Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 488
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 15 225
  • Germany
И ние сме в кюпа. На синът ми приятелчето с което сяда са били на ски в Südtirol. Да ама зоната влезе едва в неделя като критична, а то цяла седмица е било на училище след ваканцията. Сега щяло да стои 1 седмица в тях карантина. Какъв е смисъла като предната седмица си е бил на училище. Та, ще ви разказвам скоро за вируса от първо лице най-вероятно.

# 15 226
Аз се дразня как цената на маските лети и държавата нищо не прави. Това е ....нямам думи.
Не знам...няма ли механизъм някакъв...че те и 100 лв могат да я направят.
По новатв сега даваха че произвеждаме маски, но извън тези за болниците сме ги изнасяли, следваше някакво официално лице което вдига рамене и казва "като имат договори какво да правят?"

В Германия забраниха експорта на маски вече, кой с кого имал договори, никой не го е грижа. Поне в някои отношения действат адекватно, ако не друго. Бързо могат да се променят закони и наредби в кризисни ситуации, по-леки режими на други и т.н.
Добре е да се приеме, сериозността на ситуацията и малко по-бързичко да се действа. Не само от правителството, но и от обществото.

Добре де, нали забраниха износа на извънредното заседание на МС. Сега какви договори ги гонят? Форсмажор и точка. По това личи колко им пука за населението въобще.

Тогава излиза, че тази забрана ни я съобщават само, за да ни хвърлят прах в очите и не се отнася за вече сключени договори!

# 15 227
Стискам палци никой тук да не разказва от първо лице!!!

# 15 228
В Испания затварят училищата.Браво.!Време беше. В почивните дни манифестации за осми март, мачове .ЧУДО! Тук не се плашеха досега и като говориш те гледат с насмешка за обикновения грип. Но при 1200 +- -  от 600 вчера се уплашиха.  Много се радвам сега вече почват да се взимат мерки.

# 15 229
Румъния затваря всички училища и градини до 22-ри Март

# 15 230
PeaPink, стискам палци и на вас.
Не се спряха тези хора с тези почивки и ваканции, ей...

# 15 231
Аз знам само, че съобщиха по новините - в Италия всички починали били над 60 г. Не че е успокоително това, ама като такова явно го съобщиха.....
Това не е вярно. Снощи гледах клип и дори май тук пуснах линк, или преразказах за случай на 40 годишна жена починала вкъщи. Брат и се обръща по фейсбука и на видео какво става. 24 часа никой не иска да я прибере от погребална агенция да дойде, личният лекар отказал също да дойде и издаде акт или не знам какво трябва , но отказал да съдейства. Семейството е било под карантина. Брата , жена му, две деца, сестрата (починалата), майка и баща , всички са били заедно затворено в жилището им под карантина.
Също четох статия (преведох де, от италиански вестник за мерките след 8 март) Пишеше, че се забраняват сватбите и ....погребенията, каквото и да значи това.... Понеже тук имаше питане какво става с починалите...еми ...ей така става, стоят си по къщите явно.(( За сватбите да кажем разбирам, ама за погребенията как ги забраняват и какво влагат в този смисъл не знам. Логично, май никой не иска да се занимава, страх ги е , или нямат капацитет и за това.
Мъжът беше отчаян, беше млад, под 40 и той. Не разбрах сестра му имала ли е странични заболявания други. Починала е от короновирус. Другите видимо са добре в семейството към момента.
Това да се определят кои са по-нуждаещи и важни за лекуване хора, направо нямам думи. Явно вече изнемогват, не достигат легла , видях полеви болници , по-скоро палатки направени по новините , ужасно е. Това означава , че при млади хора също ще има подбор. Ако страдаш от нещо и си хванал короната ще предпочетат другия пациент, който няма хронични заболявания и има по-голям шанс за лекарите. Жестоко е. Ако си над 40 също няма да си важен. Не е вярно, че деца не боледуват, но до 10 г не умират все още. Ами от 10 г. нагоре?
Не знам защо не удължат ваканцията. Това са 30 деца в една стая по 6 часа поне цял ден. Това е развъдник пълен, не слагам учителите в сметката. Децата пренасят и на родителите. Повечето вече раждат по-късно хора. Това 40 г жена да има ученик на 10 години е нормално , ама 40г може да стане така да не ги лекуват.

Много съм черногледа, мислех да не пиша след онзи пост на "Герито Николова" , това просто ...добре , че не познавам такъв човек, поне се надявам в реалния живот.

# 15 232
Казаха ми, че във Валенсия започва las fallas ще е претъпкано с хора в цялата област.

# 15 233
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Аз се дразня как цената на маските лети и държавата нищо не прави. Това е ....нямам думи.
По новатв сега даваха че произвеждаме маски, но извън тези за болниците сме ги изнасяли, следваше някакво официално лице което вдига рамене и казва "като имат договори какво да правят?"

В Германия забраниха експорта на маски вече, кой с кого имал договори, никой не го е грижа. Поне в някои отношения действат адекватно, ако не друго. Бързо могат да се променят закони и наредби в кризисни ситуации, по-леки режими на други и т.н.
Добре е да се приеме, сериозността на ситуацията и малко по-бързичко да се действа. Не само от правителството, но и от обществото.

Добре де, нали забраниха износа на извънредното заседание на МС. Сега какви договори ги гонят? Форсмажор и точка. По това личи колко им пука за населението въобще.
Тогава излиза, че тази забрана ни я съобщават само, за да ни хвърлят прах в очите и не се отнася за вече сключени договори!

на първо време Държавата може да забрани износа от своите предприятия. за частните е малко по-сложно.
а и една забрана не означава, че може да ги задължи да произвеждат.
виждаме че има забрана за масово събиране на хора на едно място. моловете и веригите магазини са пълни с хора и то в затворено пространство.

# 15 234
И ние сме в кюпа. На синът ми приятелчето с което сяда са били на ски в Südtirol. Да ама зоната влезе едва в неделя като критична, а то цяла седмица е било на училище след ваканцията. Сега щяло да стои 1 седмица в тях карантина. Какъв е смисъла като предната седмица си е бил на училище. Та, ще ви разказвам скоро за вируса от първо лице най-вероятно.
Не е сигурно. Най вероятно нищо му няма на детето.

# 15 235
  • София
Цитат
От днес при моята лична в Германия: Била ли сте в Италия? На карнавала? Аз: Не. Тя: Значи не е коронавирус! И е така се диагностицираме тука във велика Германия.
А всъщност държите ли да ви тестват въобще и после да ви държат в болница до два отрицателни теста???
 Аз лично не бих искал да попадна в болница и да лепна още няколко вируса и някоя вътреболнична бактерия като екстра.
 Интересно колко хора ако вдигнат температура и имат суха кашлица ще тръгнат да звънят на лекаря си и да искат тест ...
 Лично аз ако ми се случи си оставам в къщи, спирам жената и детето от работа и ще звъня само ако става дума за задух ...

# 15 236
  • София
Под погребения според мен имат предвид събиранията на хора, че забраняват, а не самото погребване.

# 15 237
Скрит текст:

на първо време Държавата може да забрани износа от своите предприятия. за частните е малко по-сложно.
а и една забрана не означава, че може да ги задължи да произвеждат.
виждаме че има забрана за масово събиране на хора на едно място. моловете и веригите магазини са пълни с хора и то в затворено пространство.

Че кое му е трудното да се забрани и за частните предприятия да изнасят? Я виж как набързо забраниха със закон лотариите. В момента всяка държава забранява износа. Като е забрана, тя трябва да е общовалидна -  за всички.  Обезсилват се сключените договори.
Както беше казано, това е форсмажор, а при него не важат общите правила за неустойки и т.н. Във всеки договор има клаузи за форсмажорни обстоятелства.

ПС Не мога да я открия тази информация по Нова. Хелп?

# 15 238
  • на пистата
Искат оставката на Боил Банов заради затварянето на киносалоните.Почна се..
https://m.dir.bg/dnes/ikonomika/iskat-ostavka-ot-boil-banov-zara … o-na-kinosalonite

# 15 239
Или го мислят, или са претоварени от контактните на само 4 човека. Sad

Докато в цяла България по болниците започват да се появяват още десетки случаи, които чакат да бъдат изследвани. Днес и в нашата болница се оказа, че има жена, която е в много тежко състояние, но не е изследвана и се е върнала от Испания.

Къде това?

Общи условия

Активация на акаунт