Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 602
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 345
Чета темата от самото начало, защото ме интересува професионално ,но вече прескачам стотици постове.Прибрах се от работа в болница в която има доказан случай.Искам да ви кажа че при нас паника няма.Въпреки,че персонала е с обикновени маски и ръкавици, костюми не достигат и в отделението, където са заразените работят с хирургични непромокаеми престилки.Нац.щаб оказва само морална подкрепа,но текущите проблеми са безброй и се решават в движение на мястоСитуацията е необичайна за всички.Никой не се оплаква,това ни е работата,макар,че накрая май ще останем и без заплати,защото няма пътеки.
Много съжалявам! Изключително уважавам труда на медицинските лица и знам, че вие сте гръбнака на нацията. Ако при вас има паника с нас е свършено.

# 15 346
Мамасито, стига се излага и изписва антибиотици и кортикостероиди по интернет.

Сега да видим какво разбират италианците под "карантина".

Нищо не изписвам, както казах - безотговорно е. Оттам нататък - глава на раменете имаме ли? С нея може да се мисли понякога, не е само за прически.

Но иначе ако ситуацията е кофти и тежка, по-добре съвет от интернет, отколкото да капитулираш. Да не забравяме, че и без това доста хора си самоизписват антибиотици, така че няма да посъветвам нещо, дето вече не е масова българска практика.

# 15 347
  • Terra incognita
Ама как ще има само 4 случая, като те самите не знаят от къде им е дошло?
От небето ли им падна тоя вирус?

# 15 348
Като гледам доста хора ще си заминат от инфаркт, преди коронавируса да ги е заразил. Rolling Eyes

# 15 349

За тестовете  казаха по Нова и така разбрах. Искали помощ за обучение.
Ще обучат още специалисти от университетските градове, които да правят повече тестове.

# 15 350
За мен най-неадекватната мярка е прекратяването на ваканцията.

# 15 351
Тесла, къде си? Липсват ни твоите мнения.
И около мен хората са така. Била съм ги натоварвала, била съм ги панирала. Хората доброволно си затварят очите. Ще видим докога.

# 15 352
  • Terra incognita
Като гледам доста хора ще си заминат от инфаркт, преди коронавируса да ги е заразил. Rolling Eyes
Ако ти е в задния двор, друга песен ще пееш.

# 15 353
Затвориха я Италия, спете спокойно.

Нищо не са затворили! Мъжът ми утре заминава за Италия. За Модена. Днес шефът му е говорил с Италия, фабриките си работят......Има поне 10 човека от фирмата им са в Италия от неделя!
Президентът им подписа декрет преди малко, не знам кога е това “днес”.

Днес е понеделник, 09.03.2020. Аз съм в Испания. В 18ч шефът на фирмата показа разговорът на мъжа ми с фирмата в Италия. Фирмите работят. Ограниченията са за местните. Искрено се надявам да е за всички. Шефът е казал, че ако затворят и шофьорите останат там, ще ги прибере, няма да стоят там до 03.04.. Поне 10 човека от тяхната фирма са в Северна Италия. Отделно имаме и други познати, които са там, по работа. Сърцето  ми е свито. Утре ще видим какво ще му кажат преди да тръгне.

# 15 354
Или ще влязат в лудницата....

# 15 355
Какво се случва с Италия? Чета в едни круизен сайт че страната се заключва.

# 15 356
Българското правителство действа изцяло според компетенциите си...никак.
Хаотични, непоследователни и безсмислени заявления. Няма ли там някой епидемиолог или вирусолог, който знае за какво иде реч?

Сетиха се някои, че няма лекари, че няма сестри, че болниците са с лоша хигиена, с допотопно оборудване....че персоналът е необучен, че няма молекулярни биолози едни прости PCR-и да пускат....

Няма план, няма идея...Само стискам палци!
Завършихме молекулярна биология и станахме учители. Повечето ми колеги даже са безработни. Кой да ти предположи...

# 15 357
Притеснените си имат причини да са притеснени, моля без подигравки!

# 15 358
  • В офиса
Ама как ще има само 4 случая, като те самите не знаят от къде им е дошло?
От небето ли им падна тоя вирус?
Е нали тестовете на контактните излизат утре. Да залагаме колко ще са +. Аз казвам +3. 7 е хубаво число.

# 15 359
Мхммм, и ключът се хвърля на варненското пристанище. Европа не е Азия, това не може да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт