Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 738
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 270
Сериозно се замислям каква е причината за лекото боледуване при децата. При тях също има хронични заболявания и съпътстващи такива. Има някаква причина за това да карат без сериозни усложнения и смъртност.
И аз това си мисля от много време.Даже преди зададох въпрос за ваксините.Възможно ли е някоя ваксина която имат,да ги предпазва.Ние над 35г нямаме много от техните ваксини..камо ли пък хората над 60-80г.
Не се смейте..само си размишлявам 😄

Не, не е възможно. Освен това, не всички деца са наблъскани с ваксини.
И защо да не е?
Факт, е че има много деца с астма, диабет или онкологични заболявания, което се води рискова група. Имунната система ако е много силна видяхме, че се оказва нож с 2 остриета, при някой млади хора спортисти.
Много деца на пушачи и или живещи в големи градове са изложени на абсолютно същите вреди както и възрастните.
Напълно възможно е да е нещо свързано с ваксините според мен.

# 15 271
Коментарите са отвратителни.Става дума за децата.
Отделно една жена се възмути на нашия кмет, че приканва към ограничения на масовите събирания. Натоварвал я.

# 15 272
В Гърция затварят превантивно училища на някои места, спортните събития ще се провеждат без публика, забраняват се ученическите екскурзии, както и обучителни семинари . Днес имат 11 нови случая, като с тях стават общо 84. Около 56 са внесени от екскурзианти от Израел, имат 4 случая "сираци", както те ги наричат, които не могат да установят от къде и как са заразени - не са ходили никъде и не са контактували с хора,  които са били в засегнати райони. Дано нашите гламоци се спрат тази година по Великден и да не се юрват натам, че не ми харесва никак положението в Гърция.

# 15 273
Коментарите са отвратителни.Става дума за децата.
Моят коментар ли визираш?

# 15 274
Не, разбира се. Коментарите във фейсбука 🤭

# 15 275
То ако човека е станал за интубация и командно дишане (или както там се казва) шансовете му да оцелее са вече доста ниски така или иначе. Даже да оцелее после ще съжалява вероятно, че е оцелял ...
 Преди години един роднина с онкологично заболяване така закъса с пневмония. Подобен случай лекарите щяха да го оставят да си умре. Да ама дъщерята лекар и уреди да го вкарат в интензивно на командно дишане. Оцеля ... живя година и нещо а дъщеря му съжаляваше защо е настоявала за интензивно лечение. Той също ...  Един съученик пък в казармата хванал тежка пневмония, интензивно и т.н. оцеля и после умря под 40 от рак на белия дроб без да е пушил.
 Впрочем сигурен съм че мнозинството хора няма да уведомят лекар ако не стане много зле ...
 Ей затова мисля, че в Китай е имало не 80 000 случая а не знам колко ... 800 000 или над милион.

Аааа, недей! Аз казах веднъж доста по-назад в темата как ще се заразят стотици хиляди и направо ме разкъсаха. Моите предположения отдавна бяха подминати като бройка, ама пак някой ще изскочи да те напада, че всяваш паника.

Аз лично съм съгласна с това нещо.  Няма да искам да ме интубират, защото съм хронична и знам какво може да става после. Животът вече е съвсем различен. Не мога да се помиря обаче, че може да ми се наложи да преживея отново целия ужас да се бориш с нещо, което е по-силно от теб и те мачка както си иска. Чувството е опустошително. Няма как да се противопоставя обаче. Живеем в социално общество и сме навързани здраво.

# 15 276
  • София
Валерия, защото въпросната потребителка е антиваксърка и държи всички да го разберат. Нещо като веганите може би Simple Smile

Raptor, далеч не всички, които стигат до командно дишане после съжаляват, че са оцелели. На мен са ми отстранени доста голяма част от горния лоб на двата дяла на белия дроб и нямам здравословни проблеми, да чукна на дърво.

# 15 277
  • на пъпа на Златията
==
Във фейсбука кипи. Как така прекалява тези медии, това е ужасно, животът кипи. Сякаш всичко ще свърши ако не идеш в събота на дискотека. Човекът си иска свободията.
Има проблем. И той трябва да се реши. Може да се реши. Но виждам много хора, които го отричат. Други се подиграват. Чудя се страх или глупост е това.
==
Деградаия на разума . И то е започнало от меяии родители. Други и да се опитват опитите им са напразни за вразумяване.

Това е нещо  като както изтребих последните 2 години китайската пеперуда дето ми опоска чимшира . Оставям лампата да свети , те се налепят  около лампата  и тогава с мухозола събарям всичко.
Иначе през деня  ми омаляха ръцете да пръскам и те се крият в чимшира .
Разум като на китайска пеперуда на лампа .
И  хич не ми ги хвалете тия китайци .
Тия и като общество и акто  хора са  носители на вируси .

# 15 278
Цитат
От днес при моята лична в Германия: Била ли сте в Италия? На карнавала? Аз: Не. Тя: Значи не е коронавирус! И е така се диагностицираме тука във велика Германия.
А всъщност държите ли да ви тестват въобще и после да ви държат в болница до два отрицателни теста???
 Аз лично не бих искал да попадна в болница и да лепна още няколко вируса и някоя вътреболнична бактерия като екстра.
 Интересно колко хора ако вдигнат температура и имат суха кашлица ще тръгнат да звънят на лекаря си и да искат тест ...
 Лично аз ако ми се случи си оставам в къщи, спирам жената и детето от работа и ще звъня само ако става дума за задух ...
А всъщност нямам нито температура, нито никаква кашлица, нито съм искала тест. Но преди преглед и изобщо въпроси ме попита това.
И го написах по повод плюенето отново по българските лекари.
Такова чуждопоклонничество никъде няма като в България.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 22:35 от Анонимен

# 15 279
Сериозно се замислям каква е причината за лекото боледуване при децата. При тях също има хронични заболявания и съпътстващи такива. Има някаква причина за това да карат без сериозни усложнения и смъртност.

По различен начин функционира имунната система при деца и възрастни. Варицелата защо минава по-леко при децата, а е доста опасна за възрастните? Вероятно по същите причини.

# 15 280
Валерия, защото въпросната потребителка е антиваксърка и държи всички да го разберат. Нещо като веганите може би Simple Smile

Raptor, далеч не всички, които стигат до командно дишане после съжаляват, че са оцелели. На мен са ми отстранени доста голяма част от горния лоб на двата дяла на белия дроб и нямам здравословни проблеми, да чукна на дърво.
здрава да сте! От сърце ви го пожелавам!

# 15 281
  • Terra incognita
Вече нямало да изнасят маски.
Този Юксел Кадриев какви тъпотии наговори в новините. Гледахте ли го? Повярвахте ли му 😃😃😃
Аз като видя Юксел директно сменям канала.
Адски ме напряга това сричане и тия безконечни,
елементарни лапсуси.

# 15 282
# 15 283
Все ми се иска да избегнем лошия сценарий в нашата страна. Дано, дано не влезем в статистиката като Западна Европа. Там много говорят, а нищо не правят. Цивилизована, Стара Европа, Европейски съюз и ала бала, а издиша пред един вирус.
Бойко ми изглеждаше загрижен вчера на съвета. Дано вземе мерки този човек.

# 15 284
  • София
Валерия, защото въпросната потребителка е антиваксърка и държи всички да го разберат.

Защото дори и най-невежите в медицината би трябвало да се досещат, че ваксина срещу едно не предпазва от друго.

Общи условия

Активация на акаунт