - стоиш си вкъщи.
2. Пиеш чай, витамини, ядеш лека храна, капки за нос, Аналгин и подобни за сваляне на температура.
3. Ако не ти мине до 3-4 дена, отиваш на лекар.
4. По пътя за доктора, слагаш маска, а ако нямаш - връзваш си шал пред устата.

Съжалявам, но ме досмеша.
Значи всеки "който не се чувства добре" си седи вкъщи... Не, наистина тук стана смешно. Което е все пак добре - така леко спада напрежението, което е повече от нужното и оправданото за момента.
Да се ограничим все пак до фактите - онези, които са доказани и налични.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 13:49 от Judy

# 14 837
  • София
Някой спомня ли си колко е капацитета на проби ,които можем да направим за 24 ч

# 14 838
  • Terra incognita
Армани дарява 1млн и 250 хил евро на италианските болници. Той бе и първият ( ако не и единственият), който си отмени ревюто на седмицата на модата.

# 14 839
Иначе съм съгласна съм Сирената - един месец темерудщина няма да навреди на никой. Ходене на работа и това е.

И който може - хоум офис.

Накрая резултатът от тая епидемия ще е още повече хоум офис решения, много приятно!

# 14 840
  • София
Медицинската сестра не го е изкарала безсимптомно. Тя е с положителен резултат и може да е в началото на заболяването, което  може да е безсимптомно до 27 дена. Ако беше вече преболедувала, щеше да има отрицателен резултат.
Споменава се за двама асимптоматични от кораба в статия, че двама които са карали болестта много леко, са били положителни доста продължително време.  https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/6/20-0452_article
едната пациентка е имала положителен резултат до 22 ден. В ден първи е имала първи симптоми- суха кашлица. Не е вдигала температура. Тествана е положително на третият ден от симптома. Другият е вдигнал до 38.6 и е имал температура три дни.  Резултатите му са станали положителни на четвъртият или петият ден от началото на симптомите (не е ясно кога е тестван). После се е оправил но към 21 ден от симптомите теста му е положителен, а гърлото зачервено, въпреки че не го боли. Никой от двамата няма пневмония. И двамата са се излекували но са положителни три седмици (единият към момента на писане на статията все още е).  Иначе казано сестрата може да е в инкубационен период но може и просто да се е оправила след безсимптомно преболедуване.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 13:51 от raptor

# 14 841
  • София
Днес пред Спешното във Враца е починала жена. Белодробно възпаление.

Та какво за четирите ни случая дотук?

# 14 842
Всички ще се изкажат, Братане, и зъболекарите и те,  само да намерят болен пациент, заразил зъболекаря си.
Искам да кажа на всички, че така, както гледам нещата, май  е прав Борис Джонсън, че всички ще го изкарат това нещо. В един момент ще спрат да взимат каквито и да е мерки и кой оцелее.

Дали се сещате за разни работи като например масовото разболяване на лекари  -от джипита до работещи в коя да е болница. Ето ви няколко подсказки:
1. Всички хронично болни ходят да им изписват рецепти, щото ни лъжат от години как ще направят електронни рецепти, но до момента няма. Някои хронични ходят лично, други пращат близки. Отишлият може да е още без симптоми, но да сее заразата ида зарази джипито. То пък всички бабички,  а и не само минали оттам, преди да покаже симптоми.
2. Има куп болни, които са на лечение със скъпоструващи лекарства, за които се минава през комисия. Тя се провежда почти всеки ден в някоя болница. В Пловдив за биологични от порядъка на 700 до 2000 лв месечно се ходи в Каспела и от цяла Южна България минават оттам. В София е на Уврич в ревматологията. Лекарите преглеждат тези хора и тъй като става въпрос за лечение за хиляди левове не се знае кой ще си каже, че не е добре и и кой не....а пък кой още не знае и т.н.
3.Ще писнат и зъболекарите, щото и при тях може да дойдат безсимптомни и прикрили се...

Всичко е навързано като свински черва, ама някои тук се убиха да купуват дезинфектантни......Joy Изпуснахме коня в реката и това е....

# 14 843
  • Terra incognita
Тук наскоро имаше тема за възрастна жена от монтанско с упорита кашлица и белодрбона инфекция. Личният я отписал като пътник и си я пратил вкъщи. Надявам се близките да не са оставили нещата, дано да се оправи жената, много ми е жал и не знам как може да има такива лекари, лишени от всякаква хуманност.

# 14 844
Някой може ли да ми каже как трябва да се тълкува подобна новина - като повод за притеснение, като търсене на евтина сензация, или?..
https://www.dnes.bg/stranata/2020/03/09/jena-pochina-pred-vhoda- … -vyv-vraca.441522
От аутопсията се вижда, че проблема е от белия дроб, а не от черния. Трети случай на не много възрастна жена, скоротечно починала след температура. Дано поне за нея кажат от какво е.

# 14 845
  • София
В ШЗО Плевен се подготвят чуждестранните ни мисии.. в края на Февруари беше поредната за Афганистан.
Е осем батальона са поне- все могат да отделят сградата на един (аз бях в осми едно време пък дали имаше или нямаше девети въобще не помня)

# 14 846
Има неща които не зависят от нас. Аз искам са имам контрол, да предпазя децата си. Мога ли ? Мога...до известна степен. Мъжът ми работи, ветеринар е. Има контакти. Майка ми също работи. Близките ми. Децата и аз сме вкъщи. Колкото и да е чиста къщата, колкото и да се мием. Затова от една страна Мангъров е прав. То е при нас. Правим каквото трябва, да става каквото ще.
Само ще кажа на тези, които непрекъснато идват да обвиняват хората пишешти тук -не четете. Щом не можете да отсявате, да се абстрахирате, недейте. Животът ще тече така или иначе.
Това е отбор. Естестествен, надявам се. Може би трябва да го приемем. Но разбира се да пазим себе си и хората около нас.
Дано лятото дойде възможно най -скоро !

# 14 847
  • на пистата
Утре кметовете по общини са на заседание в РЗИ. Удължават ваканцията до понеделник.Нашата малка община започва да мисли за онлайн обучение.
Редактирам се.Само за нашата област е Sad
https://www.karlovopress.com/karlovo/sbitiya-5/vazhno-za-vsichki … feksgkbZflJAr6mOc

# 14 848
В момента кметовете по области са на заседание в РЗИ-тата. Удължават ваканцията до понеделник.Нашата малка община започва да мисли за онлайн обучение.
И правилно.
Светла и памет на жената.Резултати след две седмици.Защо ли?

# 14 849
Да се тестват Борисов и Мутафчийски по искане на БГ Мама!!!
Не слагайте двамата под един знаменател. Ген. Мутафчийски е професионалист и никой не го е питал иска ли или не иска да оглавява щаба. Има инструкции на СЗО, които стрикно се спазват. Хората работят денонощно. Нека да проявим разбиране към тях.
Борисов е лъжлив и крадлив политик, чието място е в затвора. Ама като сме си го избрали, ще трябва да му търпим физиономията.

Общи условия

Активация на акаунт