Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 738
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 285

По различен начин функционира имунната система при деца и възрастни. Варицелата защо минава по-леко при децата, а е доста опасна за възрастните? Вероятно по същите причини.
Реално в ранна възраст имаме незряла имунна система. Но от друга страна не мога да приема, че при толкова много на брой хора/деца заразени няма такива с автоимунни например или други дефицити на имунната система.
Или реално имаме много повече заразени, но недиагностицирани хора и процента на тежки и смъртни случаи е съвсем различен. Не знам вече какво да мисля за този вирус. 😒

# 15 286
https://www.trendsmap.com/twitter/tweet/1235880123384991744
В това за Малайзия - най-възрастният е на 67, има деца на 2,4,9,11 години, почти всички са млади хора.

Защо клекнаха с грипната ваканция?! Дано не се огънат и пред артистите!

# 15 287
Сериозно се замислям каква е причината за лекото боледуване при децата. При тях също има хронични заболявания и съпътстващи такива. Има някаква причина за това да карат без сериозни усложнения и смъртност.

По различен начин функционира имунната система при деца и възрастни. Варицелата защо минава по-леко при децата, а е доста опасна за възрастните? Вероятно по същите причини.

Кое е различното, Лили?
Едно време от шарки са умирали все деца. Нямало ваксини. Сега майките още в утробата дават някаква устойчивост на децата си, защото самите те са ваксинирани.

# 15 288
Започнах да ънфрендвам познати във фейсбук, които разпространяват онази идиотска блогърска глупост в спойлера по-долу.
Нямам нужда от малоумни познати, които предизвикват съдбата. Дори ще е добре да ги тръшне короната, тъкмо ще се прочитстим от безхаберници.

Скрит текст:
В момента 82 000 души са болни от коронавирус, от които 77 000 в Китай.
Това означава, че ако не сте в Китай или не сте го посетили наскоро, това трябва да премахне 94% от Вашата загриженост.

🧪 Ако наистина сте заразени с коронавирус, това все още не е причина за паника, защото:
81% от случаите протичат в лека форма
14% от случаите са умерени.
Само 5% от случаите са критични

Това означава, че дори и да се заразите с вируса, най-вероятно ще се възстановите от него.

Някои хора казват : "но това е по-лошо от ТОРС!". Смъртността от атипична пневмония е 10%, докато COVID-19 -3,4%

Освен това, ако погледнете възрастта на тези, които умират от този вирус, смъртността за хората под 50-годишна възраст е само 0,2%

Това означава, че ако сте на възраст под 50 години и не живеете в Китай, е по-вероятно да спечелите лотарията (за което имате шанс 1:45 000 000)

Да вземем един от най-лошите дни досега, 10 февруари, когато 108 души в Китай починаха от коронавирус.

🗺 На същия ден:
26 283 души са починали от рак
24 641 души са починали от сърдечни заболявания
👉 4300 души са починали от диабет
Самоубийството е отнело 28 пъти повече животи от вируса.

Комарите убиват 2740 души всеки ден,
👨 Хората убиват 1300 души всеки ден,
Змиите убиват 137 души всеки ден,
Акулите убиват 2 души годишно.

Нека да живеем живота си и да не слушаме глупостите, които се разпространяват в социалните мрежи, принуждавайки всички да купуват глупости без причина.

# 15 289
  • София
Аааа, недей! Аз казах веднъж доста по-назад в темата как ще се заразят стотици хиляди и направо ме разкъсаха. Моите предположения отдавна бяха подминати като бройка, ама пак някой ще изскочи да те напада, че всяваш паника.
Ами ... в Италия тук някой пусна статистики за тестовете- в Ломбардия от 20 000 теста 25% са положителни. В Корея има- няма 5% пък карат по веригата на някаква църква. И после имало било в Италия 9 000 случая- да да ама не ... 100 000 са явно. А смъртността пък в такъв контекст не е кой знае колко висока ...
 Та някой на моя възраст (още не съм навършил 50) така или иначе шанса да умре е 1:500 пък и 1:200 да е пак е нисък. Диабет и други такива болести нямам. В болницата обаче "здравейте вътреболнични инфекции" щото повечето няма да идат в инфекциозна клиника на ВМА.
 Разболея ли се (ако вече не е минало и заминало, че съмненията ми за много случаи с познати през февруари са свързани с ... Плевен) ще разчитам на този шанс. Все пак в подобен случай две седмици няма да напускаме дома. Лошото е че другите и за това няма да им пука и ще си излизат.

# 15 290
# 15 291
Блогърът е готин, защо ги ънфредваш?
Днес в работата ми, отчаямието се опитваше да ни дебне отвсякъде.
Ей, жалка картинка

# 15 292
  • Terra incognita
Вече цяла Италия е червена зона
https://www.fanpage.it/politica/coronavirus-nuovo-decreto-tutta- … venta-zona-rossa/
Само че това не знам дали ще помогне. Въпреки безкрайните призиви хората да си стоят вкъщи, като изключим ходенето на работа, или някакво здравно обслужване, има много, без извинение, малоумници, които не могат да си седнат на трибуквието и упорито отказват да приемат сериозността на ситуацията.

# 15 293
Малеееее, Италия днес направо са се съсипали! Сега влязох да видя цифрите! Абсолютен кошмар!

# 15 294
  • София - Рим и обратно
Затвориха я Италия, спете спокойно.

# 15 295
Италия много закъса. Дано вземем поука!

# 15 296
  • В офиса
Това го е написал някакъв “доктор”, щях да му отговарям, но то все едно да пикаеш срещу вятъра, на никого няма да обърна мисленето, само ще ме награчат че съм паникьорка и истеричка. Аз тези “умници” още ги търпя, но ако още веднъж видя снимката на гладуващите дечица и текста за спинa... добре че нямам огнестрелно оръжие...

# 15 297
Европейците са над нещата и за тях е унижение да ги затвориш по къщите, да ги спреш да пътуват, нарушавали им правата. А за тази извънредна ситуация трябва много дисциплина и то от страна на властта. Европейците каквито са "толерантни".. Не очаквай нищо от тях. Ще действат само когато ножа опре до кокъла (като в Италия)

Ние бившите републики сме с друго мислене. Тук властта може да има по-голямо влияние. Според мен. И хората са страдали повече, и мисленето им е друго.
(и в Китай имаше такива, където не слушкат, ама бързо им набиха канчето)

# 15 298
  • на пистата
Започнах да ънфрендвам познати във фейсбук, които разпространяват онази идиотска блогърска глупост в спойлера по-долу.
Нямам нужда от малоумни познати, които предизвикват съдбата. Дори ще е добре да ги тръшне короната, тъкмо ще се прочитстим от безхаберници.

Скрит текст:
В момента 82 000 души са болни от коронавирус, от които 77 000 в Китай.
Това означава, че ако не сте в Китай или не сте го посетили наскоро, това трябва да премахне 94% от Вашата загриженост.

🧪 Ако наистина сте заразени с коронавирус, това все още не е причина за паника, защото:
81% от случаите протичат в лека форма
14% от случаите са умерени.
Само 5% от случаите са критични

Това означава, че дори и да се заразите с вируса, най-вероятно ще се възстановите от него.

Някои хора казват : "но това е по-лошо от ТОРС!". Смъртността от атипична пневмония е 10%, докато COVID-19 -3,4%

Освен това, ако погледнете възрастта на тези, които умират от този вирус, смъртността за хората под 50-годишна възраст е само 0,2%

Това означава, че ако сте на възраст под 50 години и не живеете в Китай, е по-вероятно да спечелите лотарията (за което имате шанс 1:45 000 000)

Да вземем един от най-лошите дни досега, 10 февруари, когато 108 души в Китай починаха от коронавирус.

🗺 На същия ден:
26 283 души са починали от рак
24 641 души са починали от сърдечни заболявания
👉 4300 души са починали от диабет
Самоубийството е отнело 28 пъти повече животи от вируса.

Комарите убиват 2740 души всеки ден,
👨 Хората убиват 1300 души всеки ден,
Змиите убиват 137 души всеки ден,
Акулите убиват 2 души годишно.

Нека да живеем живота си и да не слушаме глупостите, които се разпространяват в социалните мрежи, принуждавайки всички да купуват глупости без причина.
Аз не ги ънфрендвам,обаче ги попитах това.
 Добре де,ако Вие сте в тези 5% критични?Вие родители,баби и дядовци над 50г нямате ли,или не ви е грижа за тях?Ако вие ги заразите и те са в тези 3.4% смъртност?И те ще са някакъв процент в статистиката,но..на никой няма да му пука .Много ще ми е интересно да ми отговорите.
Е,отговор не получих.

# 15 299
Аз пак гледам предаване с проф. Кекуле.
Казва че първата стъпка във всеки епидемологичен план и страрегия е затваряне на детски градини и поне начални училища.

Общи условия

Активация на акаунт