Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 406
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 240
Казаха ми, че във Валенсия започва las fallas ще е претъпкано с хора в цялата област.

Страшна безотговорност е това. Ама то само там да беше.

Някъде прочетох тези дни, че, ако се стигне да няма легла и болници за болните, немците смятат да ползват бежанските лагери за целта. Така или иначе там рядко се задържа някой, бежанците ни не са дошли тук за да живеят като бежанци.  😂😂

# 15 241
на първо време Държавата може да забрани износа от своите предприятия. за частните е малко по-сложно. а и една забрана не означава, че може да ги задължи да произвеждат.

Че кое му е трудното да се забрани и за частните предприятия да изнасят?

Според този туит на Макрон държавата им реквизира всички наличности и производство на маски. Мисля, че това на практика е забрана на износа включително от частници и всичко преминава на разположение на държавата.

https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1234847500768509956

# 15 242
Цитат
От днес при моята лична в Германия: Била ли сте в Италия? На карнавала? Аз: Не. Тя: Значи не е коронавирус! И е така се диагностицираме тука във велика Германия.
А всъщност държите ли да ви тестват въобще и после да ви държат в болница до два отрицателни теста???
 Аз лично не бих искал да попадна в болница и да лепна още няколко вируса и някоя вътреболнична бактерия като екстра.
 Интересно колко хора ако вдигнат температура и имат суха кашлица ще тръгнат да звънят на лекаря си и да искат тест ...
 Лично аз ако ми се случи си оставам в къщи, спирам жената и детето от работа и ще звъня само ако става дума за задух ...

Аз като добре запозната със състоянието на болниците ще постъпя по същия начин. Избягвам напълно присъствието по болници. Само в краен случай. Предпочитам да се лекувам у дома до момент, в който не стане абсолютно наложително. Още повече в болниците най-вероятно ще става като в Италия. Да решават на кого да дадат кислород и на кого не. Като познавам добре лекарите, ще има изнудване на близките, ако са останали здрави такива, да дават пари, за да включат някого на апарат. Пък после като умре, няма да разбереш дали наистина са го включили. Изобщо......

# 15 243
  • Germany
Честно казано каквото стане. Ако не е това дете ще е друго. Случаите при нас непрекъснато се увеличават. До днес на обед бяха 60 само в града ни. Нямам много големи надежди, че ще ни подмине. Ние в момента с мъжът ми сме хоум офис, но училището е задължително. Малките кой знае какви ги вършат в училище, мият ли ръце. А и аз май винаги от детето се заразявам, все то ми носи разни неща. Така че, мисля в България доста адекватни мерки се взимат.

# 15 244
Сериозно се замислям каква е причината за лекото боледуване при децата. При тях също има хронични заболявания и съпътстващи такива. Има някаква причина за това да карат без сериозни усложнения и смъртност.

# 15 245
  • Mediterraneo
В Испания затварят училищата.Браво.!Време беше. В почивните дни манифестации за осми март, мачове .ЧУДО! Тук не се плашеха досега и като говориш те гледат с насмешка за обикновения грип. Но при 1200 +- -  от 600 вчера се уплашиха.  Много се радвам сега вече почват да се взимат мерки.

Откога Мадрид е Испания?! Сигурно откакто София е България...
Аман от недогледана, измислена и изсмукана информация в тази тема!
В Испания НЕ ЗАТВАРЯТ училищата! За две седмици се прекратява учебния процес в МАДРИД!

# 15 246
  • на пистата
Сериозно се замислям каква е причината за лекото боледуване при децата. При тях също има хронични заболявания и съпътстващи такива. Има някаква причина за това да карат без сериозни усложнения и смъртност.
И аз това си мисля от много време.Даже преди зададох въпрос за ваксините.Възможно ли е някоя ваксина която имат,да ги предпазва.Ние над 35г нямаме много от техните ваксини..камо ли пък хората над 60-80г.
Не се смейте..само си размишлявам 😄

# 15 247
  • София
Казаха ми, че във Валенсия започва las fallas ще е претъпкано с хора в цялата област.
Няма ли шанс да го отменят?

# 15 248
  • забравих си мисълта...
Това, което сега четох в новините за Италия, е, че прекратяват зимния сезон преждевременно. Мярката в Южен Тирол засяга ски зоните Kronplatz, Alta Badia, Gröden/Seiser Alm, Val di Fassa/Carezza, Arabba/Marmolada, 3 Zinnen Dolomiten, Val di Fiemme/Obereggen, San Martino di Castrozza/Rollepass, Gitschberg Jochtal-Brixen, Alpe Lusia/San Pellegrino и Civetta. Ски лифтовете в  Ломбардия са затворени, както и в Trentino те трябва да бъдат затворени преждивременно.

# 15 249
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз се дразня как цената на маските лети и държавата нищо не прави. Това е ....нямам думи.
Не знам...няма ли механизъм някакъв...че те и 100 лв могат да я направят.
По новатв сега даваха че произвеждаме маски, но извън тези за болниците сме ги изнасяли, следваше някакво официално лице което вдига рамене и казва "като имат договори какво да правят?"

В Германия забраниха експорта на маски вече, кой с кого имал договори, никой не го е грижа. Поне в някои отношения действат адекватно, ако не друго. Бързо могат да се променят закони и наредби в кризисни ситуации, по-леки режими на други и т.н.
Добре е да се приеме, сериозността на ситуацията и малко по-бързичко да се действа. Не само от правителството, но и от обществото.

Добре де, нали забраниха износа на извънредното заседание на МС. Сега какви договори ги гонят? Форсмажор и точка. По това личи колко им пука за населението въобще.
Тогава излиза, че тази забрана ни я съобщават само, за да ни хвърлят прах в очите и не се отнася за вече сключени договори!
на първо време Държавата може да забрани износа от своите предприятия. за частните е малко по-сложно.
а и една забрана не означава, че може да ги задължи да произвеждат.
виждаме че има забрана за масово събиране на хора на едно място. моловете и веригите магазини са пълни с хора и то в затворено пространство.

Че кое му е трудното да се забрани и за частните предприятия да изнасят? Я виж как набързо забраниха със закон лотариите. В момента всяка държава забранява износа. Като е забрана, тя трябва да е общовалидна -  за всички.  Обезсилват се сключените договори.
Както беше казано, това е форсмажор, а при него не важат общите правила за неустойки и т.н. Във всеки договор има клаузи за форсмажорни обстоятелства.

ПС Не мога да я открия тази информация по Нова. Хелп?
очаквах, че ще дадеш пример с лотарията и за това дадох пример с пълните молове и вериги въпреки забраните.
на мен ако ми забранят износа бих пуснал персонала в отпуск. така или иначе ще търпя загуби, поне да си ги намаля. да, ще проявя някаква човещина спрямо Държавата , но и тя ще трябва да си поеме своето.

# 15 250
... едно е да има кой да ти предпише антибиотик, да те приеме на болнично легло и да ти пусне кислород, а съвсем друго е да ти откажат от всички болници и да те оставят на улицата да се спасяваш сам. Тогава възрастта не е толкова определящ фактор.

Добре че сме в БГ, та все още може човек да си самоизпише лекарства на свой риск. Да, безотговорно е по принцип, но в такава ситуация защо не. Не знам какво ще правят в Западна Европа, където традицията е парацетамол за всичко. Аз тук мога като минимум да си взема метилпреднизолон, някакъв антибиотик и още доста неща. А и половината борба е да не се обезводниш, така че вместо да чакаш безпомощен за система - ако ще със спортни напитки ще си вдигаш тонуса. Абе винаги има начин, не може човек да е хептен безпомощен.

# 15 251

Те и учените търсят причината за това.

ПС София е 1/3 от България. За Мадрид не зная.
И точно в Сифия ще е най-големият зор за болнични легла за тежките случаи. Гледах по ТВ, че и Втора градска я гласят за инфекциозна. С 50 легла.
Хайде смятайте какъв е % на тежките случаи, времето за болнично лечение и колко са леглата за такива в София.
Много хора в тежко състояние ще останат без лечение, а знаем това до какво ще доведе.

# 15 252

Откога Мадрид е Испания?!

Нали все пак Мадрид е в Испания? Това е достатчно за новина с анонс "Браво!".

# 15 253
Това, което сега четох в новините за Италия, е, че прекратяват зимния сезон преждевременно.
Чудесно.
Защото положението е доста зле.
Летен сезон няма да има!

# 15 254
Няма ли шанс да го отменят?
За сега не подготовката тече с пълна пара...

Общи условия

Активация на акаунт